Madplanschallenge: Vil du også (endelig) mestre at spare tid og penge med madplaner? Så skal du være med her!

madplanerskaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-11Madplanschallenge: Vil du også (endelig) mestre at spare tid og penge med madplaner? Så skal du være med her!Faktisk har jeg aldrig kunnet overskue det der med madplaner. Og da min veninde fortalte mig at hun havde handlet på nemlig.com tænkte jeg "jeeeez, det må simpelthen være så absurd dyrt". Men af en eller anden grund kastede jeg mig alligevel ud i det for et års tid siden. Mest af alt fordi jeg var så træt af at være så uinspireret når det kom til mad, træt af at bruge alt for mange penge i Netto hver anden dag (læs: hver dag). Jeg var træt af at handle ind med en skrigende baby på armen der nægtede at sidde i klapvognen. Ellers tak alligevel. Og så viste det sig at det hverken var dyrt eller besværligt, derfor...Sammen med nemlig.com og sammen med en sej kvinde der hedder Anja (hende møder du om lidt) har jeg en mission om at få flere travle familier til at få mere tid til nærvær, hygge og ro i hverdagen, og mindre stress og jag og uinspirerende mad (ligesom jeg kender alt til selv). Derfor er vi gået sammen om at lave en madplanschallenge, som starter på søndag, og du er inviteret med. Det koster ikke en rød reje at deltage, andet end den mad du selvfølgelig skal bruge. Til gengæld kan du vinde en rigtig sej præmie hvis du følger din madplan hele ugen, sammen med Anja og sammen med mig (jeg lover vi laver en masse larm omkring madplanschallengen). Det fortæller jeg også om om lidt.madplaner-2Fordi jeg selv er "omvendt" og allerede nyder godt af det overskud, den ro, den struktur og den frihed jeg har fået efter jeg selv startede med madplaner for et år siden (læs min guide og min historie her), har jeg valgt at få Anja med på banen. Og hun sagde heldigvis ja. Anja vil nemlig rigtig gerne lære det der med madplaner, men er aldrig kommet i gang og synes ærlig talt det lyder lidt besværligt. Noget jeg tror rigtig mange kan genkende, inkl. mig selv for et år siden. Derfor kan du både følge Anjas rejse og min rejse den næste uge, og vi vil begge fortælle dagligt hvad der er let og hvad vi lærer undervejs. Forhåbentlig har du også lyst til at dele. Jeg har en gulerod til dig i slutningen af dette blogindlæg (for jeg VIL have dig med!) anja-damgaard-lindMød Anja Damgaard Lind, mor til to, gift, selvstændig med Social Media by Heart og bloggen hverdagsdrømme, og rimelig sej fordi hun har sat ja til madplanschallenge: Hvordan er vil du beskrive din hverdag?Min hverdag er meget præget af at være ude, sidde på kontor, være ude hos kunder, eller arbejde hjemmefra. Jeg har ikke nogle faste tidspunkter eller pladser, så jeg er lidt ude og flyve. Derfor kunne det være virkelig rart at få noget struktur på mad-delen af hverdagen, fordi det fylder utrolig meget hos mig.Hvad har indtil nu forhindret dig i at koordinere indkøb og planlægge ugens madplan?Jeg synes det virker lidt uoverskueligt. Når det kommer til madplaner er jeg nok ikke så struktureret, at jeg kan sætte mig ned og se hvad jeg godt kunne tænke mig at spise på torsdag. Det virker uoverskueligt for mig at skulle sidde og kigge i opskriftbøger og kigge i indkøbslister, og så får jeg det bare ikke gjort.Det svære er nok at sætte tid nok af til at sidde og lave den madplan om søndagen, og så fik jeg det ikke gjort alligevel og så bliver det mandag og så er det nok lige meget. Jeg kan bare gå ned i supermarkedet hver dag klokken 16… sammen med alle de andre der også har fået den idé.Hvad vil du gerne have ud af din deltagelse?Jeg vil rigtig gerne finde ud af at det faktisk er noget nemmere end jeg går og tror. Jeg vil gerne opdage at kan lade sig gøre at få god mad hele ugen, at få lidt struktur på maden, at jeg kan se at det rent faktisk betaler sig. Jeg er meget spændt på udfordringen, og at håber at jeg så rent faktisk fortsætter med at lave madplaner når madplanschallenge er slut.Det kommer helt klart til at give noget frihed i den anden ende, at jeg ikke skal tænke så meget over hvad vi skal have at spise. Det er så frustrerende at stå der hver dag kl 15 og ikke vide hvad man skal have at spise.Hvad kommer det til at kræve af dig at komme i mål og deltage?Det komme til at kræve noget tid, noget vedholdenhed. Jeg er tidligere bare sprunget fra når jeg vidste det var svært. Noget med at hænge i og følge den til dørs, det er jeg simpelthen nødt til at prøve i en hel uge. Det bliver spændende!Hvad kan du bruge til at holde dig selv motiveret når/hvis det bliver svært?Jeg skal huske på at det er nemmere, at det bliver lettere. Det kun kan blive godt på sigt. Jeg bliver nødt til at få frigivet noget tid, og det kan jeg få på den her måde. Jeg bruger for meget tid, som jeg i stedet vil bruge på at være sammen med familien, være mere til stede og få lidt mere arbejde for hånden. Pludselig går der eftermiddag, og så tænker jeg ”åh nej jeg har ikke fået købt noget ordentligt mad og render frustrede rundt ned i supermarkedet!”Hvad vil du sige til dem der skal deltage sammen med dig?Jeg håber der bliver nogen at følges med, jeg håber vi kan motivere hinanden og følge hinanden og hjælpe hinanden, og sige ”godt gået” og ”det ser lækkert ud”. Vi bruger følges gennem to hashtags – for det får jeg brug for, så jeg kan blive motiveret af de andre der deltager og kan læse med om deres uge.For mig er det virkelig sådan at det her bliver en udfordring... folk tænker at "det er jo bare mad". Det er ikke bare for mig, det er virkelig en udfordring! madplaner-1

Sådan her deltager du og det her kan du vinde:

På søndag starter vi allesammen med at være lave vores madplan. Det kan du gøre ved at gå ind på nemlig.com under madplaner. Her kan du vælge denne uges madplan. Den børnevenlige madplan. Den vegetariske madplan. Glutenfri madplan. Low carb madplan eller tidligere madplaner.Jeg laver min egen madplan, og går ind og håndplukker de ting jeg skal bruge (det fortæller jeg meget mere om, men du kan også læse min udførlige guide her), Anja vælger en af nemlig.com's madplaner, det fortæller hun selv mere om når vi nærmer os søndag hvor vi for alvor går i gang.Hver dag poster du et billede på Instagram, hvor du bruger hashtagsene #madplanschallenge og #nemligcom, så kan vi nemlig gå ind og følge dig og heppe på dig, og du kan via hashtagsene følge alle de andre der deltager i challengen. Det gør vi for at motivere os selv og hinanden. 

Når ugen er omme, så trækker nemlig.com en vinder af et gavekort på 1.000kr til nemlig.com - how cool is that?

 Og så hører jeg rigtig gerne fra dig der har deltaget (hvis du har lyst), hvordan det har været at være med og hvad du har fået ud af det, måske har du lyst til at fortælle et par linjer til bloggen her, men ikke et krav for deltagelse overhovedet. Det er bare altid fedt at høre andres erfaringer end ens egne. Hvad siger du, er du klar på en januar udfordring og noget mere overskud i hverdagen? Så ses vi her på bloggen og på Instagram til en god uge med madplanschallenge, lækker mad og masser af frigivet tid, yeah!Her kan du følge med:Anja's instagramNemlig.com instagramFrejamay's instagramDel meget gerne dette indlæg med alle dem du gerne vil have med i challengen, jo flere vi er, jo sjovere bliver det! PS. Lidt gode råd før vi starter:Snak med din familie og involver dine børn. Måske er det nu der skal indføres en ugentlig mad dag? Husk at tjekke hvor lang tid det tager at lave hver ret. Hvis du ikke gider stå en time i køkkenet, så find en lækker ret der tager 15 minutters tid. Husk at handle ind til dessert også! Man må aldrig gå ned på dessert!