I overmorgen er der valg ... et svært valg

frejamay november folketingsvalg 2019.png

Det her er det sværeste valg jeg nogensinde har været med til. Ikke fordi de andre valg ikke har været vigtige, men efter i årevis at have været vidne til hvordan vi behandler vores medmennesker (ældre, syge, jobsøgende, nedslidte, børn), selv have været i systemet (for en kort periode heldigvis), og samtidig se den ene mere vanvittige klimabeslutning efter den anden, ja så er det virkelig på tide med en ny og langt mere bæredygtig retning, både når det kommer til miljøet og menneskerne.

I dag var der en der skrev til mig på facebook at det var kortsigtet at investere i børnene. Jeg havde spurgt hvilke overvejelser folk gjorde sig når det kom til klima og børn. “Det er kortsigtet at investere i børn Frejamay”. Det er jeg simpelthen lodret uenig i. Børnene er vores fremtid. De er ikke statsejede (og skal heller ikke være det!), børnene er dem der skal bære Danmark videre, og hvis vi ikke kan finde ud af at give børnene en ordentlig start på livet, i trygge rammer, så taber vi alt på gulvet. Og så bliver statsapparatet først rigtig dyrt at drive, hvis da ikke det er det i forvejen.

Jeg tager tests hver dag. Valgtests. Jeg lander et sted mellem Enhedslisten og Alternativet. Der er flere der skriver til mig at KD er den der rammer mig bedst, men for mig er KD simpelthen ikke med i overvejelserne, da jeg er alenemor med to børn, går ind for utraditionelle familiemønstre, homo-ægteskaber og familieforøgelse og retten til at bestemme over egen krop, som i den frie abort. Vi skal simpelthen ikke følge med USA her og dreje uret 60 år tilbage i tiden, det går ikke, så de er udelukkede for mig.

Børn og klima. Og så medmenneskelighed. Vi skal af med det kontanthjælpsloft og vi skal begynde at behandle vores medmennesker med værdighed igen. Det gør vi ikke sådan som systemet er udsultet i dag.

Så. Egentlig var det ikke min mening at jeg ville være politisk lige pt, men jeg er dødfrustreret over det her valg, og ud fra de meldinger jeg har fået tilbage fra jer skønne læsere, når jeg alligevel har pippet lidt op hist og her, så er vi virkelig mange der stadig er i tvivl om hvor krydset skal sættes henne lige om lidt.

Nu vil jeg læse lidt videre. Jeg fik det her link til en god valgtest. En god idé er naturligvis at kigge på hvad partierne rent faktisk har stemt for og imod den seneste tid, så vi slipper udenom det værste valgflæsk, og denne test er egentlig ret god synes jeg (tak Sisse!).

LINK TIL TESTEN HER


Er du afklaret?