Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

Ceremoniel Cacao - opskrift med Pachamama kakao

Ceremoniel Cacao - opskrift med Pachamama kakao

DD0F92F2-0527-470C-9E13-830EAF0A2534.jpeg

Det er en katastrofe! Jeg har endelig en stund for mig selv, efter en lang dag hvor jeg har solomombosset hele dagen, og så er jeg løbet tør for mit Pachamama Kakao. Det sker normalt aldrig. Jeg får mange spørgsmål til hvad der er så specielt ved det kakao jeg drikker, og hvorfor jeg gider betale så mange penge for det (så mange er det heller ikke), og det vil jeg gerne svare på i dag, sammen med opskriften på den kakao jeg drikker.

Hvad er Pachamama Kakao?

Pachamama Kakao er 100% ren kakao hentet fra Peru, som min fantastiske jordemoder har fået til Danmark. Pachamama kakao-frugten er af typen Criollo-bønnen. Den er både sjælden og eksklusiv fordi den ikke er manipuleret med. Den kræver tid og pleje og kan ikke høstes så mange gange om året. Kakaoen vokser på pachamama (moder jord) i Saptipo, der ligger i Amazonas, Peru, i 13-1900m højde. Læs mere her

Pachamama dyrkes og høstes af 80 familier, hvor hver familie ejer deres egen plantage. Alle i landsbyen er flygtninge, eller efterkommere af flygtninge fra de massakre der fandt sted mod farmere og det oprindelige folk i Ayacucho provinsen i 80’erne i Peru. Kort sagt er Pachamama Kakao et produkt der skaber forbindelse mellem dig og moder jord. Og sådan har jeg det faktisk selv når jeg drikker min ceremoniel cacao. Det er en dyb smagsoplevelse der vækker noget helt andet i min krop og i min sjæl, end almindelig kakao gør. I min verden kan men slet ikke sammenligne de to ting.

Hedder det Cacao eller Kakao?

De fleste (inklusiv jeg selv) skriver ceremoniel cacao. Men Pachamama Kakao er med K, og er et varemærke, derfor vil du også blive ligeså forvirret som jeg selv over brugen af cacao og kakao i dette blogindlæg. Men det ændrer hverken på smagen eller på at Pachamama Kakao er fantastisk, både produktionen, historien, smagen og visionen.

3EA577C5-7F31-4399-9D6A-BCDD195571C2.jpeg

Hvad er ceremoniel cacao egentlig?

Det er jeg slet ikke den rigtige til at svare på, for ceremoniel cacao bruges på mange forskellige måder og i forskellige ritualer. Jeg kan kun fortælle hvordan jeg selv bruger den, da jeg aldrig har deltaget i en officiel cacaoceremoni. Men ceremoniel cacao betegner både den særlige cacaomasse man bruger til spirituelle ritualer hvor cacao indgår, det er oftest 100% ren cacao af god kvalitet, og ceremoniel cacao beskriver samtidig selve ritualet, hvor man sammen drikker en cacao og gennemgår ritualer, mediterer eller ærer hinandens nærvær. Der er mange måder at bruge ceremoniel cacao på.

Personligt bruger jeg ceremoniel cacao til at ære en stund med mig selv. Det kunne jeg selvfølgelig også gøre med en kop te eller en opvarmet kop mathilde kakao, men det er, som allerede nævnt, slet ikke det samme. For det første er det en form for spirituel forberedelse at skulle lave den ceremonielle Pachamama Kakao fra bunden (opskriften finder du længere nede på siden), for det andet er den rene cacao ikke bundet op på sukker, mælk eller stivelse, og det giver bare en helt anden oplevelse i kroppen, som ikke kan sammenlignes med den pulvercacao du nyder på en café.

Da jeg eksempelvis var gravid tilbage i januar, og vidste jeg ikke skulle gennemføre graviditeten, lavede jeg ceremoniel cacao og holdt en æresstund for mig og den lille sjæl. Vi havde en aften sammen, og min ceremoniel cacao, stearinlys og stilheden skabte rammen om en aften jeg aldrig glemmer, så fin og smuk og ærlig.

Er ceremoniel cacao ikke bare noget overvurderet fis?

Måske, ligesom nogen synes at dyre biler er det, mode er det, økologiske æg er det osv. Jeg kunne sikkert også nyde et glas rødvin eller en G&T (hvilket jeg også af og til gør), det handler om at finde ud af hvad der er nydelse for dig, og skabe en oase hvor du bruger din tid på præcis det du elsker, i stedet for at sidde og scrolle på de sociale medier. Eller hvad du bruger din tid på når du ikke nærer dig selv.

Personligt elsker jeg ceremonial cacao. Jeg elsker tiden med mig selv, dybden, smagen, vækkelsen af noget dybere indeni mig, følelsen af selvkærlighed, næring, lyst og kraft. Jeg ved ikke præcis hvad det er, men den rene dybe Pachamama kakao gør noget ved mig, og det er blevet en vigtig del af mit liv, at jeg har de her stunder med mig selv og min kakao. Og nu kommer opskriften på ceremoniel cacao:

Opskrift på pachamama ceremonial cacao

Ca 2. dl havremælk

Ca. 25-30 gram pachamama cacao (*reklamelink)

1-3 tsk kokossukker

Knivspids cayennepeber (kan udelades)

1 tsk kanel

1 tsk ingefær pulver

1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Sådan gør du:

Varm mælken op

tilsæt cacao (må ikke koge!)

Tilsæt resten

Blend med en stavblender

Du kan variere på mange måder, nogen putter lidt kokosolie i. Jeg droppede olien fordi jeg er i gang med at smide noget vægt. Der er cirka 350 kcal i den portion ceremoniel cacao du ar opskriften på her, den svarer til mit “snack” forbrug på en almindelig vægttabsdag. Men jeg vil en million gange hellere nyde sådan en lækker kop ceremoniel pachamama kakao end jeg vil spise en pose slik eller chips. Anytime.

Drikker du også ceremoniel cacao? Hvad er din yndlingsopskrift? Og har du prøvet at deltage i en cacaoceremoni?

Njoy <3

The end of an era: Selinna skal i børnehaven, Emmalia skal i skole

Hvis bare #metoo var løst ved at “heppe på de gode mænd"