Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

Børneværelse makeover på budget

Børneværelse makeover på budget

Sådan er vi gået fra et klodset børneværelse som ingen rigtigt bruger, til et børneværelse som nu er det rum vi bruger allermest. Velkommen til en lille makeover på børneværelset her i vores penthouse for rockerfrøer. Jeg har givet pigernes værelse en ordentlig makeover, og jeg har virkelig glædet mig til at dele rejsen, og især de nye farver, med alle der har lyst til at læse med, og måske har lyst til at lave makeover på børneværelset hjemme hos dig.

Jordfarver og grounding

Da vi flyttede ind i vores lejlighed for to år siden malede jeg børneværelset mørkelilla. Det passede perfekt til der hvor vi var dengang, og det skabte hygge og hule-stemning på børneværelset. Men så fik vi stillads rundt om hele bygningen, og det tager alt lys overhovedet, især inde på pigernes værelse.

Da jeg så henover julen stod i en situation med abort (læs her om hvorfor og her om hvordan det så gik) havde jeg hårdt brug for at kaste mig over et praktisk projekt derhjemme. Jeg elsker at male. Så jeg malede pigerens værelse. Det blev en jord-agtig rosa og en gul farve. Det eneste jeg havde brug for lige der var grounding grounding og mere grounding, så det blev farverne, og det var helt perfekt at bruge de mørke vinteraftener på at høre musik og male, mens pigerne sov inde på mit værelse.

Tid gik, og børneværelset blev ikke rigtig brugt. Vores lejlighed er enormt godt indrettet og udnyttet, men det er alligevel ærgerligt at have et helt børneværelse som ikke rigtigt bliver brugt til noget. Der stod en stor Flexa køjeseng derinde, som fyldte rummet godt op. Pigerne legede af og til skib, men de sover sjældent derinde, og så er en køjeseng bare et stort monstrum når ingen sover i den. Derfor tog jeg en stor beslutning.

Ud med ALLE møbler

Hvorfor skal man egentlig have en seng på børneværelset? Og hvad nu hvis man skiller sig af med alle møbler og bare har et rum? Og siger farvel til børnebord og børnestole? Så det gjorde jeg. Jeg solgte køjesengen, som jeg havde købt brugt. Jeg endte faktisk med at tjene lidt penge på den ift hvad jeg selv havde givet, så der var lidt budget at købe maling for. Så solgte jeg pigernes bord og stole. Derefter tog jeg ned i Flügger farver og købte en smuk pastel lilla maling til værelset. Meget lysere end nogen af de farver vi har haft tidligere. Jeg er ikke en af dem der har svært ved at købe maling, jeg finder den første og den bedste, og så maler jeg bare over hvis farven alligevel ikke er rigtig. Det værste der kan ske er at vi skal male om, ligesom nu, hvor det ikke er mere end 5 måneder siden jeg malede værelset sidst. Som sagt, jordfarverne var enormt rigtige lige der, og nu, not so much.

Allerede da den smukke pastel lille farve ramte væggene blev rummet forvandlet til noget helt andet. Fra tryg lerhule til lys Fantasia på eventyr. Den pastelfarve er bare så enormt god til det rum. Det tog ikke lang tid at male, og jeg kender jo væggene ret godt efterhånden, så efter halvandet døgn var væggene malet to gange og var tørret.

Gratis opbevaring af legetøj

Selvom vi bare skulle have et rum uden møbler var jeg nødt til at tænke i opbevaring af pigernes legetøj. De skal jo have deres bamser og dukker og bøger og legeting. Jeg har både overvejet en skænk, ovenskabe til køkkener, hylder, reoler og alverdens kreative løsninger. En aften skulle jeg i kælderen efter nogle ting, og pludselig står jeg ved siden af min gamle LACK-reol (på ben) fra Ikea. Den står jo lige der. Perfekt til opbevaring af legetøj, rimelig velholdt og 100% gratis. Efter et mislykket forsøg på selv at bære den op fra kælder til 2. sal, spurgte jeg min gode veninde der bor to opgange væk fra mig, og hun sprang til og hjalp (tak Susan!), Efter 10 minutter, og okay meget sved, havde jeg fundet den perfekte løsning til pigernes værelse.

Hvis du ikke lige har en gratis reol i din kælder, så vil jeg virkelig anbefale dig ar tjekke lokale karmagrupper eller bortgives-grupper på facebook. Eller den blå avis. Der findes SÅ meget gratis, især fordi folk flytter hele tiden og skifter interiør ud. Og hvis du er villig til at kaste et par kroner efter en reol, så kan du finde mange lækre ting derude.

Billeder modtaget i gave fra By Schøllhammer

Billeder modtaget i gave fra By Schøllhammer

Kunst på væggene på børneværelset

Jeg har selv en kæmpestor kunstvæg som jeg knuselsker (læs “sådan laver du din egen kunstvæg” her), og pigerne kan også godt lide kunst på væggene. Vi har været så heldige at få foræret to vidundersmukke (reklame) billeder fra By Schøllhammer, som laver lykke på print, og de skulle naturligvis op, sammen med de mange smukke billeder vi havde i forvejen. I stedet for at hænge billeder op på hele børneværelset, besluttede vi (jeg) at lave en mini-kunstvæg til pigerne. Jeg ved godt “man” ikke må hænge ting op med søm, men jeg bor heldigvis alene, så her er det mig der bestemmer, og alle billeder er hængt op med søm hos os.

Kunst på børneværelset giver liv, farve og glæde, og hvis der er noget vi bliver trætte af at kigge på, så skifter vi bare ud. Der er altid bevægelse i kunsten hjemme på vores vægge, og sådan skal det være her hos os. Vores hjem står aldrig stille, og nogen ville hade at bo i bevægelse, andre elsker det, sådan er vi heldigvis forskellige.

Grounding uden jordfarver

Indenfor Feng Shui snakker man om at tæpper skaber grounding, og at der er mange mennesker der mangler grounding, fordi det er blevet så moderne at bo uden tæpper. Jeg har tæpper i alle mine rum, og der skal virkelig være masser af grounding inde på børneværelset. Det er vigtigt at der er ro, tryghed, blødhed og hygge. Nåja og grounding. Derfor har jeg brugt en del tid på at finde det helt perfekte tæppe, og med en kræsen type som mig (Enneagram type 4, hvis du forstår sådan en lille en), så kan det godt være et stort projekt at finde et tæppe. Det kan man ikke lige male om, hvis det alligevel ikke passer. Men man kan selvfølgelig bytte det igen. Alligevel var det der lige pludseligt!

Det lykkes mig at finde det absolut smukkeste tæppe fra eternitique design. Så smukt! Jeg har tidligere holdt lidt øje med deres biks, fordi jeg synes de har smukke tæpper til fornuftige priser. Jeg skal lige skynde mig at nævnte at jeg har lavet et mini-samarbejde med Berber Stories, og har fået lidt rabat på vores tæppe mod at nævne dem her og på instagram, noget jeg ville have gjort under alle omstændigheder, for det kunne ikke være andre end lige præcis det smukke tæppe. Se lige her:

Jeg er ved at græde over hvor smukt det er. Vi leger på tæppet, sover på det, ligger på det, “slåsser” på det, danser på det, og det skaber bare ro og stemning i hele rummet. Det er så vildt hvad et tæppe kan gøre for et rum. Især et unikum af et kunstværk fra Berber Stories.

Små detaljer der gør den store forskel

Den kvikke læser har allerede lagt mærke til at vi har skiftet vores TV på børneværelset ud. Jeg er jo enormt meget fan af gratis. Så vi gav vores gamle TV væk. Det havde ingen fod, og det var tungt og uhandy. Vi kunne egentlig også bruge et større et. Så jeg endte med at spørge i vores lokale “Bortgives i Lyngby” gruppe, en gruppe hvor jeg selv forærer rigtig meget væk, om der var nogen der havde et 40” fladskærm de ikke længere brugte. Det var der overraskende mange der havde. Så dagen efter hentede jeg et smukt TV, som står på pigernes værelse nu. Vi Chromecaster derinde, og sidder tit og ser film sammen nu hvor børneværelset et blevet det bedste rum i huset.

Men det er ikke kun fjernsynet der er skiftet ud. Alt tingeltangel som ikke tjener noget formål er væk. Alt ødelagt legetøj er enten smidt ud, givet videre eller fixet. Og så så jeg det her “evighedstræ” på Instagram, og tænkte at jeg kunne lave noget lignende. Så jeg fandt en gren, spraymalede det gul og limede en masse små pom pom’er på. Og voila, en plante der aldrig dør, og som passer perfekt ind i et land af eventyr. Der er lidt Alladins magiske hule, bare i Disney World versionen over det børneværelse nu.

Næsten færdige, nu mangler vi kun …

Der er stadig en ønskeliste. Vi skal have et nyt skab til pigerne, et med skuffer til deres tøj. Jeg er på udkig efter et skab fra IKEA, PAX, de har gode skuffer. Det er sådan et skab jeg selv har i soveværelset. Og så er min plan at lave en form for “Prinsessen på ærten” og anskaffe mig et par futoner / futonmadrasser i smukke pastelfarver, som jeg kan stable ovenpå hinanden. På den måde kan de både bruges som sofa, og som madrasser ud over hele gulvet når vi skal have veninder med hjem og sove. Begge mine børn sover i min seng, men når venner og veninder begynder at skulle overnatte lige om lidt, så tænker jeg de gerne vil putte på futonmadrasser inde. under stjernehimlen på børneværelset.

Jeg ved at The Travelling band får lige det jeg søger omkring Juni, så det er bare med at holde øje med deres hjemmeside. Jeg har nemlig snydt lidt og spurgt dem ad, da jeg i forvejen er ret vild med deres produkter, og alle mine puder er købt derfra. GLÆD DIG til at se dem, de er så smukke!

“Men skal i så slet ikke have en seng eller et bord på børneværelset, Frejamay?”

Nope! Når behovet ikke er der er der absolut ingen grund til at fylde møbler ind et rum bare fordi. Den dag pigerne gerne vil have en seng på deres værelse, så får de en seng, men ikke før. Vi elsker allesammen at rummet er blevet så åbent og fuld af muligheder. Den ene dag har vi slået telt op og leger købmand inde i teltet, den anden dag er hele gulvet et Barbie landskab. Næste dag spiser vi frokost derinde. Så ligger vi og ser tegnefilm, og i morgen er værelset noget helt andet. Den mulighed var der bare ikke med en kæmpe klo af en køjeseng, som jo ikke blev brugt.

For første gang er pigerne også begyndt at være derinde i timer med lukket dør. Det er simpelthen så hyggeligt. Selinna falder i søvn derinde hver aften, Emmalia har tit alene-tid derinde når hun lige trænger til at lade lidt op eller slippe for mig og Selinna. Jeg ligger nogengang derinde og ser serier, hvis de andre rum er optagede. Det føles som kæmpe luksus at have 3 rum der er så godt udnyttede at vi næsten ikke ved hvilket vi skal vælge, for det ene er mere fantastisk end det andet.

Og så vil jeg bare lige sende et shoutout til min skønne jetset Feng Shui Heidi, som du kan følge på instagram lige her. Du kan i øvrigt læse om hele min indretningsproces med Heidi lige her, hvor du også kan se den mørkelilla farve vi oprindeligt havde på børneværelset inden “abort-grounding-farven” tog over. Heidi har gennemgået hele vores lejlighed med os, og har lært mig grundlæggende at forstå hvilke energier, farver og materialer der støtter allerbedst op om lige netop vores liv og vores hjem. Jeg har aldrig følt mig så hjemme nogen steder som jeg gør i lige netop denne lejlighed her i Lyngby. Heidi har ikke så meget med selve indretningen at gøre, og så alligevel har hun, for jeg sparrer altid med hende når jeg går nye veje. Det var Heidi der foreslog pastel til børneværelset, og det spiller bare enormt godt. Så hvis du står og skal lave noget stort (eller småt) om i din bolig, så er Heidi virkelig kvinden at gå til.

Et magisk løft til børneværelset.

Det har været en skøn, budgetvenlig og dejlig rejse at lave børneværelset helt om. Og selvom vi ikke er helt færdige, vi mangler stadig skab og futonmadrasser, så er vi allerede svært tilfredse med resultatet. Tæppet skaber en solid grounding, væggene lethed, lys og drømme, og al den luft vi har fået efter at have sagt farvel til alle møblerne, den bruger vi nu på kreativitet, bevægelse og leg. Hvad mere kan man egentlig ønske sig?

Gensynsglæde med shopping i Lyngby storcenter

Gensynsglæde med shopping i Lyngby storcenter

Mit viljestærke barn skal i skole (om skolevalg privat eller folkeskole)

Mit viljestærke barn skal i skole (om skolevalg privat eller folkeskole)