3 smarte hacks til at tackle online misundelse (og offline)

skaermbillede-2017-11-13-kl-09-13-223 smarte hacks til at tackle online misundelse (og offline)Du kender det sikkert slet ikke selv, men måske har du engang hørt om nogen, der godt kan sidde og drømme sig væk i en andens liv på de sociale medier, eller i de kulørte blade? Måske har du, ligesom mig, siddet og sukket efter at leve Mathilde Gøhlers liv? Du ved, lækker mand, 24/7 luksus, et superlækkert barn, Maldiverne hver 3. måned, fester med rige mennesker overalt i verden, lækkert tøj, Chanel-tasker og alt det der? Måske har du ikke og alt det her er sort snak. Men hvis du kender en der kender snerten af misundelse, så har jeg to, faktisk 3 tips til dig. De kommer her: 1: Rub og Stub reglen.Den her kan jeg ikke selv tage æren for. Det er Hella Joof der har opfundet den, og du kan finde den i hendes bog "Papmaché-reglen", som du kan købe lige her (reklamelink). Køb den hvis du gerne vil skrald-grine dig igennem en livsklog bog der er let at læse. Jeg har også skrevet mere om den her."Rub og Stub" betyder at du skal holde op med at sukke efter dele af hans/hendes liv, men i stedet forestille dig at I bytter Rub og Stub. Med alt hvad det indebærer. Det betyder også at du samtidig skal opgive ALT i dit eget liv. Man må vælge hvilket-som-helst andet menneske i verden, som man så vil bytte liv med. Det er hele butikken, det er dine børn, din mand, din udsigt, dine hunde, det hele skal byttes ud med den anden. Så skal vi sidde og mærke efter - og så viser det sig, at der faktisk ikke er en eneste person, vi vil bytte med.Frejamay November New York City rejse2: Skab dit eget New York i KøbenhavnDen her er min egen. Efter min første tur til New York tibage i 2012, gik jeg nærmest ind i en depressiv tilstand, fordi jeg ikke kunne rumme at tage tilbage til København. Jeg drømte så inderligt om at bo i New York på det tidspunkt. Men mit liv gjorde at det altså ikke kunne lade sig gøre på det tidspunkt, og jeg skulle blive hvor jeg var. På det tidspunkt var jeg erhvervscoach for Magasin du Nord. Jeg synes det var vildt svært at vende tilbage til arbejde og mit liv efter den rejse jeg havde haft.Efter et par depressive morgener på vej til Kongens Nytorv på min cykel, tog jeg mig selv i nakken, og besluttede mig for at tage en alvorlig snak med mig. "Prøv lige at hør her. Omstændighederne er at du ikke kan rykke dig lige nu. Punktum. Så derfor må vi sammen finde en måde hvorpå vi kan nyde der hvor vi er nu, indtil situationen ændrer sig. Så hvad kan vi gøre så det bliver sjovt igen?"Jeg besluttede mig for at finde alt det "New York" i København jeg overhovedet kunne. Malerier, mennesker, tøj, bygninger, brede fortove som 5th avenue, træer, duer, egern, sjove typer, gule taxaer. Så i stedet for at have fokus på alt det jeg ikke havde (at bo i NYC), så besluttede jeg at skabe mit eget New York i København.Samme eftermiddag, da jeg havde fri fra arbejde, cyklede jeg ad Gothersgade hjem. Jeg var i ret godt humør og jeg holdt øje med alt hvad der mindede mig om New York. Pludselig gik en dame lige uf foran mig på vejen, hun havde slet ikke set mig, og vi blev begge to mega forskrækkede. Hun vender sig om for at sige "undskyld", og først der går det op for mig hvem hun er. Jeg står ansigt til ansigt med selveste Helena Christensen, som lige der var i København for at promovere et eller andet. 1-0 til København!Og sådan blev det til at jeg opdagede at der er vildt meget New York i København. Jeg har besøgt New York mange gange siden da, og jeg har ingen drømme om at bo i New York længere. Jeg foretrækker København. Og New York kan jeg altid besøge, og det skal jeg helt klart igen når pigerne er blevet større. Men sådan kan du ændre dit fokus, hvis du altså vil. Der findes jo også mennesker der ikke vil, og det skal de have lov til, naturligvis.northern-light-gallery-lafayette-paris13: Pluk et guldkortPå et tidspunkt var det Christiane Schaumburg Müller jeg var misundelig på. Jeg fulgte alt hvad hun lavede på Instagram, og mit eget liv blegnede fuldstændig i forhold til hendes. Jeg ville være Christiane når jeg blev stor.En dag opdagede jeg at jeg glemte at tillægge mit eget liv og mine egne ting og mit eget tøj værdi fordi det ikke var ligesom Cristianes. Øv. Sådan gider jeg ikke leve. Jeg lavede en slags "Rub og Stub" øvelse, og kunne godt se at det faktisk ikke handlede om at jeg ønskede Christianes liv, for det gør jeg ikke. Men der var detaljer jeg ønskede, som f.eks at sende invitationer ud på guldkort til min omgangskreds, når jeg holdt fest.Så det endte jeg med at gøre. Jeg købte de flotteste guldkort, og sendte 12 håndskrevne kort ud. Og det var bare det jeg havde sukket efter. Intet andet.Man kan altis plukke ting fra andres liv. Jeg savner f.eks lidt spa-agtig følelse i mit liv, og har besluttet at købe lidt hjemme-spa-produkter, så Emmalia og jeg kan lave hjemme-spa. For selvom jeg elsker spa. så elsker jeg det ikke hele tiden. Til gengæld elsker jeg at tænde stearinlys hjemme i stuen, sætte noget lækker musik på, skrue op for varmen, og sidde hjemme og blive "spa-et". Så i stedet for at misunde en eller anden kendt der tager i Day-spa hele tiden, så kan jeg plukke lidt spa-feeling, finde ind til hvad det egentlig er jeg sukker efter, og så bare skabe det derhjemme.Er det ikke smart?Det var mit take på den misundelse som mange af os, ikke dig selvfølgelig, men mange af os andre vi kender.Hvem er du misundelig på? Og hvad er det ved personen? Og hvad kan du plukke og gøre til dit eget?Rigtig god mandag fra mig til dig <3