Hej. Velkommen til,

Frejamay November

| leverpostej exotic |

Solomomboss til 2 piger.
Livsglad, normkritisk, feminist og minimalist. Jeg hjemmeunderviser højt begavet barn på
morskolen.dk og podcaster på Helle for familien podcast.

Hope you have a nice stay!

8 google kalender hacks til dig der heller ikke kan få papirkalenderdrømmen til at virke

Jeg gjorde det forbi. Det skete en sen aften på facebook for et par dage siden. Jeg vidste tiden var inde. Efter 5 år (+) at have købt smukke (dyre) papirkalendere hvert år, efter mange smukke fantasier om mig der sidder med klare farver og farvelægger og planlægger mine uger, så var tiden inde til at se sandheden i øjnene. Det er ikke dig, det er mig. Du er så muk og fin og fuld af gode værktøjer, Passion Planner, men vi passer bare ikke sammen. Marie Kondo siger at alle ting skal have et hjem i dit hjem, men jeg har holdt dig i en tilstand af hjemløs, jeg har flyttet dig rundt og jeg har slet ikke givet dig den opmærksomhed og tid du har fortjent. Det er på tide at sige sige farvel. For evigt. Jeg bliver aldrig en papirkalendertype

Det har virkelig taget mig lang tid. Jeg har drømt om at være sådan en bullet-planner type. Jeg har drømt om at sidde med min kalender hver eneste aften og farvelægge og tegne og planlægge. Jeg har endda købt tuscher som ungerne ikke måtte bruge, fordi det var MINE. Mine kalendertuscher. Jeg har en fin lille stofpose til mine farver og penne. Men lige lidt hjalp det. Jeg har endda lavet en begivenhed i min google kalender hvor der står at jeg skal bruge tid med min papirkalender. Men nej. Det gik bare ikke.

Derfor har jeg besluttet mig for at knuse drømmen, slippe illusionen og slå op med drømmen om at være en papirkalender-type en gang for alle. Ikke flere smukke motivational papirkalendere. Til gengæld vil jeg være superbruger i min google kalender (som jeg jo hele tiden har brugt for at holde styr på aftalerne og tiden). Og så skete der noget magisk.

Jeg spurgte om hjælp på facebook, og jeg fik hjælp! Det sjove er at jeg nu faktisk er endt med at have den smukke kalender fuld af farver, som jeg drømte om, bare digitalt. Allerede efter at have været digital kalender type i en uge kan jeg mærke en forskel. Her er mine “wins” indtil nu

  • Jeg får skrevet alle aftaler ind i min kalender nu, fordi jeg ikke væver mellem to kalendre

  • Jeg har skrevet hverdagsrutiner ind i min kalender, og det gør at jeg ikke har dem i hovedet

  • Det overblik jeg troede jeg aldrig ville kunne få med en digital kalender, det har jeg allerede, jeg har det bare endnu mere, fordi jeg er sikker på at alle aftaler rent faktisk står i min digitale kalender

  • Jeg har mere overskud og overblik end jeg har haft længe

  • Min hjerne er fri til at bruge tiden på andre ting end at holde styr på aftaler


Jeg er så heldig at jeg har de bedste superbrugere i google kalender på min venneliste på facebook, så nu deler jeg lige de bedste tips videre, som jeg allerede har taget til mig:

  • I google kalender kan du oprette alle de kalendre du vil og du kan give dem allesammen en farve. Jeg har nu en farvestrålende kalender med følgende katagorier i:

    • Frejamay arbejde

    • Frejamay Privat

    • Frejamay MIG tid (det er udelukkende til ting der fylder min kop op og giver selvforkælelse)

    • Emmalias kalender

    • Selinnas kalender

    • Far (til alle aftaler med pigernes far)

    • Kampagner og deadlines

    • Hverdagrutiner

    • Og så har jeg importeret Emmalias skoles kalender, så begivenheder på Friskolen automatisk popper op i min kalender

  • Det er SÅ fedt at hver kalender har sin egen farve og at jeg skal sørge for at “MIG TID”, altså en smuk mørkelilla farve, optræder mindst to steder i min kalender om ugen.

  • Jeg har lavet et bogmærke i min brower, så jeg altid med et enkelt klik har adgang til min kalender. Jeg har sat startdagen til “mandag” og jeg ser altid en uge ad gangen, altså har jeg det overblik jeg drømte om at få i min papirkalender.

  • Jeg har fyret Apples kalender-app fordi jeg hader den, og jeg har i stedet installeret googles egen kalenderapp. Det fungerer langt bedre for mig allerede.

  • Når jeg opretter begivenheder inviterer jeg deltagere med det samme (ved godt det her lyder oldschool for folk der har gjort det her de sidste 20 år, men bær over med dig).

  • Jeg har altid blokket 2-3 timer hver fredag om hedder “KTW” (Klar til weekend), hvor jeg ikke kan bookes, og som udelukkende skal bruges til at lukke ugen af inden weekenden. Hvis jeg ikke har hængeparier så kan jeg bare drikke en drink eller hente mine børn tidligt.

  • Jeg har aktiveret helligdage kalender og månekalender. Jeg ved ikke en skid om månen, men jeg har altid drømt om at kunne sige “arhmmen det er fordi det er fuldmåne, så …” så det kan jeg nu.

  • Jeg har taget det bedste med fra min papirkalender. I min “Passion Planner” er der hver måned en månedafslutning hvor man skriver ned hvad der har været godt ved måneder der gik, hvad man er taknemmelig for, hvilken lille ting man vil ændre til næste måned osv. Det er ikke altid jeg har fået det gjort, men de gange jeg har gjort det, har jeg været glad for det. Derfor har jeg brugt 6 minutter på at skrive spørgsmålene ind i min google kalender i en begivenhed, og nu har jeg sat google kalender til at gentage begivenhed hver månedsafslutning. Så nu har jeg faktisk mulighed for at lave øvelsen, også selvom jeg ikke ejer en papirkalender mere.


Det føles SÅ fedt! Virkelig. I dag kan jeg slet ikke forstå at det har taget mig 5(+) år at nå til den her erkendelse. Men helt ærligt, jeg er solomomboss til to. Jeg har ikke engang tid til at booke en massage til mig selv i ny og næ (hej hej ømme nakke der knaser), hvor i alverden kommer troen på at jeg har tid til at farvelægge papirkalender hver aften ind i billedet? Og ja ja prioriteringer and shit, men der er faktisk ca 50 ting der er vigtigere for mig end at sidde med min kalender og nusse. Har jeg lært. Samtidig ved jeg jo godt hvor meget overskud god planlægning giver, og det er så det jeg har givet mig selv i gave nu hvor jeg har slået op med min papirkalender.

Og så et Konmari-pro-tip. Tag hvad du kan bruge fra din papirkalender, overfør til din google kalender, og mid så papirkalenderen ud. Giv dig selv 7 dage til at løse opgaven eller skal papirkalenderen bare ud alligevel.

Det føles så godt at slippe. Hej og velkommen overblik, overskud, nemhed og alle de smukke farver jeg drømte om. Jeg kan virkelig anbefale alle der sidder et sted på en skammel mellem papir og digital at vælge side. Gå all in. Det er så vildt hvor meget overskud vi betaler med når vi sider der i midten af det hele og ikke vælger en af delene.

Del gerne hvis du har valgt side og har gennemgået samme proces som jeg lige har været igennem. Det er så fedt at høre om andres transformationer når det kommer til de her hverdagsting. Og nu vil jeg tage min smukke blå kalender og mide den i skraldespanden. Tak for alt.

Hello future!

Gør det selv bar i lille køkken som har forvandlet lort til fest

Efter 7 dage i folkeskolen startede mit barn på en ny skole i dag.

Efter 7 dage i folkeskolen startede mit barn på en ny skole i dag.