Velkommen til vores lille skønne hjem: Her er vores køkken (Fotoblog med links til det hele)

reddsc05811I dag vil jeg vise dig vores køkken. Vi har et lille køkken, men det er ret funktionelt, og der er plads til et bord hvor Emmalia og jeg sider og spiser morgenmad, og hvor far spiser med de dage hvor han er hos os. Så selvom det er lille, så er det rummeligt, og der er også plads til at babyen kan sidde med når hun kommer.Køkkenet var oprindeligt hvidt da jeg flyttede ind, og jeg brød mig faktisk ikke ret meget om at være derude, fordi det var hvide låger, hvide vægge, hvidt stort køleskab og fryser, og det hele var lyst op af store hvide spots. Jeg fik fornemmelsen af at være i et slagtehus når jeg var derude.Så læste jeg heldigvis Pernilles Køkkenpral lige her, om hvordan hun har malet sit lille køkken helt mørkt, og jeg fik modet til at gøre det samme. Jeg har altid troet at man ikke måtte male små rum mørke, men jeg må bare sige at jeg blev klogere. Siden jeg malede køkkenet mørkt, har jeg brugt så mange gode og hyggeligt timer derude. Og selvom jeg har en dejlig stue som jeg elsker at være i, så kan jeg faktisk også rigtig godt lide at sidde i mit mørke køkken om aftenen og arbejde. Det er lidt huleagtigt på den stilede måde.Rammerne ovenfor er fra Ikea, jeg har bare spraymalet dem guld. Når man har mørke vægge kan man give den gas med metaller, og jeg elsker guld, så jeg købte en masse billede Ikea-rammer og en spraymaling i guld. "I like nice things" plakaten er købt her. Den anden hedder "Kosmos" og er fra Froh und Frau, men kan ikke længere løbes på nettet. Bordet er købt på den blå avis, vasen er fra Søstrene Grene og lysestagerne er et udsalgsfund fra H&M Home.reddsc05768Jeg kan godt lide planter, og planter holder sig egentlig ret godt hos mig, hvis ikke lige de er orkideer eller fredsliljer. Denne plante har boet hos os i et års tid allerede, og skal snart plantes om i en større potte. Den er så fin og den "siger til" så snart den mangler vand. Vi har er ret godt samarbejde, planten og jeg.Egentlig ville jeg gerne hjemmedyrke noget mere. Krydderurter og sådan, men jeg kan ikke overskue at komme i gang og hvor skal det stå henne? Men måske skal jeg bare lave vinduet om til en lille have?reddsc05810Her er mine to eneste hylder i køkkenet. Jeg elsker at have mine kogebøger der hvor jeg laver mad og jeg bruger dem ret meget, fordi jeg hver uge laver madplaner (lær at mestre madplaner lige her, jeg har skrevet en guide).Jeg ejer kun 2 rigtige vinglas, og ellers har jeg bare købt pæne glas i røde kors butikker, når jeg er faldet over nogen jeg synes er flotte. Jeg aner ikke hvad de forskellige glas hver især skal bruges til. Hjemme hos os bruger vi dem til lækre juicer, som vi selv presser.De 3 kogebøger jeg bruger mest for tiden er:Plantemad af Mia GardumMadglad af Jane FaerberMæt og slank med LCFH af Jane Faerber De er alle 3 børnevenlige og opskrifterne passer til en single-mom-boss hverdag hvor det både skal gå lidt hurtigt og være sundt på samme tid.reddsc05806Små detaljer. Blomsterne er vistnok fra Netto. Jeg har haft dem så længe at jeg ikke længere kan huske det.reddsc05812Ovenpå mine skabe har jeg taget nogle Ikearammer og har spraymalet dem, og så har jeg fået fremkaldt nogle af vores yndlingsbilleder inde på foto.dk. Det er simpelthen så nemt lige at uploade de billeder du elsker allermest, vælge kvalitet og størrelse, og 1-3 dage efter har du de smukkeste billeder i topkvalitet, klart til at sætte i ramme og gøre dit hjem mere personligt.Jeg tager virkelig mange billeder (men glemmer at slette dem igen), og jeg elsker at forevige vores minder i fotobøger og som jeg har gjort her i køkkenet. I et album på computeren eller på en ekstern harddisk får jeg dem simpelthen bare ikke brugt og set, og så kan det være ligemeget. Jeg har skrevet om fotobøger her, hvis du vil læse lidt mere.Billederne ovenpå skabet skaber liv. Jeg ved ikke hvad jeg ellers skulle have deroppe for at det ikke bliver for tungt ovenpå de skabe, men det her fungerer rigtig godt for os, og selvom man måske ikke skulle tro det, så ser folk faktisk billederne og kommenterer på dem. Win win win.redHer ses køkkenet lidt mere i sin helhed. Det er vores hygge-spise-krog, og vi bruger mange timer rundt om det bord. Vi tegner og maler og laver modellervoks og Emmalia hjælper til med maden.dsc05817Så er der madplanerne, som hver uge hænger fremme, så de er nemme at gå til. Jeg elsker personlige ting, så jeg ahr selvfølgelig selv fået lavet køleskabsmagneterne, som er billeder fra Instagram lavet om til magneter. Jeg tror appen hedder Sticky9 eller noget i den stil. Den henter selv billeder fra Instagram og så vælger du hvilke billeder og størrelser dine magneter skal have.Udover at de er pæne, så er det også sjovt for Emmalia at have billeder af hele familien (og mors røv - se foto nedenfor og se om du kan finde det), som hun kan lege med på køleskabet.dsc05816Det var en lang fortælling om vores ganske lille køkken. Men det er sådan et dejligt sted at være og vi er glade for det. Sig endelig til hvis du har spørgsmål eller der er noget jeg har glemt at linke til.