(VIDEO) Forældrehood er en UMULIG opgave, så held og lykke med det

forældrehood 2017"Forældre piver i dag""Forældre i dag er nogle vatpikke""Forældre i dag tager ikke ansvar""Forældre i dag er ikke opgaven voksen""I gamle dage..." Og jeg kunne blive ved. Der er så mange universelle sandheder om hvordan forældre i dag er, ifølge facebook-oraklerne i kommentarsporene rundt i debatterne. Man kan fodre svin med holdninger til forældre og forældrehood. Og det bør man måske overveje at begynde med, for jeg kan ikke bruge de åndssvage holdninger til noget som helst, børnene kan heller ikke, daginstitutionerne kan heller ikke, og dem der kaster dem om? Jeg ved ikke hvad de får ud af at have ørlet et "visdommens ord" ud over et kommentarspor, der gavner INGEN!Nu skal du høre om forældre i dag.Forældre i dag er de forældre i hele menneskehedens livshistoire, der skal deale med allermest frit tilgængelig viden EVER. Du behøver ikke engang åbne en bog længere for at blive tvunget til at forholde dig til allernyeste forskning, du skal bare åbne din facebook-app, så har de første 10 forældre i dit netværk linket til de første 7 eksperter der udtaler sig (i mere eller mindre kærlige vendinger) om hvordan du kan blive en LANGT bedre forældre end du nødvendigvis må være i dag. LAAAAAAAAAAANGT bedre. Hvis du bare lige gør de her 7 ting. I går.Forældre i dag slår ikke deres børn. Der er rigtig nemt at være "leder" når man bruger magt, slag, skam og skyld. Jeg har en ven som blev kaldt "Bo" af sine forældre, for så var der da en chance for at han selv kunne lære at stave til det. Og så var stilen for Bo's opvækst ligesom lagt. Det var også forældre-hood i gamle dage. Er det virkelig den vej vi ønsker vores børn skal gå?Forældre i dag skal sætte sunde rammer, men de må ikke slå, de må ikke skælde ud, de må ikke råbe, de skal altid placere sig i øjenhøjde, de skal inddrage børnene i beslutningsprocessen, men ikke for meget, men ikke for lidt, de skal tage lederskabet på sig, men ikke være for autoritære, og ikke curle, børn skal prøve selv, men hvis der eksempelvis er en far der har tænkt lidt ud af boksen og har kørt med sine børn uden cykelhjelm fordi han var spontan et sted, så er det også forkert. Og så skal forældre ikke træne for meget og tænke for meget på sig selv, men de skal have sunde vaner og give sunde vaner videre til deres børn. De skal ikke dyrke karrieren, men de må heller ikke hjemmepasse.Børnene skal ikke for længe i daginstitution, men forældrene skal heller ikke få den vanvittige idé at gå på deltid, for så bidrager de ikke til samfundet. De skal tage ejerskab over børnenes sundhed, men går de for meget op i det (lever vegansk, vegetarisk, flexitarisk), så er det også forkert. Men det er også forkasteligt at tage sine børn med på MCDonalds. Og hvis man overvejer at leve vegansk (det gør jeg nemlig), så skal man i hvert fald besøge 7 eksperter først, ellers udsætter man sine børn for massivt omsorgssvigt.Og det er bare forældrene.skaermbillede-2017-07-30-kl-11-50-39Så lever forældre i et samfund hvor ALT dokumenteres, og hvor man aldrig er i fred for at blive udstillet. For et lille års tid siden læste jeg en update fra en der arbejder med familieterapi hver eneste dag. Hun havde set en mor stå ved et busstoppested og tjekke sin telefon mens sønnen hev moderen i ærmet. Moderen havde svaret lidt kort for hovedet. Dette øjebliksbillede blev blæst fuldstændig ud af proportioner og blev brugt til en virkelig uklædelig tale om "forældre og mobilvaner i dag". Og så kom hele heppekoret. Og det er rigtig fint, og jeg er også enig i at vi skal være mere nærværende med vores børn. Men. For der er et men. Den mor og det øjebliksbillede har bare INTET med de korstog at gøre. Og jeg har ikke lyst til at benytte mig af den "eksperts" services nogensinde, når man risikerer at blive udstillet på den måde, og når noget så øjebliksagtigt kan bruges til at beskrive en hel generation af forældre.I sidste uge blev jeg så vred på Emma at jeg løftede hende op og tog hende under armen, bed kæberne sammen og samlede ALT selvkontrol for ikke at efterlade hende på parkeringspladsen og bare køre. Skal jeg så også udskammes? Jeg kæmpede mod min egen utilstrækkelighed og prøvede ,ed al vold og indre magt at beskytte Emma mod et mulig vulkanudbrud. Det er der sikkert nogen der har set, og der er sikkert nogen der har genkendt noget og andre der har dømt mig hårdt. I deres stille indre. Men hvem ved? Måske er jeg blevet ufrivillig reklamesøjle for et familierådgivningscenter fordi min verden ramlede et øjeblik? Jeg er en god mod 95% af tiden. Resten af tiden arbejder jeg stadig på.awesome typer på facebookForældre i dag bliver udstillet i alle mulige retninger, i en grad som INGEN andre forældre har prøvet før. Og hvis man ikke selv bliver udstillet (eller er idiot nok til selv at gøre det - ligesom mig), ja så kan man læse om andre der gør det. Håner forældre i et væk. Til INGEN som helst gavn for børnene.Der var en sag for nogle år siden med en dagplejemor der var blevet filmet mens hun var temmelig hård mod sine plejebørn. En video alle (der har et hjerte) selvfølgelig blevet meget berørte over. Der var en person med mange følgere der tog sagen op og opfordrede folk til at kime Odense kommune ned. Hvilket de gjorde.Jeg siger ikke at det er i orden det der skete i videoen, for det var det bestemt ikke. Men den efterfølgende heksejagt var sgu heller ikke i orden, især ikke overfor de involverede børn. Vi er nødt til at bremse os selv nogen gange og lige spørge indad og se om vores adfærd og vores ytringspligt egentlig gavner de involverede parter, eller om vi i stedet bare skulle tage emnet op i vores nære relationer og bruge oplevelsen til at blive bedre i vores eget liv. ELLER spørge os selv: hvordan kan jeg være en ressource i det her, for den plejemor har tydeligvis ikke flere ressourcer at tage af? Odense kommune skulle bruge en masse ressourcer på at parere opkald fra Den Vrede Facebook-hær. Et eller to opkald er nok, så ruller møllen.dsc02589Forældre i dag skal aflevere børn i et system hvor alle børn helst skal være ens. Der er så lukket for rummelighed, det ved jeg selv alt om, for jeg har et barn der falder lidt udenfor den lille boks alle børn skal passe ned i. Og jeg ved ikke med dig, men jeg er af og til bange for at der kommer nogen fra systemet og tvinger mig til at, ja hvad ved jeg, medicinere Emma eller tager hende væk, fordi hun bare er lidt anderledes - præcis ligesom jeg selv var dengang jeg var barn. Der var heller ikke plads til mig. Men fordi der i dag skal ingenting til før der skal holdes "bekymringsmøder", så skal man som forældre endnu mere overveje sin opdragelse, og man føler sig i langt højere grad mega ensom, for hvis vi så siger noget højt, så kommer ulvene.Jøsses altså.SÅ! Hvis du har læst med så langt her, så vil jeg egentlig bare sige held og lykke. Især hvis du er mor eller far. Hold kæft en lorteopgave du har fået. Heldigvis er glæden ved ungerne det hele værd, også selvom du er en 24/7/365 skydeskive og ALLE har ret til at blande sig i dit forældreskab. Især dem der har en holdning, men aldrig har haft et barn selv. Det er næsten de bedste.Du gør det godt, jeg hepper, og du er ALTID velkommen hos mig hvis du har brug for en peptalk, altid. Her er min facebook-live video i dag. Del den kun med dine seje venner. Ikke de nederen.kæmpe kram <3Ps:Ja, jeg ammer stadig, ja min datter er fyldt 2 år, ja jeg sover sammen med min datter (samsover), ja jeg er selvstændig og alenemor, ja jeg vaccinerer (selvom det er en beslutning jeg har taget inklusiv mavepine over det), so fucking shoot me! Jeg kan alligevel ikke vinde den her. Jeg vil gerne opsige mit abonnement på dine holdninger til mit forældrehood, hvor kan jeg gøre det henne? https://youtu.be/2Z7bldJIvcQ