Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

Mine ønsker og mål for 2020 (og hvorfor vi har solgt alle spisestuemøbler)

IMG_8171.jpeg

Mine ønsker og mål for 2020 (og hvorfor vi har solgt alle spisestuemøbler)

To skind og 6 puder. Og så en masse gulv. Det er pt. det vores spisestue består af. I går solgte jeg alle vores spisestuemøbler, og selvom jeg har fundet et (brugt) bord jeg drømmer om, så skal der ikke nye møbler ind lige foreløbigt. Hvordan det hænger sammen med mål for 2020, ja det vil jeg fortælle dig om i dagens indlæg.

Nøj jeg synes 2019 var et tøft år. Mega tøft. Sygdom, kærestesorg, alvorlig sygdom i familien, kæmpe mangel på søvn, en flytning (som jeg dog er rigtig glad for), økonomisk lavvande på grund af manglende overskud til arbejde. Og så sluttede jeg året med at finde fred i hjertet og med masser af tro på en lys og fantastisk fremtid.

Pigerne bliver større nu, jeg kan mærke jeg får mere og mere tid til mig selv, selvom det stadig kun er et par timer hist og her, så er det mere end jeg har haft de sidste halvandet år. Og selvom jeg craver mere, ikke fordi jeg ikke kan lide mine børn, men fordi jeg sådan trænger til at arbejde mere og fylde min egen kop op, ja så tager jeg et skridt ad gangen, og tager den med ro.

Jeg har lavet en liste over hvad mit 2020 skal indeholde, og det giver dig måske et billede af hvor jeg er henne i mit liv. Måske vil du dele din liste med mig bagefter?

-       Ystad Saltsjøbad spa. Enten alene eller sammen med min spa-veninde Smilla

-       Nydelse. Masser af ceremonial kakao og nydelse

-       Masser af stearinlys

-       Masser af dans i min stue

-       Flere fællesskaber, jeg har allerede startet et lokalt i Lyngby, men der kommer flere til. Både business og privat, fordi:

-       Mindre facebook, mere frihed

- Smide noget vægt

-       I det hele taget mindre skærmtid og mere natur

-       Bade i havet

-       Meningsfyldt arbejde der løfter kvinder og børn

-       Mere glimmer

-       Farvel til usunde relationer

-       I det hele taget farvel til at strække mig mere. Jeg skal samles

-       Være i mit eget space og i min egen energi

-       Lave sjove ting med mine piger, både ude og hjemme      

-       Holde foredrag igen (NØJ jeg glæder mig!)

-       Mindre forbrug (også selvom det er genbrug)

-       Mere massage

-       Mere sex

-       Mere ladcykel

-       Mere grin og flere blomster

-       Mere vandmelon og jordbær

Så konkret er det indtil videre. Jeg arbejder stadig. Jeg plejer at bruge det meste af januar på at forberede året. Det tager mig lidt længere tid at lande i det nye år i år kan jeg mærke. Men det er okay. Og det bringer mig til det med spisestuemøblerne.  

IMG_8172.jpeg

Da jeg deltog i Avalons event (læs om eventet her), sad vi på gulvet i 4 timer. Jeg kunne mærke hvor meget jeg savner at være på gulvet. Vildt mærkelig ting at savne. Og jeg har flirtet lidt med det der #furniturefreeliving på instagram og været inspireret af folk der bor næsten uden møbler. Nåja, og så har jeg længe været irriteret over mit spisebord og mine stole, så jeg olvede mig selv, at det første jeg ville gøre efter nytåret, det var at sælge alle spisestuemøbler, og så bo uden i en periode. Vi har i dag lørdag d. 4 januar, og i morgen bliver den sidste Trip Trap stol afhentet, og vi har levet uden møblerne i to dage nu, og jeg kan slet ikke få armene ned over hvor fantastisk det er.

For det første er der al den ekstra luft, jeg føler jeg kan trække vejret helt anderledes. Pigerne indtog pladsen med det samme, efter jeg havde lagt to skind og nogle puder ned i vores nye ”spisestue”. Vi har spist cirka 6 måltider på gulvet nu, og det er simpelthen fantastisk. Jeg aner ikke hvad det er der gør det så dejligt og, hø hø, jordnært, men det gør det. Vi sidder meget længere ”ved bordet” end vi plejer, det er hyggeligt at stille vores flotte keramikskåle på det gamle trægulv, vores fine vandkaraffel og nogle glas med snacks. Selvfølgelig kan man dække et flot bord, men der er et eller andet magisk ved at sidde på skind og spise fra skåle på de gamle planker.

IMG_8099.jpeg

Jeg bevæger mig mere inde i stuen og de sidste to aftener har jeg danset. I morges lavede jeg yoga (så meget Selinna nu engang tillod), jeg er begyndt at lave te hver aften igen, og nu sidder jeg på gulvet på skind og puder, selvom jeg også har en sofa jeg elsker. Det er bare så hyggeligt at sidde i vores nye nydelseshjørne og skrive.


Pigerne ELSKER det, og selv pigernes far var helt sådan ”ej hvor er det megalækkert at sidde hernede g spise”, da han var her i forgårs. SÅ nu vil jeg finde et par brugte indendørs lanterner som kan skabe en udestuestemning, og så skal jeg nok have fundet et par ekstra puder (jeg køber altid mine puder hos Craftsisters), og så er spisestuen som den skal være. I dag tog jeg pigerne med ud på en 30 minutters gåtur til Bagsværd, hvor jeg købte en serveringsbakke hos en dame for en 50’er. En rigtig flot gammel en af træ.

IMG_8168.jpeg

Det her er SÅ meget mig. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har set det før nu, men det har jeg ikke. Og jeg ved ikke hvor længe vi skal bo sådan her, uden spisebord, men lige nu skal vi ikke have nye møbler ind. Og jeg glæder mig til at have gæster der skal spise med på gulvet. Min mor kommer i morgen, og jeg har helt sommerfugle i maven over at hun skal spise med i vores nye spisestue.

Så. Eftersom jeg desværre er stressramt i øjeblikket, så er der fuld fokus på nydelse, reparation, og kun bruge energi på noget de rnærer mig og fylder mig op. Jovist, opvask og tøjvask er måske ikke det mest nærende i hele verden, men faktisk så slapper jeg af ved at jeg kan se hurtige resultater gennem praktiske gøremål. Det har resulteret i at pigerne og jeg i dag har sorteret alt deres legetøj, inklusiv det i kælder og på loftet, og vi har netop foræret 2 store sække med legetøj til en familie der gerne ville have det. Pigernes værelse er totalt ryddet, der er luft og der er kun det legetøj de allerbedst kan lide.

IMG_8112.jpeg

Da de faldt i søvn her til aften fortsatte jeg, og jeg har nu sorteret deres tøj og går i gang med mit eget når jeg har skrevet denne blog. Jeg kan virkelig mærke at ALT skal væk. ALT der ikke er 100% HELL YES, det skal videre. Uanset om det engang var dyrt eller engang var yndlings eller lign. Ud med det hvis det ikke laver sommerfugle i maven. Og det føles simpelthen så godt!

Så 2020, jeg har allerede gjort plads til at danse med dig, og jeg kan mærke at du og jeg skal danse rigtig meget med hinanden i år. Jeg er klar.

Hvad er dine mål for 2020?

Livet (med små børn) uden spisebord, hvor vi sidder på gulvet og spiser Q&A

2020 THE REVOLUTION IS FEMALE - og ny business celebration! (INKL rabatkode til dig!)