#madplanschallenge er slut, det her har vi lært - er du klar på en ny start?

madplanschallenge nemligcomskaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-11Denne uge er fløjet afsted, og nu er det allerede søndag, og #madplanschallenge er slut. Det har været en spændende uge, en uge ikke helt uden udfordringer, og i dag vil jeg samle lidt op på hvordan ugen er gået, inden vi, i morgen, trækker en vinder af #madplanschallenge, og de 1.000 kroner til nemlig.com.Først og fremmest, lad os høre hvordan Anja klarede ugen. Hun startede med at være skeptisk, og havde svært ved at madplaner var noget for hende. Selvom hun godt kunne se at de daglige eftermiddagsture i supermarkedet også var totalt drænende for hendes energi og mad-inspiration. Anja fortæller:"Det har været en spændende uge med madplanschallenge og jeg vil sige at det gav lidt luft for mig, at vide at tingene var købt ind og lå i køleskabet. Det gjorde at jeg ikke skulle forholde mig så meget til det, for det havde jeg allerede gjort. Jeg var ikke helt så opmærksom på hvor meget der kom af hver vare, forstået på den måde, at jeg ikke helt havde set at der kom en stor portion af porrer, spinat og gulerødder f.eks. Det har jeg simpelthen ikke kunnet nå at bruge inden det blev kedeligt. Jeg havde ikke luret at den ude i siden (når man ser kurv) havde opdelt i opskrifter, så jeg fik ikke nedjusteret antal varer.I skrivende stund sidder jeg og laver en ny bestilling, men laver nok en delvis online-bestilling og en "jeg-handler-selv" tur til supermarkedet.Udfordringen var med til at åbne øjnene op for, at det kan give lidt luft at det hele er givet på forhånd...så den tager jeg med mig.Jeg er ikke færdig med at prøve det af med madplanen, men det kræver lidt opmærksomhed fra min side, at få det ind i hverdagen. Det har været fedt at være med, selvom jeg har savnet mit supermarked lidt. Der er en del varer jeg kan få billigere i fysiske butikker, men hvis jeg kan lave et mix mellem online og fysik butik, er det fint med mig. Jeg siger tak for muligheden til nemlig.com og til Frejamay November for at spørge mig om jeg var frisk på denne udfordring."Her er Anjas 3 gode råd til dig der skal i gang med madplaner for første gang:1. Sæt tid af til at finde ud af hvad der skal bestilles - gør det til en hyggestund.2. Hvis der er børn, så tag dem med i beslutningen, så alle får lidt af det de har lyst til og kender til.3. Print madplansskemaet ud fra nemlig.com, så får du fuldt overblik over din uge og dine indkøb. madplaner-1Personligt har jeg haft en virkelig hård uge, sygdom bækkenbund der skrider, et barn i "alt hvad mor siger er forkert og får mig til at skrige højt og slå og sparke og kaste med ting" mode. Så jeg er en gravid, temmelig smadret solomomboss, og jeg er simpelthen så glad for at jeg var med i #madplanschallenge i sidste uge, for i det mindste fik vi virkelig lækker mad, og det var nemt at lave, selvom jeg godt kunne have brugt en uges time-out. Det er netop det der er fordelen ved madplaner, du skal ikke OGSÅ ned i supermarkedet når din travle uge er ved at falde fra hinanden, og det er faktisk rigtig dejligt at der så er helt ro om aftenen og eftermiddagen. Her er lidt af maden fra ugen:skaermbillede-2018-01-15-kl-08-05-15skaermbillede-2018-01-15-kl-08-05-04skaermbillede-2018-01-15-kl-08-04-54skaermbillede-2018-01-15-kl-08-04-41Er du en af dem der er rykket tættere på at skabe mere overskud i hverdagen med madplaner, så kan du starte med at tilmelde dig nemlig.com's madplaner lige her. Der er god inspiration at hente, og du kan altid gøre som mig; lave mit eget mix. Men jeg kommer ingen vegne uden god inspiration, så jeg kan kun anbefale dig at tilmelde dig (gratis selvfølgelig).Jeg har fået mange rigtig gode spørgsmål i løbet af ugen. I morgen samler jeg dem og laver en Q&A. Sidder du også med spørgsmål, så smid dem i kommentarfeltet, og jeg samler op på den, sammen med vinderen af konkurrencen om de 1.000 kroner til nemlig.com.Tusind tak til nemlig.com for en sjov udfordring, tak til Anja for modet til at sige ja, tak til alle der har deltaget i challengen, og tak til alle der har været nysgerrige og har fulgt med og har stillet rigtig gode spørgsmål, og har liket alle de skønne madbilleder!Jeg har bestilt (og modtaget) mad til næste uge allerede. Jeg glæder mig til endnu en uge med totalt ro og zen på madplansfronten. Så må alt andet ligesom følge med i sit eget tempo :)Rigtig god uge