Blogtema: 7 liv som solomomboss ud af skyggen

DSC00965.jpg

Der var engang en tid hvor enlige mødre var udstødte. Eller blev det. Men tiderne har ændret sig, og vi er trådt ind i en tid hvor solomødre, eller alenemødre eller enlige mødre eller solomombosses, eller hvad vi kalder dem (os), efterhånden er ressourcestærke kvinder der vælger at få barn eller børn alene uden en mand. Desværre er der stadig lidt (lang) vej igen når det kommer til hvordan solomombosses (ja det hedder de her hos mig), bliver mødt ude i det virkelige liv, og især i debatter på de sociale medier. Derfor vil jeg gerne være med til at re-brande solomombosses. Tiden er inde.

Jeg kender jo mit eget liv. Jeg havde et one night stand med min underbo, det kom der Emmalia ud af, klip til to år senere, hvor underbo besluttede at han gerne ville være donor til lillebror eller lillesøster, fordi alt andet gav egentlig ikke menening. Så her er vi nu. Far der bor i Hellerup, mor der bor i Lyngby, jeg har pigerne det meste af tiden, vi har et godt samarbejde og ka lave ting sammen alle fire uden at vi skal lege kernefamilie, for det er alle klar over at vi ikke er. Og det blogger jeg så (blandt andet om), hvordan det fungerer (og nogen gange ikke fungerer).

Men jeg har også brug for inspiration udefra, for nogen gange kan jeg godt falde i SoMe (sociale medier) fælden, og komme til at sammenligne mine “downs” med alle andres highlights. For det er highlights vi ser når vi scroller Instagram igennem. Det er ikke virkeligheden. Faktisk er et et stylet, nøje udvalgt, redigeret, sikkert censureret og meget bevidst valg du sammenligner dig med. Ikke et autentisk øjeblik af den rå sandhed. Heller ikke hos mig, selvom mange måske tror det. Jeg har jo også redaktør-briller på hver gang jeg udgiver noget, der er altid et formål. Altid.

Derfor har jeg været så heldig at hele 7 megaseje solomombosses har sagt ja til et blive interviewet om ders hverdag, og de interviews er så småt ved at tikke ind i min indbakke, og nu skal de ud til dig og alle dem der er vildt nysgerrige på hvordan sådan et solomomboss-liv ser ud. Uanset om det er selvvalgt eller ej.

Så hvad er kriterierne for at være med? Man skal bare stå med opgaven mest alene. Thats is. Så du kommer både til at møde fraskilte mødre, mødre hvor far ikke magtede opgaven alligevel, mødre som helt selv har truffet beslutningen om at være solo fra start, og alt midt i mellem. Jeg har forsøgt at ramme bredt, og jeg vil lige skynde mig at KÆMPE takke alle der har meldt sig på banen, og endnu engang undskylde hvis jeg ikke er vendt tilbage, jeg endte md at få over 150 henvendelser i 5 forskellige indbakker, så jeg kan simpelthen ikke garantere at der ikke mangler et svar et sted. Undskyld. Og tak <3

Første interview bliver bragt i morgen, og de kommende interviews bliver bragt fordelt over de næste 3 uger. Jeg glæder mig helt vildt til selv at læse dem og til at dele dem med dig.

Kender du en sej solomomboss der skal læse med? Eller en der skal have rettet sit syn på solomødre lidt? Så tip dem gerne om dette tema. Og tag de seje solomombosses du kender.

YAY! God sommer til ALLE!