Er din datter ikke snart for stor til at sove i din seng, Anne?

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 15.43.29Det er der endnu det spørgsmål.Men inden du og jeg bliver rigtig uvenner, så lad mig lige minde dig om at denne blog handler om hvad der er rigtig for mig og Emma Jo. Kun os. Ikke hvad der er det rigtige for dig og dine børn. Eller din venindes eller din nabos eller din kollegas. Lad mig også understrege at børn er vidt forskellige og at deres forældre også er det. Yes?Jævnligt bliver jeg stillet spørgsmålet "hvornår skal Emma Jo så sove i sin egen seng, hun har jo en?" og "Er hun ikke snart stor nok til at sove hos sig selv?" En af de ting der aldrig nogensinde har givet mening for mig, er at mit barn skulle sove nogen som helst andre steder end sammen med mig. Da jeg var gravid var det en holdning, da jeg blev mor var det det eneste rigtige for mig. Det var en slags ur-følelse af at kunne mærke mit barns vejrtrækning om natten, kunne høre hende når hun bevægede på sig, og kunne give hende mad så snart hendes mund begyndte at søge efter brystet.Bare fordi Emsen er blevet 10 måneder har det ikke ændret sig, og jeg har ingen holdning til hvornår samsovningen skal stoppe. Ikke udover at det skal give mening for os begge to. Mens Emsen har været syg, er hun vågnet hver halve time, skulle lige tjekke hvor mor var henne, og så er hun faldet i søvn igen. De få gange jeg havde en form for pause, tog jeg min computer med ind i sengen og lå og skrev ved siden af hende. Så havde vi begge to ro.Jeg er helt med på at det hverken er alle børn eller alle forældre der går ind for samsovning, og jeg kender personligt selv til familier hvor forældrene ønskede samsovning, men hvor babyen ikke kunne finde ro med mindre han/hun lå i sin egen vugge. Og en masse andre grunde. Men for mig personligt giver det ingen mening at putte Emsen over i en anden seng end den jeg sover i. Jeg ammer i søvne, men vi kører så meget på rutinen at jeg knap nok kan huske at jeg har været vågen om natten. Jeg elsker hver eneste nat med Emsen, det er så dejligt at ligge så tæt på hende.I morgen fortæller jeg om hvordan vores aftenrutine foregår hos os, her på bloggen.Samsover I også?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe