Emma vs. Den lille Havfrue 1-0

img_2139Okay, dette indlæg er muligvis lidt (meget) "ananas i egen juice", men jeg er simpelthen nødt til at dele det alligevel. Emma bliver, efter i dag, nok optaget i turistbøgerne for København. Here is why:img_2155Emmas far har passet Emma i dag mens jeg var i radioen hos POV International (se udsendelsen her - vi var også på FB live). Da jeg kom hjem besluttede vi os for at køre en tur ind til byen og besøge kastellet og den lille havfrue. Det havde regnet, så vi tog regntøj med og på, just in case. Og Emma skulle prøve sine nye gummistøvler.img_2152Nu er det sådan at vi er gudsvelsignet med et barn der har sin helt egen vilje, så når vi ville til højre, så ville Emma naturligvis den modsatte vej. Og det virker ikke at fake eller snyde, hun render alligevel den vej hun selv vil. Vi har prøvet.Det startede med at hun stillede sig i yogastillingen, den der officielt hedder "Med hovedet ned i en vandpyt" - stillingen (se foto ovenfor). Hun fandt ud af hun kunne gøre håret vådt, og bagefter opdagede hun, til sin egen kæmpe begejstring og glæde, at hun også kunne drikke regnvandet. Jeg kiggede på Emmas far og sagde "Ja, så må vi muligvis leve med lidt tyndskid de næste par dage", og vi trak begge to på skuldrene og på smilebåndet. Sådan er Emma bare.Vi gik lidt hen imod Maersk, og målet var egentlig at komme ned og se Amalienborg, men vi nåede aldrig så langt, for Emma havde fundet en lille park med masser af store vandpytter. Det første hun gør er at gå direkte hen til den største vandpyt og ligge sig vandret i den.Bum. ALT tøjet er vådt. Jeg havde lige overværet en situation hvor et forældrepar kæmpede med at deres store dreng (5 år ca) lavede samme stunt, og det resulterede i skrig og skrål og en meget sur mor. Heldigvis havde vi ingen plan i dag, og det er jo bare vand, så da Emma hoppede hen til mig og sagde "TØJ AAAAAF!" sagde jeg "okay", og så tog jeg alt det våde tøj af. "Ble af" sagde Emma, og bleen røg af.Og så skete der noget. Det var som om der blev tændt et festfyrværkeri i vores lille barn, og hun for rundt om parken, fra den ene vandpyt til den anden, helt nøgen. Hun havde den vildeste fest, og ganske hurtigt havde Emma mere opmærksomhed end den lille havfrue. Her løb Emma rundt som naturen har skabt hende, mens alle andre gik rundt i regntøj (det regnede dog ikke mere og luften var rimelig varm). Der kom simpelt hen så mange reaktioner (og her kommer ananasen):Dame: "OH MY GOD, isn't she cold?"Mig: "No, she was acutalle swinning in the ocean two days ago, and it was even colder and more windy then"Dame "OH MY GOD HONEY DID YOU HEAR THAT? THAT CHILD WAS SWIMING IN THE OCEAN TWO DAYS AGO"Damens mand: "OH MY GOD!" (begge hænder på kinderne)Næste par:"OH my god, you europeans, you really know what freedom is! Look at that child, look how happy she is. Every parent should be like this. This is awesome"og ham her"Oh my god, this is so beautiful, can I take a picture of her running?"mig: "sure, thank you for asking us"Og kæmpe smil, og folk der slet ike kunne være i deres egen krop over at Emma løb rundt der på Østerbro og havde sin egen lille fest. Hun hvinede og hujede og til sidst klaprede hendes tænder, og hun ville ikke med hjem. Sådan var det også sidste år da vi badede i havet, hun ELSKER vand, hun elsker at være nøgen og hun stopper ikke før hun fryser til is.Det endte med at vi måtte bære hende hen til bilen, hvor jeg tog min hættetrøje af, gav Emma hættetrøjen på og satte hende ind til far, som holdt hende varm og aede hende hele vejen til Hellerup, hvor vi sagde farvel, og så kørte vi hjem. Jeg fik hende i noget rent og varmt nattøj, og i dag tog det kun 6 minutter at putte den lille rockstjerne.Det er så fedt at bare "gå with the flow" med Emma. Når jeg slipper alt mig "uha, er det ikke koldt" og "vi har altså ikke rent tøj med" og alle de argumenter jeg også praktiserer hver dag (for jeg gider heller ikke at alt tøj er vådt hele tiden, og vi har, som alle andre også ting vi skal), så sker der bare altid noget fantastisk. Og nej det er ikke hele tiden, men jeg øver mig i at det er mere end jeg tror jeg kan overskue.Lige nu hænger der en masse vådt tøj på radiatoren. Men denne dag glemmer jeg aldrig. Det var så sjovt og fedt og ALLE der mødte hende havde en (næsten) lige så stor fest som Emma havde.img_2159 img_2162 img_2160 img_2161Hold nu k* jeg elsker at være mor. Især når jeg giver slip på alt det "rigtige"1-0 til Emma over havfruen.