Mød Johanne Mygind fra nutidensmor.dk: Tro ikke du skal gøre noget, bare fordi andre gør det

2016-06-04-15-10-27Det er blevet tid til det 3. interview i serien af kickass kvinder der inspirerer, og har fundet deres egne måder at leve drømmene på. Denne kvinde er en personlig stor inspiration for mig, hun er helt sin egen, og hun tager sine læsere helt derind hvor det gør rigtig ondt, og hvor ingen har lyst til at stå ved at de præcis ved, hvad det er Johanne taler om. Ensomhed blandt andet, en følelse alle kender. Johanne er de kvinder jeg kalder bund-kickass. Hun har en nerve jeg sjældent oplever på blogger-scenen og jeg er glad for at hun har sagt ja til at være med her. Tag godt imod hende.

Fortæl lidt om dig selv:

Jeg hedder Johanne Mygind (28), jeg er pædagogstuderende, bor i Aarhus med min datter Augusta og er for nylig blevet single fra Augustas far. Jeg blogger på nutidensmor.dk og administrerer Bruuns Galleri (Aarhus) instagramprofil. Der er få ting jeg aldrig har delt før, men det kan da siges at jeg indtægtsmæssigt ikke kunne leve uden bloggen, men det er ikke dét der driver værket. Jeg kan bare ikke lade være med at skrive og jeg elsker responserne og dialogen der kommer fra at skrive på Instagram /blog.

Hvordan ser din hverdag ud?

Mit liv har ændret sig radikalt og jeg har kun mig selv at falde tilbage på – og det er lidt skræmmende.Mit liv er at være mor. Det lyder plat og 50’er agtigt, men man kan stadig godt være moderne kvinde og leve for sit barn. Hun er simpelthen bare omdrejningspunktet og alt tilpasses efter hende, så hvis hun f.eks. er syg, så er det sgu bare væk med alt andet og hvis hun har en rigtig skidt dag, så må der aflyses og udskydes deadlines.I hverdag – og min tilværelse – er det mit studie der er det primære. Det er svært at beskrive hvad jeg laver mest, for bloggen fylder mest i mit hoved og i praktisk ”arbejdstid”, når det kommer til ideer til indlæg, snaps, Instagram posts og blogindlæg, men det vigtigste for mig er at møde op på skolen og være med i gruppearbejde.Det er svært til tider, for det er en balance. På den ene side er det jo inspiration og passion der får ord på bloggen, så alt kommer naturligt, men der er også samarbejder med firmaer, hvis deadlines helst skal overholdes, så derfor er bloggen også en tidsrøver på den ene og anden måde – 99,9% fordi jeg elsker at være på og ikke kan lade være.Primært, når der udkommer et indlæg fra mig eller jeg smider noget op på Instagram, så er det ud fra en idé der opstod 30 min. inden og skrevet derfra og til jeg trykker UDGIV. Det elsker jeg – fordi det er oftest dem der er bedst. Nogle gange skal der redigeres 3-4 gange efterfølgende, fordi jeg missede stavefejl, men det kommer direkte fra leveren, hjernen og hjertet. Andre gange har jeg virkelig sammensat en tankestorm, som har været længere undervejs, men oftest er det impulsivitet, som ikke kan planlægges. Tit kommer de efter ½ glas vin i sofaen.  Jeg bruger CA. 1 time på medier om dagen. 2 timer hvis man tæller dialogen med, som jeg ikke kan undvære.fullsizerenderHvilke regler har du stillet op for dig selv for at have struktur/disciplin/overblik over din hverdag? Jeg intagrammer og blogger aldrig foran Augusta. Der skal være en balance og Augusta har ikke en forståelse af hvorfor jeg sidder med en computer, og jeg finder det heller ikke nødvendigt at hun skal kunne forstå eller acceptere at hendes mor sidder i vores dyrebare samværstid og arbejder på computeren. Det gør jeg om aftenen eller i dagtimerne, når hun er i institution og jeg ikke lige er i skole.Events er ikke noget jeg prioriterer i mit liv og selvom rigtig mange bloggere ser det som en del af det ”at blogge”, så er det jo egentlig er det TIT bare en måde hvorpå man kan få gratis champagne, pindemadder og en goodiebag. NOGLE GANGE kan det starte et fedt samarbejde og firmaer kan sgu også gøre deres events givende, i form af viden eller refleksion over egne skriverier – som f. eks. events med Lahme / Maybelline er skide gode til, men det kan fandeme også være spild tid.Overvej hvad du får ud af at tage til event – er det bare for at kunne snappe derfra og se betydningsfuld ud, fordi du OGSÅ fik en invitation og hvor tager det tiden fra? Eller er det noget du får noget ud af, som du kan bruge fremover?Hvornår startede du med at blogge?Jeg startede med at blogge i august 2014, hvor jeg kom ind hos Bloggers Delight. Kort tid efter jeg købte mit domæne. Jeg havde lovet jeg ville være den sidste instagrammer uden blog, men det blev sgu så sådan at jeg manglede spalteplads på dét medie og udvidede til en hjemmeside. Jeg ELSKER at have mit eget sted, min egen .dk, men Instagram holder jeg fandeme stadig af. Royal Copenhagenerne er der, tosserne er der, pudderdullerne er der, modedåserne er der og alle os andre indimellem. Plads til alle, samme sted, og jeg elsker det. Hvilke tanker/overvejelser gjorde du inden du startede som selvstændig?Jeg startede faktisk op som helt selvstændig, med CVR på bloggen og det hele, i 2015.OM jeg er SELVSTÆNDIG er svært at sige for jeg studerer jo også ved siden af. Og det er det her ”ved siden af” der er svært, for hvad laver jeg PRIMÆRT? Jeg har valgt at lægge meget lid til at det her tog kan køre på skinnerne, fordi det har det gjort godt i et år nu. Hvad fik dig til at tage springet?Dét der fik mig til at tage springet var at jeg ikke kunne lade være. Det var en hobby og er det stadig, selvom jeg ejer mit domæne, betaler moms og tjener penge på det – også, men det er passionen det handler om og fordi jeg ikke kan lade være med at skrive. 2016-12-19-09-26-33Hvor henter du hjælp og støtte?Jeg har fået hjælp fra mine medbloggere, der kommer med fif og tips og besvarer dumme spørgsmål. Man er ret solo, selvom jeg vil kalde dem kolleger, fordi vi jo har hver vores og ikke kan blande os i hvad hinanden skriver, som jo er dét det hele handler om – for mig. Jeg er ikke til alt det ”bagom”, jeg har ikke brug for et kontor eller promovere mig som professionel blogger, for selvom jeg gør det professionelt, så er det en hobby for mig og på dén måde kommer man måske lidt udenfor, fra de der laver det 100%. I Aarhus er der ikke netværk på samme måde og vi mødes mere sjældent, end Københavnerbloggere gør, hvilket er ærgerligt, for jeg tænker vi virkelig kunne inspirere hinanden. Også uden det behøver handle om forretningsdelen i blogging. Hvad gør du for at balancere bloggen og fritid?Jeg blogger når jeg vil og når jeg kan <3 det er ren impuls og jeg ville aldrig trives med at ”tage på kontoret” eller kalde det arbejde, fordi det er lyst, passion og impulsbetonet for mig. Forretningsdelen er sgu ikke så romantisk og jeg falder tit fra hos andre, når de beskriver det at blogge, også deres personlige indlæg, som noget de er på arbejde med eller som de har planlagt i kladder til udgivelse. Hvor er du stadig udfordret henne?Jeg er udfordret ved at det er noget af et ansvar, at man alene-kvinde skal stå for alt og have styr på alt. Jeg er IKKE regnskabstypen – jeg kan knap lægge to etcifrede tal sammen, så jeg har nogle klare forhindringer, når det kommer til det administrative. Dernæst gider jeg ikke selv opsøge samarbejde og det er bla. derfor jeg er med i Bloggers Delight, fordi de står for al den slags. Det jeg vil er at formidle, så det er det jeg gør.image114

Hvad har været dine (e) vigtigste lessons learned i rejsen som mor og selvstændig fra du startede til nu? 

Sælg ikke dig selv for billigt. Tro ikke du skal gøre noget, bare fordi andre gør det. Jeg forsøge en overgang at bilde mig selv ind at mine læsere ville have tøj-guides og jeg kunne lave en vinkel som modeblogger på den naturlige måde, men NO, det var hverken det jeg ville eller kunne – eller det læserne ville have.Heldigvis er vi tit enige.Overvej hvad du gør det for. Hvis det er for at få mere tid, så er det ikke altid sikkert det er det du får, for det er noget af et ansvar og jeg kan forestille mig at man i andre brancher bruger MEGET mere tid på egen virksomhed, end man regner med.Hyr en revisor. Det lort er der ingen der behøver sidde og nørkle med selv.Starter du det her op fordi det er det DU vil og brænder for, eller er det for at tjene penge ? Hvis det er det sidste synes jeg sgu man burde stoppe sig selv, for der er ingen grund til at beskæftige sig med noget, for at tjene flere money. Hvad ville du ønske at du vidste da du selv begyndte?At man skal holde sig til sin niche og skrive om det der falder naturligt. Og det er super at sige nej – ikke alle forslag til samarbejde er et kompliment, men fordi man bare passer på ”profilen”. Hvad gør du for at udvikle dig selv og din forretning?Jeg forsøger at være tro mod mig selv og være nede på jorden. Jysk, som jeg plejer.  

Hvor kan jeg følge Johanne / Nutidens mor henne?

Min blog her www.nutidensmor.dk |  og min instagramprofil her @nutidensmor 

Tak fordi du læste med, hvad tænker du, efter du har læst interviewet her?

 

skaermbillede-2017-01-09-kl-09-53-53

skaermbillede-2017-01-10-kl-13-08-42