Inspiration til krea-påske med ungerne (eller påske-zen til mor)

Min Oma (tyske farmor) havde fødselsdag forleden dag. Hvis hun altså stadig levede. Påsken minder mig altid om hende, rigtig dejlige minder, og derfor var det sjovt at sige ja til den her kampagne, både for at genopfriske et gammelt minde, men også for at starte en tradition i min egen lille familie, som forhåbentligt kan vare ved i rigtig mange år endnu.

I Tyskland fejres påsken næsten på højde med jul, sådan er det ikke helt i Danmark, hvor påsken mere er sildemadder og snaps (ikke at der på nogen måde er noget galt i det). Hele min barndom har vi fejret påsken i Tyskland, og Oma havde altid lavet en KÆMPE (KÆMPE!) påskekurv, både til min bror og mig, og til naboernes børn, som vi skulle finde ude i haven. Kurvene, ikke naboernes børn. Der var chokolade nok til en uge, hvis man ikke spiste andet. Den følelse vil jeg gerne give videre til mine børn, også selvom det bliver med noget mindre chokolade, og noget mere krea-hygge rundt om bordet.

En af de ting der er vigtig for mig som mor, det er at vi arbejder med kreativitet i vores hjem. Jeg har masser af maling, perler, vandfarver, karton og papirer, sådan så vi altid lige kan klippe og klistre og farvelægge og tegne og sætte perler på snor. Jeg har et helt skab, i mit beskedne hjem, dedikeret til krea-hygge-stunder. Så da vi skulle ned og semi-tømme en Panduro for påsketing, så var det med julelys i øjnene. Det var dog en lidt anden oplevelse at sidde og lave påsketingene, for pigerne gad ikke rigtigt, så det endte med at Emmalia kastede sig over håndmaling og Selinna (som alligevel er for lille endnu) legede med de pom-poner jeg havde lavet for at kreere påske-kaniner.

Og så vil skæbnens ironi at de godt gider nu hvor jeg sidder og skriver indlægget, og Emmalia har pakket to af pakkerne op, så gæt hvad vi skal lave igen i eftermiddag. Børn er ikke kreative på kommando. Det er vi andre jo heller ikke.

Til gengæld kampnød jeg at lave påske-kreationer om aftenen da pigerne sov, og jeg kunne overraske, især Emmalia, med et lille miniature-påskelandskab næste morgen. Jeg gik helt i zen. Især fordi der ikke lige var en plan-tegning med til påskehuset, så jeg skulle virkelig bryde min hjerne med alle mulige gamle kneb fra sløjd for at få huset til at stå. Det lykkedes! Det var næsten som julemorgen. Hun har leget med huset lige siden, og det er blevet omdøbt til Elsa-slot, hvor Elsa bor med påskekaninen Firkløver. Og nu har vi et hus med tilbehør som skal med frem til påske hvert eneste år.

Men altså ... jeg har brug for et godt råd, for når man er nybegynder til noget, så får man altid lige fucket lidt op, det er jo den måde man lærer og bliver klogere på. Jeg havde haft pigerne med ude i skoven for at samle en ordentlig omgang mos, som vi havde lavet til græsplæne, hvor vores miniature påskehus skulle bo. Og det blev simpelthen SÅ fint (Se fotos)! Til gengæld vågnede jeg op til et optog af bænkebidere langs alle paneler i dagene efter vores påskekreation, og selvom pigerne havde en fest med dem, så er jeg alligevel ikke sådan helt vild efter at lægge hus til bænkebidere i stuen, så, er der et eller andet gyldent trick til at af-bænkebide sit mos inden det skal ind og fungere som dekoration, eller er det ligesom bare en del af påske-eventyret? Der må sidde erfarne påske-pyntere derude der lige ved hvad man kan gøre (krydser fingre).

Men altså, påsken har allerede skabt underholdning i ugevis her i hjemmet, og vi er ikke engang færdige med pynten endnu, mit håb er at vi kan samles om de sidste projekter i næste uge, og få lavet det sidste pynt, som skal op og hænge. Her er et par af de projekter vi skal i gang med:

Jeg er ikke den slags kreative mortype, som bare ser et tomt lærred, og så kommer ideerne til mig. Derfor er jeg glad for Panduros "færdig pakker", som den her på billedet. Så er der ligesom tænkt nogle grundtanker for mig, og jeg skal bare sørge for at slippe kreativiteten løs sammen med pigerne, og slippe ideen om at vi skal ende med kreationer som på billedet, men hellere ende et sted hvor vi har haft det sjovt og hvor vi har opfundet nogle nye påskekyllinger, som ingen andre har opfundet før, ud fra de materialer der nu er pakket i pakkerne.

Forhåbentligt kommer vi dertil en dag hvor pigerne ser tilbage på påsken som en hyggelig tid med klister og klip, fjer og farver og masser af chokolade. Jeg har allerede fundet den perfekte æske til alle vores kreationer, og Emmalia har allerede kastet sin kærlighed på en af påskekaninerne, som jeg er sikker på hun vil glædes ved hvert år når påsken indfinder sig, og vi skal have æsken med vores lækre hjemmelavede påskepynt frem igen.

Hvis du skal nå at have dine påsketing klikket hjem fra Panduro, så er i dag sidste dag (søndag d. 14. april) du kan nå at bestille på nettet. Og jeg advarer dig, der er rigtig gode tilbud derinde, rigtig god krea-påske til dig og dine unger (eller bare dig hvis du også elsker at fordybe dig i små DIY projekter). Ellers er det bare at hoppe ned i din lokale Panduro en af de kommende dage, der er masser af påske i butikkerne (og god service!).

Med fare for at sætte fut under dit kreative jeg, så vil jeg også gerne anbefale Panduros Instagram profil, lige her, jeg har fulgt dem længe, og deres kreative opslag giver mig altid inspiration til hvad jeg kan lave med ungerne når der er ferier og højtider.

Hvad med hjemme hos dig? Hvad er dine bedste påskeminder? Hvilke påsketraditioner har i derhjemme? Og har du noget du gerne vil lave med dine børn i påsken?

Dette indlæg er lavet i samarbejde med momstertest.dk. Panduros påskeprodukter vil blive anmeldt på Momster Test af flere mødre indenfor nærmeste fremtid.