Kreativ, nem og lækker børnefødselsdag uden sved på panden

dsc01889skaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-32Indrømmet, jeg er simpelthen ikke den store bagetype. Ej heller er jeg særlig kreativ når det kommer til dekoration og børnefødselsdage, og jeg får faktisk tit sved på panden, når jeg søger inspiration på nettet til Emmas fødselsdag. Så, hvis du, ligesom mig, gerne vil lave en kreativ, nem og lækker børnefødselsdag uden sved på panden, så har jeg samlet lækker inspiration (og masser af billeder fra Emmas fødselsdagsfest i går) til dig.dsc01908Det første jeg gjorde var at gå på nemlig.com, hvor jeg fandt de her søde griseboller. I stedet for at følge opskriften købte jeg i stedet bare 3 pakker fødselsdagsboller, og lavede grisene ud fra anvisningen på nemlig.com's hjemmeside. Jeg synes det er en super nem måde at være lidt kreativ, og samtidig ikke drukne sig selv i projekter på selve dagen - så er der også plads til at hygge og nyde.dsc01856dsc01980Sidste år, til Emmas 1 års fødselsdag, holdt vi festen som en havefest. Alle var vilde med konceptet, derfor besluttede jeg at gentage successen i år, til trods for den tvivlsomme vejrudsigt. Heldigvis sagde min kloge lillebror at jeg bare skulle finde en vejrudsigt er viste bedre vejr, så det gjorde jeg, og vi endte med høj sol hele dagen!Det er så nemt at lave en havefest: ud med alle tæpper på græsset, lav evt. buffet indenfor (hvis det nu regner, så er det kun tæpperne og ikke al den lækre mad der bliver våd), pynt op med flagvimpler og balloner, sørg for at have vandpistoler og vandballoner, og vupti, så er der fest. Ungerne elsker at være ude og det gode vejr, og det gode selskab, skaber bare den helt rigtige stemning.dsc02080dsc01904Her er vores buffet. Jeg anede ikke nemlig.com havde god inspiration til sådan en som mig, der ikke er særlig kreativ, men se lige hvad det blev til, selvom jeg fik lidt hjælp lige her på deres inspirationsside til børnefødselsdage. Jeg faldt pladask for denne gulerods/jordbær kage, som desværre ikke endte helt som planlagt, men flere af mine gæster har bedt om opskriften, og så må jeg jo gå til bekendelse, så den kommer her:skaermbillede-2017-06-11-kl-19-48-46Gulerodskage a la Frejamay November (på ingen måde super-mor, men kagen gik rent hjem hos alle!)Chokoladekage:Jeg tog den nemme vej og købte simpelthen bare den her og fulgte anvisningen på pakken (det tog seriøst 3 minutter at slå den sammen)Chokolade-frosting og Gulerods-jordbær:Jeg fulgte anvisningerne her og købte præcis det der stårSå bagte jeg kagen efter anvisningerne på pakken, lavede chokoladefrosting efter anvisningen på nemlig.com og til sidst gulerodsjordbær. Det er nødvendigt med både frosting og jordbær og "jord" (oreos) for at få den fede "mark-agtige" effekt. Og nu kommer min kage:dsc01865Ja... som du kan se er jordbærerne ikke blevet til gulerødder. Jeg kom simpelthen til at slukke for komfuret, og min ellers lækre hvide chokolade, som skulle blive til gulerods-glasur, den endte med at blive en smuk orange bund i mit vandfad. Jeg tog en hurtig beslutning om simpelthen bare at komme mig over det, og lave marken til en jordbærmark i stedet. Så jeg har stadig gulerødderne til gode, selvom jeg er nødt til at prøve, jeg er så vild med ideen! Og som sagt, gæsterne spurgte efter opskriften, og jeg citerer "det er simpelthen den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt" - og jeg må altså erklære mig enig! Så nu har du den også, og du kan bare snyde og sige "ja, det er en jeg selv har opfundet" - selvom du fandt den her. Jeg siger det ikke til nogen i hvert fald :)dsc01901Sandheden er faktisk at min weekend/uge op til fødselsdagen har været totalt stressende, især fordi jeg næsten ikke har sovet, fordi Emma er i en eller andet "søvn er so last year" periode for tiden. Så helt ærligt, så har det reddet min r** at jeg havde handlet det hele på nemlig.com i forvejen, og alt var 100% klar til dagen. Da jeg, lørdag morgen, skulle gøre klar med boller og kage og pynt, havde jeg sovet cirka 3 timer. Jeg ved fra mine med-mødre at det åbenbart er mere regel end undtagelse at de små ninjaer skaber ekstra udfordringer når man mindst har brug for det (især omkring fester og såh'n). Lesson hermed learned.Jeg havde handlet ind ud fra den jeg er, og ikke den jeg fantasterer om at være (mor der laver alt fra bunden, og hvor alt er økologisk og i mange lag). Nope. Sådan en mor bliver jeg aldrig. Så selvom min uge har været virkelig hård, så lykkes det at nå i mål tl klokken 14, med et festfyrværkeri af et fødselsdagsbord, fyldt med lækre frugtanretninger, hvoraf ingen blev som planlagt, men alt blev bedre end forventet. De små søde mango-bier ovenfor her skulle have haft øjne, ligesom dem her (du er nødt til lige at klikke dig ind og se dem, de er så søde!), men øjne blev nedprioriterede, og de var et stort hit alligevel.dsc01899Vindruepindene ovenfor her skulle have været de her søde kålorme, men endte som pynt sammen med drinks-pynt og lyserøde pelicaner, som jeg også købte på nemlig.com. Man har en plan til man kun har sovet 3 timer og blogger en ny plan, og det blev simpelthen bare så godt. Og selvom jeg var under pres, så var det stadig super nemt at lave, så det må være helt Mary Poppins-nemt at lave hvis man oven i hatten også kan prale med at have sovet inden man stiller sig i køkkenet.dsc01905Emma havde en fantastisk dag, endnu en super vellykket og lækker fødselsdag med lækkert anrettet bord, masser af frugt, boller og kage, saft og sodavand, og for mig gjorde det en kæmpe forskel (mere end jeg overhovedet havde regnet med), at kunne bestille alt lige fra pynt til saftdispenser til mad og glasur på nemlig.com, som oven i købet har et helt inspirationsunivers jeg i hvert fald ikke vidste eksisterede. Der manglede bare ingenting, og selvom vejrudsigten startede med at love regn, så endte vi med at have sol og varme fra start til slut, se selv:dsc02063Emma og kysse-ven Oliver:dsc02097Super smart saftdispenser/køledunk, som lige passer til en strandtur, en fødselsdagsfest eller en doven dag i haven:dsc01888Og sidst, men ikke mindst, så havde min super seje svigerinde brillieret med en "Nemokage" til Emma, som elsker Nemo. Jeg mangler ord!dsc01892Fødselsdagen varede fra 14-17-ish og konceptet er altid "kom og gå som du vil". Jeg elsker afslappede fester hvor man bare kan hygge og lege eller tage en lur i haven (som min bror gjorde i går). Når alle gør præcis det de elsker mest, bare sammen, så kan det kun blive en rigtig god fest. Så hvis jeg skulle give et tip videre, så skulle det være lige netop det.Her er min mor ved at skyde med vand ud af vinduet:dsc02064Og her er min lille ninja ved at pakke gaver op. I kjole, diadem, jord under neglene, jordbær om munden og med en bog i hånden. Så er lykken gjort.dsc01919dsc01913Så tusind tak til nemlig.com for at redde Emmas fødselsdag på mere end et niveau. Tak for superlækker inspiration til nemme opskrifter, de er hermed givet videre, tak for altid punktlig levering og fordi det hele bare var nemt og lækkert. Tak til alle vores dejlige gæster for at være med til at skabe endnu en fødselsdag vi aldrig glemmer. Tak til vejrguderne for at lytte til mine ønsker og tak til min lille Emma for endnu et fantastisk år sammen. Jeg er jo kun så gammel, som mor, som Emma er, så jeg fylder også 2 år. Eller som Emma siger "Emma er to år, mor er tudsegammel". Men jeg er altså ikke ældre som mor, so I know nothing. Ikke andet end at jeg holder sammen koncept næste år, og hvem ved, måske ryger der øjne på vindruerne næste år?