Gæsteblog: Indret dit hjem (og liv) med Feng Shui og Rebekkah Leve

Foto: Mathilda YokelinI forlængelse af mit blogindlæg om mit liv i almen bolig i Lyngby i går, har jeg fået (og har tidligere fået) en del spørgsmål til hvordan jeg indretter mit hjem og om jeg følger nogle principper. Både ja og nej. Mit hjem skal først og fremmest føles som mit eget og ikke noget nogen har dikteret, så hvis noget føles rigtigt, så er jeg ligeglad med hvad månen eller indretningsfilosofier siger. Når det så er sagt så elsker jeg Feng Shui, men jeg ved ikke nok om det til at kunne fortælle dig ret meget. Derfor har jeg spurgt en rigtig ekspert på området, Rebekkah Leve, om hun ikke vil skrive et gæsteblogindlæg til dig. Det ville hun heldigvis rigtig gerneFoto: Mathilda YokalinGæsteblog af Rebekkah Leve.Brug feng shui i din indretning til at ændre dit livFeng shui er en flere tusinde år gammel filosofi, som er et fantastisk redskab til, at dreje dit liv i den retning du gerne vil, ved hjælp af din indretning.Det lyder måske for godt til at være sandt, og hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg også selv engang ret skeptisk over for konceptet. Hvordan skulle det dog kunne gøre en forskel for mit liv hvor jeg placerer min sofa og hvilke farver jeg har på væggene?Men efter at have set ændringerne ske, både for mig selv og dem jeg har rådgivet og undervist i feng shui gennem årene, er der simpelthen for mange succeshistorier til, at det kan være et tilfælde. Egentlig er feng shui ret logisk.Vores indretning er et spejl på alt det der foregår inden i os og i vores liv, fordi vi indretter vores bolig ud fra en smag, der er bestemt af hvor vi er i vores liv, og hvordan vi er indrettet i vores mindset. Når der sker et skift i vores livsomstændigheder og mindset, skifter vores smag, og indretningen følger med, som en veninde jeg havde, der altid malede sine vægge i nye farver, når hun skiftede kæresten ud (hvilket hun gjorde ret tit).Feng shui virker den anden vej rundt, ved at du omvendt starter med at ændre noget i din indretning, så din smag, dit mindset og dine livsomstændigheder følger med. Det indre og det ydre følges ad, og fordi det indre og det ydre altid følges ad. Man kan sige at vægfarverne og møblementet i dit mindset skifter til noget bedre, når du maler og rykker rundt på møblerne i din bolig med feng shui, og den nye gode energi du nu bærer i dig, breder sig som positive ringe i vandet ud i resten af dit liv.Rebekkah LeveDer er mange lag i feng shui, men faktisk kan du nemt komme i gang med at skabe god energi i dit hjem og i dit liv.3 tips til god feng shui i dit hjem, som vil forgrene sig positivt ud i dit liv1.Omgiv dig med farver og ting du elskerOmgiver du dig med ting du elsker, bliver du et gladere menneske, og når du er glad, smitter det af på dit liv - Smil til livet, og livet smiler tilbage.Når du har ting og farver i dit hjem, som du elsker, elsker du også at være i dit hjem, og det giver dig en god og kærlig base, hvor du kan lade op og hente ny energi.Det giver bedre energi at have et dejligt hjem, som du elsker at være i, end hvis du har en bolig fyldt med ting, der ikke rigtig siger dig noget, eller som du decideret ikke bryder dig om. Ting vi ikke bryder os om, trækker vores energi og humør nedad, men nogle gange må vi affinde os med at have ting vi ikke elsker, som fx arvestykker, gaver eller inventar, som vores bedre halvdel har bragt med sig.Har du “hadeting”, som du bliver nødt til at beholde, gælder det om, at kaste så meget kærlighed ud over dem som muligt.Pynt dem efter alle kunstens regler med dine yndlingsting og smukke farver, så de drukner i kærlighed og skønhed. Foto: Mathilda Yokelin 

  1. Rens ud i det gamle og giv plads til noget nyt i dit livNår vi snakker feng shui, kommer vi ikke uden om oprydning.
Alle vores ejendele bærer en energi, og nogle gange er det fint at slippe nogle gamle ting, der hører til en "gammel" udgave af dig, for på den måde, at slippe noget gammel energi, og give plads til noget nyt.Hvis du har alle de gamle kjoler hængende fra dengang du var ung og single, og nu er ældre men stadig single, kan det være at kjolerne holder dig i en gammel version af dig.Du må gerne beholde det der er gammelt, men hvis du hele tiden roder rundt i de samme ting i dit liv, og har svært ved at komme videre, så tag evt. et kig på dine ting og dit tøj.Spørg dig selv, om det matcher den du er nu, den du gerne vil være og der hvor du gerne vil hen med dit liv, eller om det i virkeligheden hører fortiden til, og holder dig et sted, som du ikke længere ønsker at være. Det der gør noget godt for dig, beholder du, og det der ikke gør, kan du sende videre i systemet til andre, der kan få glæde af det i stedet for dig.Det er som at kappe sandsække fra en luftballon, når du slipper de gamle ting der holder dig tilbage, og du kan frit svæve op mod himlen og nye eventyr. Foto: Mathilda Yokelin3.Brug dine personlige symboler i din indretning til at skabe resultaterSymboler er et super feng shui redskab, at bruge til at manifestere det du ønsker dig, fordi de holder dit mindset på sporet, så du fortsætter i den retning du har sat dig.Dengang feng shui opstod, var de vilde med bruge symboler som drager og pengefrøer, fordi det gav mening for deres tid og den verden de levede i.Men i dagens Danmark giver det ikke nødvendigvis mening at bruge de gamle symboler, og her kan du i stedet inddrage dine egne personlige symboler.Dine egne personlige symboler finder du ved, at finde ind til den følelse der er i dig, når du har opnået noget du gerne vil.Lad og sige at du ønsker dig at blive rig og berømt, og du forestiller dig, at når du er det, får du en følelse inden i af glæde og tryghed.For at finde frem til dine personlige symboler på rigdom og berømmelse, skal du finde ud af hvilke ting, der sætter dig i en følelse af glæde og tryghed.Er det figurer med med elefanter, plakater med velhavende forbilleder, et billede af dig hvor du smiler over hele femøren, eller noget helt andet?Det der sætter dig i den følelse du gerne vil opnå, er dit personlige symbol på det du ønsker dig, og jo mere du kan have af det i dit hjem, des mere vil du minde dit mindset om, at styre i den retning, så det tilsidst manifesterer sig. 

Se mere om feng shui og Rebekkah på:

Rebekkah Leve's hjemmeside her

Rebekkah Leves' facebook her

Rebekkah Leve's instagram her

og til sidst Youtube her