Kære mor (glædelig mors dag)

Kære mor,ja dig. Dig der har født 1 eller 5 eller 8 børn. Eller dig der har båret og mistet, men stadig vil være mor til evig tid. Dig der er mor for børn du ikke selv har født, og dig der på en anden måde er mama for nogen du gør en forskel for.Rigtig glædelig mors dag.

Min datter er utilfreds med at det ikke er hendes dag, så hun synes jeg er en stor lort, og at jeg lugter. Men du ved, jeg elsker hende alligevel, og lige om lidt er jeg verdens bedste mor, fordi det lykkes mig at finde Cykelmyggen Egon på Viaplay.I dag vil jeg hylde dig. Dig der følger din mavefornemmelse, dig der følger bøgerne, dig der græder hver aften fordi du er usikker på om du gør det godt nok, dig der er kernesikker på dit morhood. Dig der fødte ved kejsersnit, dig der fødte vaginalt. Dig der fødte med smertelindring, dig der fødte uden. Dig der vaccinerer og dig der ikke gør. Og inden jeg bliver overfaldet her, så overvej lige om begge mødre ikke på hver sin måde ønsker det aller bedste for sit barn? Det tror jeg! Dig der hjemmeskoler, dig der er i tvivl, dig der hver dag sender dit barn afsted selvom du har en kæmpe knude i maven, dig der elsker folkeskolen, dig der elsker privatskolen og dig der ikke ved hvor du skal sende dit barn hen endnu.Dig der er veganer, dig der elsker kød, dig der bærer dit barn i slynge, dig der kører dit barn i barnevogn, dig der kører dit barn i Cayenne, dig der ikke har råd til en vogn - hverken den ene eller den anden. Dig der ammer, dig der ikke gør, ikke vil eller ikke kan. Dig der valgte at få børn alene, med kendt eller ukendt donor, dig der er skilt, dig der er sammen med din partner, dig der har prøvet i 10 år stadig uden resultat, dig der fik hjælp, dig der blev gravid ved et one night stand (ligesom mig). Jeg ærer dig!

Hver eneste dag står du op og gør dit bedste. Også de dage du råber og skriger og tænker at dit barn ville have det meget bedre hos en helt anden mor end dig. Du gør dit bedste alligevel. Jeg skal selv lære at mine børn jo ser hele mig, det er kun mig der udelukkende ser alt det jeg gør forkert. Det er kun mig der glemmer at de 7 timer jeg var en awesome mor, de også tæller. Og at de 6 minutter jeg var en mor fra helvede de også tæller, men de er aldrig det fulde billede.Jeg hylder dig mor, fordi du er sej. Du er rummelig, du strækker dig, du går den ekstra mil. Og så går du en til. Og når du tror du er gået den sidste mil, så fortsætter du hver eneste dag, hver eneste time, hvert eneste minut. År ind og år ud, og du kigger indad, og du prøver igen og du dummer dig og du bliver ved med at prøve. Og langsomt tager dine små mennesker form og bliver til mennesker fyldt med kærlighed og mod på livet. Og måske en konto med et par tusinde kroner du har sat til side til nogle terapeuttimer senere i livet (:)).

Kære mor. Glædelig mors dag. Du er awesome. Du er kickass. Du slæber og sætter dine børn først. Du tvivler og du bliver usikker, og så tager du et nyt skridt i en ny retning. Og målet er aldrig synligt for dig, men du går alligevel frem af. Hver. Enste. Dag.Tak for dig!