Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

5 simple hacks til at rydde ud i hjemmet (efter et års lockdown)

5 simple hacks til at rydde ud i hjemmet (efter et års lockdown)

5 simple hacks til at rydde ud i hjemmet (efter et års lockdown)
frejamay annonce

Det har været et vildt år. Et år hvor du har været næsten tvunget til at forholde dig til dig selv, dit liv, dit hjem og dine ting på ny. Mange af os har oplevet at vores behov og måde at leve på har ændret sig. Mange af os er i gang med at rydde ud, lave om, skabe nyt, geare ned, downsize. Jeg er i hvert fald en af dem der har været i fuld gang, og i dag har jeg lavet 5 hacks til dig der er/skal igennem samme proces, så du slipper for at gå kold i det, og til gengæld får succes med oprydningen og frigørelsen af plads, rum og energi. God fornøjelse.

 

Hack 1 – Nik og Jay testen

Når du skal rydde ud og sortere fra, frigøre plads og dermed også energi, så lav Nik og Jay testen på dine ting. ”Hvad i alverden er det for noget” tænker du, og der følger naturligvis en forklaring med.

 

Vi har alle sammen en eller anden person, hvor vi tænker ”hvis han eller hun kom hjem til mig og så mig i det her, ville jeg så stråle om kap med solen, eller ville jeg styrte ind og skifte tøj?”. Mine personer er Nik og Jay, og det er dem jeg sorterer tøj efter. Hvis Nik og Jay kom uventet på besøg (you never know), ville jeg så føle mig lækker i den her? Og det betyder ikke at jeg kun skal have baltøj hængende, jeg kan sagtens føle mig lækker i joggintøj og sportstøj, det skal bare ikke være noget der er hullet, forvasket eller som sidder åndssvagt. SÅ har det ikke bestået Nik og Jay testen. Hvem er dine personer?

 

Hack 2 – Lej et opbevaringsrum

Nu ved jeg jo ikke hvor mange ting du har, men jeg har lært at det faktisk kan betale sig at have en mellemstation. Du kan med fordel leje et opbevaringsrum. Få sorteret dine ting i nogle flyttekasser, dem du er i tvivl om, eller ikke er parat til at skille dig af med, få dem opmagasineret i en periode, og tag så en beslutning der. Så har du nemlig både prøvet at leve uden de her ting i dit hjem, men du har samtidig ikke sagt farvel til dem for evigt. OG du har ikke belemret dine forældre med endnu flere kasser på deres loft/i deres lade.

 

Hos Pelican Self Storage kan du endda leje et opbevaringsrum til privatopbevaring, du har adgang til 24/7, som er sikkert og rent og pænt. Du kan gratis leje en trailer og købe flyttekasser. Nice and easy. Og så er der bare god service, noget der ellers er en mangelvare efterhånden.

 

Hack 3 – Tag et overskueligt område ad gangen

Du kender det godt, du er motiveret, det skal bare være NU NU NU, og pludselig ligger 5 menneskers garderober i en stor bunke, alle bøgerne er pakket ud af reolen og der ligger dimser alle steder som aldrig rigtig har fået et hjem i hjemmet (det vender jeg lige tilbage til). Det kan godt give bagslag når motivationen tager over, så brug motivationen til at skabe små succesoplevelser. Tag de øverste køkkenskabe den ene dag og mærk glæden over at der nu er plads, og at du har fået givet de gamle kopper væk som i hvert fald ikke sparkede nogen former for joy længere. Næste gang motivationen rammer dig, så tager du underskabene eller krydderihylden, og så husk at fejre med en Gin&Tonic eller en kop kakao. Det skal være nemt og sjovt og dejligt at rydde ud og skabe luft.

 

 

Hack 4 – Hvor bor du lille dims?

Alle ting skal have et hjem i dit hjem. Derfor er det godt at få kørt de der ”måske-ting” væk til opmagasinering, så der er rum og ro til at sortere og finde et hjem til alt. Dine batterier skal have et hjem. Dine ledninger skal have et hjem. Hvor bor dine papirer egentlig henne? Hvis ikke dine ting får et hjem i dit hjem, så ligger de bare og bliver hjemløse og flytter rundt og skaber rod i dit øje, og dermed også i dit system.

 

Det er også en god måde at få pladsoverblik på, finde ud af om du skal have det ekstra skab eller ej. For er det til ting du bruger? Eller er det til at åbne et lille ting-museum i dit hjem, fyldt med hjemløse ting der mangler hjem, men som har mistet deres værdi eller formål og i virkeligheden helst skal videre?

 

Alle ting skal have et hjem i dit hjem.

 

Hack 5 Giv slip

Den fælde vi alle sammen ryger i når vi er i gennem den her proces, det er at vi holder fast i gamle ideer eller illusioner om de her ting. ”Jamen bordet virker jo stadig fint, det har 4 nem og en bordplade, så måske skal vi beholde …?” NEJ. Det er her du skal lære at give slip og tro på at nyt og lækkert først kommer til dig når du har turde slippe det gamle og udbrændte. Jeg havde et metalbord stående, et fint rundt et der havde været pissedyrt. Jeg havde haft det til salg længe, men ingen købte det. Jeg holdt fast. Men det var i vejen i mit hjem og jeg blev mere og mere irriteret på bordet. Til sidst gav jeg det bare væk. Og den energi der blev frigjort ved ENDELIG at slippe det skide bord, det var helt ubeskriveligt.

 

Hvad koster det dig at holde fast i den ting? For mig kostede det mig daglig irritation, blå mærker på mine ben fordi bordet stod mere og mere i vejen, og jeg derfor gik ind i det, og så rykkede jeg mig jo bare ikke, jeg kom ikke videre. Der er ikke plads til nyt før vi skiller os af med det gamle. Som Elsa siger: ”let it go”. Giv det væk. De 600 kroner jeg måske havde tjent på det bord (hvis jeg nogensinde fik det solgt), de var alt for dyre at gå og vente på. Og i dag forstår jeg slet ikke at jeg har holdt fast i det bord så længe.


Nu er det din tur. Og hvis projektet virker uoverskueligt, så start med en enkelt skuffe eller en enkelt kasse eller et enkelt tøstativ. Du kan altid finde et mindre projekt at gå i gang med. Og husk at nyde rejsen og mærke hvad der sker undervejs. Rigtig god fornøjelse!

Studiestart: NU starter mit helt nye liv

Hvad 9 institutionsskifte og skoleskifte har lært mig om mine børns trivsel

Hvad 9 institutionsskifte og skoleskifte har lært mig om mine børns trivsel