Til dig der kæmper med at baby ikke vil sove

dsc04750Første gang jeg faldt over hende, var da jeg i desperation googlede "baby vil ikke sove". Her poppede hun op med nogle videoer om hvor man kunne trykke på sit barn for at få det til at finde ro og for at vejen til søvnen ikke var så lang og uendelig. Så begyndte jeg at trykke på Emmalia, og det hjalp faktisk.For ganske nyligt har Katrine Birk så udgivet bogen "Tryk og Babysøvn", som er en utrolig desperat-nybagt-forældre-venlig bog, hvor der med billeder og blå prikker er præcist angivet hvor man skal trykke, hvad de forskellige punkter gør godt for og hvor nemt det er. Lige hvad man har brug for når man er ved at dø af søvnmanglen og ikke orker en masse ligegyldig teori om hvorfor det virker og hvordan man fandt ud af at det hele virkede. Ligegyldig info. Hvor skal jeg trykke på mit barn NU?I går havde jeg en 2,5 timers puttesceance med Emmalia. Det var faktisk super hyggeligt, og selvom jeg kæmpede en virkelig hård kamp mod kvalme og opkast, så lykkes det mig at nyde de 2,5 time, og da hun endelig faldt i søvn, så lå jeg bare og kiggede på mit smukke barn. Men, for der er et men. Jeg har også brug for lidt tid om aftenen, og 2,5 timers putning, det går ikke mere end en sjælden gang i mellem.Så da vi i dag kom hjem, og Emmalia var overtræt og virkede som om hun havde festet hele natten på noget brystmælk med speed i, så gik jeg ind i bogreolen og hentede Katrines bog ned fra hylden. Det er noget tid siden jeg har haft fat i hendes videoer sidst, så jeg er ude af træning.Det endte med at vi læste den sammen, for jeg vidste ærlig talt ikke hvilket punkt jeg skulle begynde med. Det blev sådan at Emmalia bladrede om på en side, og så blev det der vi trykkede, altså der på kroppen som bogen henviste til. Emmalia sagde "det er Emmalias fod på billedet", og pegede i bogen, og jeg tog hendes rigtige fod og trykkede.Efter 5 minutter lagde hun sig helt stille og roligt ned, puttede sig under dynen, og to minutter senere sov hun. Jeg havde glemt hvor effektfuld de tryk er, men i dag genkalder jeg det hele.Derfor skal bogen nu ind i soveværelset og bo igen. Uanset om hun er overtræt eller ej, så er det dejligt beroligende punkter, og det er en virkelig hyggelig og nærværende måde at slutte dagen af på sammen.Bogen finder du her, og i stedet for en pakke bleer pakket ind som en kage, så vil din veninde/søster/kusine elske dig resten af livet for at du valgte at give denne bog i gave i stedet for... alt andet faktisk.Trust me!