En lille guide til et hjem med (genfunden) børnevenlig danseglæde

public.jpeg

Faktisk må jeg give pigernes far æren for det her indlæg, for det var ham der lærte mig at tage dansen hjem igen. Og efter at have postet et par stories på instagram, hvor jeg viser hvordan vi danser i vores hjem hver morgen, så er jeg blevet spurgt om jeg vil skrive lidt om det der dans, og hvordan vi bruger fjernsynet til bevægelse og aktivitet i stedet for passivitet. Og det vil jeg supergerne!

public.jpeg

 For 10 år siden solgte jeg mit fjernsyn. Det gav ikke mening for mig at have sådan et stort skrummel hængende på væggen, selvom jeg (i et stroke af ”kvinder kan sgu da også købe store fladskærmstv’er”) lige havde købt det et par uger forinden. Jeg kunne mærke det helt tydeligt, det TV skulle ud af vagten igen. Så der kom en glad mans og hentede det, og så har jeg levet uden fjernsyn siden.

 

For et års tid siden købte jeg en brugt Ipad til pigerne, mest Emmalia, fordi vi ikke havde fjernsyn, og fordi det nogen gange er rart at koble fra til noget skærm, det kender jeg alligevel godt fra mig selv. Og det fungerede egentlig også fint, indtil det blev til at vi sad med hver vores skærm. Jeg sad enten ved min computer eller med min telefon og så et eller andet og Ems sad med Ipad’en. Og så sad vi der, hver for sig. Og det kunne jeg mærke jeg ikke ville være med til.

 

Derfor solgte jeg Ipad’en og brugte i stedet pengene på et TV som vi fandt brugt (præcis ligesom Ipad’en). 350 kroner, røvtungt, og nu står det på sådan en dims med hjul som flyttemænd bruger når de skal løfte tunge ting. Men det har samlet os. Vi ser alt sammen nu, ingen er isolerede med sin egen skærm, og det meste af tiden foran fjernsynet bruger vi på at danse til sange vi kan lide. Vores top 10 hitliste ser pt. Således ud:

 

1.     Tarzan Mamma Mia med Kim Larsen

2.     Roar med Katy Perry

3.     Syng sangen med Ash (fra filmen syng)

4.     Pippi (alle, gerne på svensk)

5.     ALT med Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar og Minibillen

6.     Baby Shark (oh lord … )

7.     Hello Kitty temasangen til Hello Kitty filmen på dansk

8.     What does the Fox say med Ylvis

9.     AC/DC (tak for det pigernes far, Selinna kan endda sige AC/DC)

10.  Tjubang Chokolademand med Alberte

public.jpeg

 Hver morgen danser vi, uanset om det er 1 minut eller en halv time. Jeg har altid elsket morgener. Altid. Selv da jeg var barn satte jeg vækkeuret til klokken 6 om morgenen så jeg kunne stå op før verden stod op, og havde lidt tid for mig selv. Jeg har aldrig kunnet finde ud af at sove længe, og jeg kan tælle på en hånd hvor mange gange jeg har måtte vække mine børn med et vækkeur de sidste 4 år. Morgen er der hvor hele dagen starter, det kan lige så godt være fantastisk at have morgen.

 

Jeg tror meget på ”children see children do”, så hvis jeg har hyggemorgen, så har pigerne det også. Hvis jeg danser, så gør pigerne det også. Nogen dage ligger jeg på sofaen mens de danser, pt fordi jeg er ramt af en forfærdelig hoste, men så hepper jeg og kigger på dem og glæder mig over hvor dedikerede dansere de begge to er. Hvis du ikke allerede følger mig på instagram, så kan jeg virkelig anbefale dig at følge med her, og se mine morgen-stories, der bliver danset med hver lille muskel i pigernes små kroppe.

public.jpeg

 Pigernes far danser, og har gjort det altid. Jeg fortalte ham engang at jeg havde glemt dansen og følte mig lidt som en betonklods når jeg dansede. Han sagde at jeg skulle danse 15 minutter hver dag, sætte uret og bare gøre det, så skulle dansen nok komme tilbage. Og det gjorde den. Så i dag føler jeg mig ret fri i mig krop, selvom den er tung og træt i øjeblikket ovenpå hoste og flytning og ikke nok søvn. Prøv det. Put det i din kalender, dans, også selvom du føler dig fjollet eller akavet. Når man har været væk fra noget længe skal man jo lige finde hinanden igen.

 

Emmalia er i øvrigt lige startet til dans i sidste uge. Vi bookede en prøvetime hos Stardance Studio (find dem her)  Og Emmalia var fuldstændig solgt. Du har godt set den der youtube video af nogle små piger der danser, og den ene pige danser som om der ikke er noget i morgen. Sådan danser Emmalia også. Det er pigernes far der tager hende med til dans hver onsdag, og han havde optaget en video af Emmalia der dansede. Og jeg tudede mig igennem den og var simpelthen så stolt over at se min lille dansemus give den så meget gas. Så selvfølgelig skulle hun gå til dans. Det er så sådan nu, at hun går til dans onsdag eftermiddag og torsdag morgen spørger hun hvor mange gange hun skal sove før hun skal til das igen. Hun glæder sig så meget, og i dag har hun vist mig dansetrin fra dansetimen, som jeg tænker vi skal øve til morgendans i morgen tidlig. Jeg glæder mig allerede!

 

Sådan danser vi her hos os. Hvordan bruger i dans hjemme hos jer?