Kære mig, en hyldest jeg er nødt til at skrive

dsc00965 Kære mig,I dag vil jeg hylde dig. Ikke fordi jeg egentlig har lyst, men fordi jeg er nødt til det. Du har brugt de sidste dage på at google alle mulige ting om at være en dårlig mor, en ikke-nærværende mor, sammenlignet dig selv  med mødre der slår eller er onde mod deres børn, fordi din lunte i en periode har været kortere end den plejer.Prøv at hør her.Hver eneste dag gør du det allerbedste du kan. Hver eneste dag. Men når du insisterer på kun at samle alle minusserne i din store mor-karaktérbog, så ender du med karaktérmord. Du slår dig ihjel. Du er kommet til at bilde dig selv ind, at hvis du samler alle minusserne, alle de gange du har råbt af dit barn, alle de gange du har måtte være fysisk når barnet død og pine ikke ville sidde i den skide autostol, og du måtte tage lidt hårdere fat for at sætte sikkerhed over misforstået hensyn, hvis du samler alle minusserne, og hvis du slår dig selv hårdt nok i hovedet med dem, så vågner du op og bliver en bedre mor i morgen. En der tager sig sammen og en der er god...fra NU AF.Men søde du. Sådan fungerer det ikke. Ingen mennesker vokser af at blive banket i hovedet med en bus. Hvis du ikke retter kameraet lidt ind og får øje på alle plusserne også, så opdager du aldrig at fordelingen af plusser og minusser er 94/6, og ikke omvendt. Du er nødt til at lade alle de hyggelige morgenstunder, morgenmadsceancer, sjove tandbørsningslege, lege i det hele taget, alle de gode ture over i børneren, alle de positive farvelsceancer (for gud hvor har du kæmpet og arbejdet hårdt og længe for at det skulle blive en succes for dit barn), alle de glædesfyldte afhentninger, alle de eftermiddage hvor - uanset hvad i har lavet, så har i grinet og hygget og set hinanden i øjnene, alle de aftener hvor i er fælles om madlavningen og spiser sammen, alle de puttesceancer der trods alt ikke endte i at begge to blev kede af det og alle de gange hvor du kunne have haft mor-tid, men hvor du alligevel valgte at putte dig ind til din datter og ligge og falde i søvn mens du snuser til hendes hår. Alle de gange er nødt til at indgå i dit regnestykke, ellers er du simpelthen for urimelig.zoo-med-emma-og-farSå i dag vil jeg hylde dig. Jeg vil hylde dig fordi du bliver ved og aldrig giver op. Jeg vil hylde dig fordi du altid ser indad og forsøger at hente svarene hos dig selv først. Jeg vil hylde dig fordi du er tro mod dig selv, og de gange du mister din retning så ved du hvad der skal til og hvem du skal gå til for at komme tilbage igen. Jeg vil hylde dig fordi du ikke lader dig nøje, og at du altid sigter højt efter den fremtid og det liv du ønsker for dit barn og dig selv. Jeg vil hylde dig fordi du er sjov. Du er en sjov mor, og selvom du også er alt mulig andet, så har din datter en sjov barndom med en mor fuld af tossede påfund og ideer. Jeg vil hylde dig fordi du imødekommer din datter og lader hende udforske verden uden unødvendige nej'er. Til gengæld er du blevet god til alle de nødvendige nej'er og du står stærkere i dem end nogensinde før. Jeg vil hylde dig fordi du tør vise alt det der ikke er så pænt, og fordi du deler det med tusindvis af mennesker, og bliver ved, også selvom du skal lægge øre til meget crap undervejs. Du ved hvilke stemmer der er vigtige og hvad der driver dig.Jeg vil hylde dig fordi du er mor med hele det univers der følger med. Du gør dit bedste hver eneste dag, selv de dage hvor du ikke selv kan stå op fordi du ligger og kaster op eller selv er punkteret,. Jeg er ret sikker på, at hvis din datter kunne formulere det, så ville hun fortælle dig at hun stadig oplever præcis lige så meget kærlighed, nærvær og omsorg som hun hele tiden har gjort. Og ved du hvad? Du viser hende endda at hun også kan være der for sin mor. Du har allerede en utrolig omsorgsfuld datter der kysser din gravide mave og aer den og siger "skal jeg puste mor?" når du ligger og kaster op ude i toilettet.Denne hyldest er til dig. Den er nødvendig. Læs den hver dage flere gange dagligt i de her dage, indtil budskabet begynder at sive ordentligt ind.God dag <3