Velkommen til vores opdaterede soveværelse i penthousen for rockerfrøer

frejamay november soveværelse

Velkommen til vores opdaterede soveværelse i penthousen for rockerfrøer

3 mennesker. En momboss, en 4årig og en 1årig. Så mange mennesker sover vi i den seng du ser på billedet ovenfor. Vi bor i en 2 værelses lejlighed, og for omkring et år siden forelskede jeg mig i minimalisme og et nyt niveau af bæredygtighed. Nåja og Konmari (hvad er det? læs mit blogindlæg her). Det har ført til en grundig gennemgang af ALT hvad jeg (og vi) ejer, og efterhånden er 50% af hved jeg ejede givet videre eller solgt eller kørt til genbrug. Og det føles så godt at jeg får lyst til at sige farvel til endnu mere. Så i dag får du vores opdaterede soveværelse at se. Snart kommer de resterende rum, der også har fået en gennemgang.

IMG_6623.jpg

Minimalsme og konmari

Minimalisme er, for mig, ikke at bo med absolut mindst muligt. For mig handler minimalisme om at stoppe overforbrug og udelukkende omgive mig med ting der skaber glæde og værdi for mig og mine børn. Det er misforstået at man ikke må beholde sin Star Wars samling eller skosamling hvis man indretter med minimalisme eller Konmari-metoden. Du skal bare sikre dig at det du har, det er noget der skaber glæde og værdi. Og det er det jeg (forsøger) at indrette vores hjem efter. Og det er indtil videre lykkes meget godt.

frejamay november blogger soveværelse bolig

Så hvad er der sket siden sidst?

Vi har solgt Emmalias seng. Ingen sov i den, og den blev mest brugt til at lægge tøj i eller brugt som hule eller klatrestativ. Efter at Selinna er blevet større, har jeg kunnet mærke behovet for at downsize hele vores hjem, og det har resulteret i salg af en del møbler. Ikke fordi der var proppet, men mere fordi gulvpladsen er mere værdifuld for os. Vi løber og danser og tilbringer rigtig meget tid på gulvet, så sengen blev solgt til en sød familie, og i stedet købte jeg en gardinstang og to gardiner, og fik afskærmet soveområdet i soveværelset lidt, sådan så det blev et rum i rummet.

Allerede næste morgen, efter at gardinerne var blevet sat op, løb mine to børn rundt i soveværelset som aldrig før, dansede og hvinede af fryd. Lige der vidste jeg at det var den rigtige beslutning at sige farvel til Emmalias seng, og bruge gulvpladsen i stedet.

frejamay november minimalisme bæredygtighed soveværelse

Plantebaseret indeklima

Jeg har længe gerne ville have flere planter i soveværelset, gerne planter der renser luften og hjælper til et godt indeklima. Efter lidt kvalitetstid med google, fandt jeg ud af at nyrebregnen (NEPHROLEPIS EXALTATA 'BOSTON') er alletiders i soveværelset. Den fandt jeg to af i det lokale plantecenter, og så fandt jeg bloggerplanten i Ikea. Ikea er i det hele taget et fint sted at finde planter, synes jeg. Men jeg går også rigtig gerne i plantecenteret, nogen gange bare for at blive inspireret, jeg synes der er rart at være.

IMG_6628.jpg
 
IMG_6630.jpg

Ingen forstyrrelser

For mig skal et soverum være så fri som muligt for ting der kan forstyrre øjet. Derfor har vi ret hvide vægge og kun et enkelt foto på væggen. Lige så snart der er for meget der forstyrrer, så er det svært at finde roen. Efter vi har fået gardinerne op foran sengen, så er det bare blevet endnu mere hyggeligt at ligge derinde og putte alle tre, og der er intet andet end os der løber med opmærksomheden, eller støjer for øjnene.

Det eneste der støjer en lille smule er en ventilator* vi har købt til sommeren. Det er til gengæld en virkelig god investering, for der bliver rigtig varmt i vores lejlighed, og fordi vi bor så tæt på vand, så er her mange myg. Så valget er mellem varme og myg, og så foretrækker jeg at slå varmen ned med lidt indeblæst. Det fungerer rigtig godt. Om vinteren ryger den i kælderen, klar til næste år.

Sådan ser vores soveværelse altså ud nu. Det er simpelthen sådan et dejligt rum. Jeg har som sagt ryddet op med Konmari metoden, og det har betydet at alle kasser der stod ovenpå skabene, de er væk. Næste mål er at få så mange ting ud af hjemmet, så vi kan undvære Emmalias skab, og så vi alle tre kan have alt vores tøj i det store klædeskab. Hvis det ikke lykkes er det også okay, men det kunne være ret dejligt med den ekstra gulvplads. Det er godt at have noget at gå efter.


Hvad er vigtigt i dit soveværelse?