Her er vores aftenrutine og sådan putter vi babyen når vi samsover og ammer i søvn

IMG_6401"børn skal lære at sove selv""man skal ikke amme barnet i søvn""det er vigtigt børn lærer at sove alene"Yes, det kan godt være, men det må gælde nogle andre børn end mit barn. Mit barn skal nok lære at sove selv, men det skal være når hun er klar til det. Jeg ammer i søvn så længe det giver mening. Emsen kan godt sove uden, men trygheden og nærheden kommer før mærkelige menneskers mærkelige regler i mærkelige artikler på nettet. Her er vores aften og putte rutine.IMG_5826Aftenrutinen:Ca. 18.30 Jeg putter Emsen i bad. Hun ELSKER bad, og hun er begyndt at gå op i badekaret selv, og træde ud af det når hun synes hun er færdig. Det er vildt dejligt. Hvis jeg trænge til et bad så tager vi ofte dette bad sammen. Hun elsker bruseren, men kan også lide at "det regner". Jeg har et mikroskopisk toilet/bad, så man skal stå lidt over hinanden.Ca. kl 19.00 Emsen har fået nattøj på og tuller lidt rundt i lejligheden. Jeg rydder op og hun hjælper (ved at rydde alt det legetøj ud som jeg lige har ryddet op), det hygger vi os med. Hun skal lære at rydde op efter badet og rydde op om aftenen så legetøjet "bliver puttet i seng". Det kan vi lige så godt øve nu.Ca. kl. 19:30 Jeg putter Emsen i min seng. Det foregår sådan her: jeg ammer, jeg ryster dynen over Emsen, vi griner og pjatter, jeg ammer hende lidt mere, hun kravler ned til fodenden af sengen, hun kravler selv ned fra sengen, hun kravler ud i stuen. Hun leger lidt. Jeg bliver liggende. Hun kravler ind igen. Jeg løfter hende tilbage i sengen. Jeg ammer lidt mere. Hun stiller sig op i vindueskarmen og siger lyde/prøver at få fat i noget der står deroppe/danser numsedans/hopper/virrer med hovedet. Jeg siger "så skat, nu skal vi sove". Emsen griner, hun spiser lidt. Hun begynder at blive mere træt. Hun kravler ned i fodenden, hun kravler selv ud af sengen igen. Hun kravler ud i køkkenet eller stuen. Hun leger med et eller andet. Der bliver meget stille, jeg stormer ind for at se hvad der sker. Emsen sidder og plukker hår ud af et fåreskind. Jeg går ind i seng igen. Emsen kommer lidt efter. Jeg løfter hende op, hun brokker sig og græder lidt. Nu er hun træt. Jeg ammer hende lidt. Hun mosler lidt rundt. Hun vil ud af sengen igen. Jeg siger "nej skat, nu skal vi sove". Jeg ammer lidt mere. Hun mosler lidt mere. Jeg ammer lidt. Hun slipper brystet, hun mosler lidt, hun vender sig om på maven og ligger sig med rumpen i vejret. Hun sover. Jeg behøver ikke vente på at hun er faldet helt hen eller noget, nu er hun så træt at jeg bare kan rejse mig og gå ind i stuen eller køkkenet. Jeg kan også sagtens rydde noget op i soveværelset uden at hun vågner.I løbet af aftenen kan hun godt kalde nogle gange, og så skal jeg bare ind og amme hende et par minutter, og så sover hun videre.IMG_5533 1we cant help itJeg synes egentlig putterutinen om aftenen er rimelig ligetil. Jeg ved hvordan hun reagerer. For lidt tid siden ændrede jeg rutinen til det den er i dag. Jeg blev tit irriteret til sidst om aftenen, fordi jeg nu (kraftedme) havde brugt halvanden time på at putte. Nu har jeg bare accepteret at det er den tid det tager, og så er det helt fint hun smutter ud af soveværelset et par gange før hun er ordentligt klar til at sove. Det er meget lettere nu hvor jeg har byttet reglerne ud med virkeligheden.Hvordan er jeres putterutine hjemme hos dig?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe