Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

Dit hjem er en forlængelse af dig selv – ryd op i dit rod med Feng Shui

Dit hjem er en forlængelse af dig selv – ryd op i dit rod med Feng Shui

Selvom jeg aldrig bliver boligblogger, er indretning og bolig noget jeg virkelig går meget op i. Måske er jeg sådan en skabs-bolig-blogger-type i virkeligheden, og i dag vil jeg dele min ”bolig-religion” med dig, hvem ved, måske kan du bruge den som inspiration til indretning og ”arbejde” med dit eget hjem.

 

Dit hjem er en forlængelse af dig selv

En veninde, som tilfældigvis også er uddannet i Feng Shui, som er en indretningsfilosofi fra Kina, sagde engang til mig at ”dit hjem er en forlængelse af dig selv”, derfor er det vigtigt at du har det virkelig godt i dit hjem, og at dit hjem støtter dig og dit liv, og det liv du ønsker at leve. For nogen er et hjem bare det sted man hænger sine ting, for andre er det et område for selvudvikling, inspiration, ro, balance og tryghed. Det er det i hvert fald for mig.

 

Feng Shui

Nu har vi allerede været omkring hvor Feng Shui stammer fra, men lad os komme lidt nærmere rundt om hvad det der Feng hvaffornoget det egentlig er for en størrelse. Feng Shui udtales ”føng schwæ” og betyder vind og vand. Feng shui er en filosofisk teori om indretning og arkitektur der har det formål at skabe et harmonisk samspil mellem mennesker og deres omgivelser. Jeg læste bogen ”Feng Shui ryd op i dit rod” (reklamelink) for mange år siden, og har brugt måden at se og indrette mit hjem på lige siden. For mig handler det om at mit hjem skal støtte mig, bringe mig glæde og ”arbejde” for de mål jeg har i mit liv, for mig og min familie.

 

Da jeg flyttede ind her i vores Penthouse for rockerfrøer i Lyngby, fik jeg lavet et ”space lift” af Heidi, som efterfølgende er blevet min rigtig gode veninde. Heidi gennemgik alle mine rum, fortalte mig hvilke rum og områder, der var mine områder for kærlighed, rigdom, anerkendelse, familie og helbred, karriere, rejser, børn, parforhold, og gennemgik område for område hvordan jeg kan indrette mig på en måde hvorpå jeg støtter alle mine specifikke områder bedst. Eksempelvis er det godt at sove i et rum hvor farven på væggen læner sig op ad sin hudfarve. I mit centerområde er der 7 døre, og energien fiser rundt derinde. Jeg havde egentlig tænkt at jeg skulle have en lysekrone og alt muligt, men Heidi sagde at det absolut bedste jeg kunne gøre i det rum var at skabe massiv grounding. Jordfarver, materialer i træ, flet, alt hvad der overhovedet kan skabe ro. Tæpper! Et stort tæppe. I det hele taget er tæpper en god idé, fordi de skaber grounding og ro.

 

Så, Heidi har ikke indrettet mit hjem, det har jeg sådan set selv, men hun har udstukket nogle guidelines i forhold til hvilke farver der er gode til hvilke rum, hvilke materialer der er gode og hvad der er vigtigt at have fokus på i de enkelte rum. Og jeg tror faktisk jeg har grebet 99% af de bolde hun har kastet op i luften, og jeg E L S K E R mit hjem. Elsker elsker elsker. Jeg har aldrig i mit liv følt mig så hjemme nogen steder, som jeg gør lige her.

 

Når det bliver aften, og pigerne sover, og jeg skal have lidt voksentid, så ved jeg næsten ikke hvilke af de mange mange hyggekroge jeg skal placere mig i, fordi der er så mange muligheder i vores 3-værelses lejlighed. I dag sidder jeg i sofaen og skriver, selvom jeg har en læsekrog, pigernes værelse, som også er ret hyggeligt, et kontor i soveværelset og verdens bedste wunderbar i køkkenet. Her er så rart at være. Og sådan skal et hjem jo også helst være.

 

Mit hjem og jeg følges ad

Det er ingen hemmelighed at jeg gennemgår i kæmpe udvikling i øjeblikket, du kan læse om det her. Det gør mit hjem også ALTID når jeg selv er i forandring. Mit hjem står aldrig stille. Jeg har et dejligt flow i mit hjem, møbler kommer og går alt efter hvilket behov vi skal dække i hjemmet. Jeg bliver aldrig færdig. Men det handler om at jeg selv er i massiv forandring, og hvis jeg flytter mig meget, så er mit hjem nødt til at følge med. Det kommer som den største naturlighed, jeg er nødt til fysisk at flytte rundt på ting, rydde ud og omarrangere når jeg selv flytter mig indeni.

 

Konmari med Marie Kondo

En af dem der har givet mig kæmpe inspiration når det kommer til oprydning og orden, det er Marie Kondo, som har skrevet bogen ”Magisk oprydning” (reklamelink). Jeg har nogen gange brug for inspiration og støtte til at slippe ting i mit liv, og her er Marie kondo en kæmpe hjælp. Hun har også sit eget show på Netflix, som er super inspirerende. Her er de 3 ting der hjælper og støtter mig mest i min oprydningsproces herhjemme:

 

1.     Alle ting skal have et hjem. Kender du den der bunke med ting/papirer/tøj du bliver ved med at flytte rundt fra bordet til sofaen til kommoden til hylden til reolen? Marie Kondo siger at alle ting skal have et sted at bo i dit hjem, ellers render de hvileløse rundt og føler sig hjemløse. Marie Kondo mener at alle ting har en energi, og nærmest er levende, derfor skal de også bo et sted. Så når jeg rydder op, så handler det om at finde ud af hvor ting bor, og jeg ser helst at mine ting bor sammen i kategorier.

a.     Tøj for sig

b.     Elektronik for sig

c.     Massageolier for sig

d.     Spil for sig

Og så videre. For så ved jeg hvor tingene bor og hører hjemme, og så har jeg ikke alle mulige kasser med eksempelvis elektronik spredt over hele lejligheden. Det giver mig en ro at tingene er samlet, og det giver mig en kæmpe ro at jeg ved hvor alle ting i vores hjem de bor.

 

2.     Does it spark joy? Det er virkelig en simpel, men også svær øvelse det her. Du skal simpelthen røre ved alle dine ting, og mærke efter om genstanden bringer dig glæde eller ej. Jeg har for nyligt ryddet ud i mine sko, og jeg mærkede alle mine sko og spurgte om hvert enkelt par bragte glæde. Det gjorde de ikke. Flere par bragte sorg, fordi jeg på grund af en brækket lilletå ikke længere kan gå i dem. Selv mine yndlingssko. Så jeg er i gang med at sælge ud, og selvom jeg ikke har så mange sko, så er det stadig en svær proces fordi jeg siger farvel til noget der betød noget engang. Men hvis skoene har en energi, så fortjener de at blive brugt, danset med, leve et liv, frem for at være en museumsgenstand i mit hjem, som mine om noget der aldrig kommer tilbage. Og skulle det mirakule ske at jeg en dag kan gå i høje hæle igen, så lover jeg dig at jeg alligevel har lyst til at købe nye flotte sko med glimmer på. Så, som Elsa siger: ”let it go, let it goooo”, tak skoene (eller hvad end du er i proces med) for alt det i har haft sammen, og send dem videre til en der kan give dem liv igen.

 

Jeg har nu i et par år praktiseret ”does it spark joy”, og det slår mig virkelig hvor meget af mit hjem der bringer totalt glæde i mit liv. Selv mit toiletpapir bringer glæde, fordi det er nøje udvalg, er klimavenligt og er produceret af to danske fyre, som satte sig for at revolutionere toiletpapiret. Åndssvag lille detalje, men noget der gør en mærkbar forskel hver eneste dag i mit liv. Alt taler, derfor er det hamrende vigtigt at du er klar over hvad dit hjem siger til dig, om du vil lytte og handle på det du mærker, føler og oplever i dit hjem, din forlængelse af dig selv.

 

3.     Jeg aner ikke hvad den tredje ting var længere, så lad os holde os til de to og give dem plads til at fylde mere.

Køkkenrengøring

I dag har jeg ryddet hele mit køkken op. Som sagt, jeg er i proces, og selvom jeg synes jeg har praktiseret ”konmari” og ”ryd op i dit rod” i et årti, så er jeg lige nu i en periode hvor jeg slet slet ikke kan have ”fyld” i mit liv. Der må simpelthen ikke være noget i mit hjem der larmer og støjer, jeg får pip af det. Jeg har brug for absolut ro, og alt hvad der befinder sig i mit hjem, skal udelukkende være noget der bringer massiv glæde eller støtte, ellers skal det ud.

 

I dag var det køkkenets tur, og selvom jeg har en vis orden i mit køkken og i mine skabe, så er jeg alligevel overrasket over hvor meget jeg kunne give slip på derude i dag. Jeg har dato-gennemgået ALT, og der var næsten en Netto pose med fødevarer der var for gammelt. Også kosttilskud og andre helsekost-ting var for gamle. Ud med det.

 

Jeg har samlet på sjove kopper engang, men jeg har bare aldrig nogensinde brug for 32 kopper, så nu har jeg sluppet langt de fleste af dem, og jeg har 12 tilbage. 12 kopper der virkelig er de allersmukkeste og bedste kopper, som bringer glæde. Jeg har sagt farvel til træfade, som jeg købte engang jeg troede jeg var sådan en der servede ting på smukke træfade. Det viste sig, at det er jeg overhovedet ikke, så nu er de givet videre til nogen der måske er den type, eller skal igennem samme proces som mig.

 

Mine overskabe er blevet rensede, og da jeg kom til at ramme væggen, kunne jeg se at der lå et gråt lag ”køkkenstøv/snask” på mine flotte hvide vægge. Så alle væggene er blevet vasket ned i dag og mit køkken stråler som aldrig nogensinde før.

 

Jeg har sagt farvel til ildfaste fade, for jeg har ikke behov for 3 af dem, nogensinde. Jeg har sagt farvel til kikærtemel jeg aldrig får brugt igen, jeg har sorteret ALT, og skabt luft og rum til de fødevarer der nærer os, og som vi virkelig godt kan lide. Der er endda rigeligt plads til nye, hvis vi har brug for at lege og eksperimentere i en ny retning indenfor mad og ernæring. Det føles så ubeskrivelig godt, og jeg er gået igennem mit skinnende shiny køkken 100 gange i dag, og kan slet ikke få nok at det køkken nu.

 

 

Bogen om ”Mit indre sårede barn”

Inden jeg flyttede hertil, gennemgik jeg alle mine bøger. Jeg har enormt svært ved at skille mig af med bøger, men efter at have læst Marie kondos bog er det blevet noget lettere. Marie Kondo siger at man skal tage ALLE bøgerne ud, banke på dem, for ligesom at ”vække dem”, og så skal man forholde sig hver eneste bog og spørge om den bringer glæde.

 

Da jeg var igennem den proces, fandt jeg intet mindre end 8 bøger om ”dit indre sårede barn” og ”healing af dit indre sårede barn” og så videre. Jeg har på en eller anden måde aldrig fået læst en eneste af de bøger, men jeg har holdt fast i dem, fordi jeg befandt mig i troen på at ”hvis jeg bare lige får læst de 8 bøger der, så bliver jeg hel igen”. Men da jeg mærkede om bøgerne ”sparker joy” fik jeg nærmest kvalme. Der var ingen ”joy” i sigte, what so ever. Derfor besluttede jeg at gøre kort proces og kassere dem alle. Det var vildt grænseoverskridende, og jeg kan stadig mærke hvor vild en beslutning det var at sige ”nej tak til jer, jeg er fuldstændig hel som jeg er nu”. Og jeg har sjovt nok aldrig haft behov for at se mig tilbage eller købe nogen af bøgerne igen.

 

Nogle gange er vi slet ikke bevidste om hvilke historier om os selv vi fastholder os selv i. Derfor er det så vigtigt at vi har en vedvarende nysgerrighed på vores hjem, og især de ting vi omgiver os med i hjemmet. Hvilke historier er vi i færd med at fortælle? Og er det egentlig der vi gerne vil hen?

 

En af mine venner havde engang en kæmpe kaktus stående i sit kærligheds- og parforholdsområde. Det er måske ikke den bedste plante at have der hvor kærligheden skal blomstre. Han kunne heller ikke rigtig finde nogen kæreste. Kaktussen røg ud, og kærligheden røg ind. Han er i dag gift og har 3 børn. Ikke at det udelukkende er kaktussens fortjeneste, men jeg tror på at bortskaffelsen af den kaktus, den har noget med min vens kærlighedsrejse at gøre.

 

Fis i en hornlygte

Man kan jo heldigvis tro på lige præcis hvad man har lyst til. Jeg er selv over middel skeptisk når det kommer til den alternative verden, men der er ting jeg tror på og bruger rigtig meget. Feng Shui, konmari og ”flow i hjemmet” er virkelig noget jeg går meget op i. Du har garanteret prøvet at komme hjem til nogen af dine venner, og så mærker du en tung energi i deres hjem. Eller måske i dit eget? Det er jo ikke ”ingenting”, der ER en eller anden form for energi. Luften bevæger sig alt efter hvordan du indretter dig, hvor mange ting du har og hvor dine møbler står. Det betyder alt sammen noget. I min verden.

 

Da jeg flyttede ind her, bad Heidi mig sidde 5 minutter i hvert rum og bare mærke hvad der kom til mig i de forskellige rum. Det er en ret god øvelse. At sidde og mærke efter hvilke stemninger, tanker og følelser der opstår når du mærker efter i dit bryggers, din stue, børnenes værelse, dit soveværelse, kontor, køkken eller hobbyrum. Hvad mærker du?

 

 

Hvor skal jeg starte?

Hvis jeg skulle give et råd, så ville jeg starte ,ed at læse Marie Kondo’s bog ”Magisk oprydning”, eller købe en session hos en oprydnings eller Feng Shui ninja, som eksempelvis min Heidi. Det er så vildt hvad et støttende og kærligt hjem kan skabe af forandringer i livet. Jeg har så vanvittigt mange eksempler på ”instant pay-off”, når jeg har sluppet ting i mit hjem der ikke ”sparkede joy” eller ”servede mig” længere. Vupti, så skifter energien i mit liv. Og så kan man altid diskutere hønen eller ægget. Jeg vælger at tro på at det er mit arbejde med energien, Feng Shui, der gør forskellen. Det er det i hvert fald for mig.

 

Jeg håber du har fået lyst til at være nysgerrig på dit eget hjem, og måske skabe lidt luft og flow, hvis ikke du allerede har det. Det er så givende og inspirerende et arbejde at skabe et team med sit hjem, og have et hjem der skaber massiv støtte til det liv du drømmer om.

 

God fornøjelse.

 

Lad os tale om onani - i samarbejde med Sinful

Lad os tale om onani - i samarbejde med Sinful

Er du (også) ramt af senfølger efter overgreb i barndommen? Så læs med her

Er du (også) ramt af senfølger efter overgreb i barndommen? Så læs med her