Ville du flytte til Lyngby - om livet i Lyngby med eller uden børn

flyt til lyngby livet i lyngbyGår du og overvejer om livet i Lyngby er noget for dig, så har jeg samlet nogle argumenter her, som måske kan gøre dig klogere i beslutningen. Jeg bliver af og til spurgt om jeg kan anbefale at flytte til Lyngby, især når man har børn eller hvis man er jyde (?), så nu skriver jeg en blog om alle mine argumenter.For de første: JA, kæmpe kæmpe JA, jeg kan anbefale at flytte til Lyngby. Jeg bor her jo for det første, og for det andet så har jeg altid haft et godt øje til Lyngby. Here is why:Jeg er jyde, jeg er vokset op i en lille by hvor man hilser på hinanden nede ved bageren om søndagen, og hvor der er ro og natur og børnevenligt. Lyngby har alt det, og så har Lyngby så meget mere at byde på. Det kommer her:Da jeg flyttede min adresse til Lyngby modtog jeg et brev fra kommunen med to fribilletter til kulturelle oplevelser. Det synes jeg er super positivt at man aktivt forsøger at få nye borgere ud i Lyngby kulturliv. Og kulturliv er der masser af i Lyngby, også selvom man ikke har Parken liggende i baghaven. Lyngby hoved-biblitotek har masser af spændende arrangementer, og biblioteket er i det hele taget supergod til at invitere borgerne indenfor, uanset om man er 2, 13 eller 73.flyt til lyngby livet i lyngbyChanel og naturJeg bor lidt udenfor centrum, ude i noget der hedder Brede. Det tager 7 minutter med vores lokale gris (lokaltog) at komme ind til Lyngby storcenter, det tager ca et kvarter på cykel og 5-6 minutter i bil. Lyngby, for mig, rummer det hele. Her har jeg frilandsmuseet, skove, søer, kano og bådfart indenfor rækkevidde, samtidig med at jeg har Magasin, god service i de fleste butikker, et meget bredt udvalg shoppemæssigt, café-liv og iværksættermiljø. Jeg elsker at have det hele indenfor rækkevidde, og det er efterhånden sjældent jeg tager in til København for at shoppe, jeg er der kun når mit arbejde kræver det (møder, events, receptioner mv), eller hvis det er for kulturoplevelser.flyt til lyngby livet i lyngbyMed børnI Lyngby er der et bredt tilbud af daginstitutioner, Steiner, skovbørnehaver/vuggestuer, dagpleje, store og små og gode skoler. Jeg har selv måtte skifte Emma fra dagpleje til vuggestue, og pladsanvisningen var så søde og venlige og hjalp med at finde en hurtig løsning. Jeg er simpelthen så glad for det system herude. Jeg havde på et tidspunkt brug for faglig sparring i forhold til hvad jeg skulle gøre med Emma og institutions-situationen, og i løbet af en halv time havde jeg en dygtig pædagogisk rådgiver, som hjalp mig med at finde frem til den rigtige løsning. I dag stortrives Emma i en ikke-skovbørnehave, men til gengæld et sted hvor de er ude hele tiden og hvor de møder børnene der hvor børnene er. Et sted der er virkelig dygtige til at favne bredt og som har overskud til børn der er deres egne, ligesom Emma er. Det er ubeskriveligt hvor meget det er værd at aflevere sit barn sådan et sted.flyt til lyngby livet i lyngbyMentalitetenHer i Lyngby behandler folk hinanden ordentligt. Man bliver ikke råbt af på gaden, man hilser på folk der cykler forbi i skovene og parkerne langs åerne, og her er plads nok til alle. Jeg kan godt lide at her både er DTU, som jo dælme fylder 1/3 af Lyngby, og bidrager med studiemiljø og ungdom og nerve og videnskab, og erhvervslivet og rigtig mange børnefamilier, som bidrager med en anden slags liv, nerve og energi. Her i Brede lærer man hurtigt hinanden at kende, og i Lyngby begynder de at kende mig de steder jeg handler mest. Jeg elsker følelsen af at være en af de lokale, at hende i Emmerys kan huske hvad jeg købte sidst, og ved at min datter hedder Emma. Hvis man ikke er til den slags der Lyngby samtidig stor nok til at du kan forblive anonym - det kan man heldigvis styre selv.Nu lyder det som om jeg oversælger Lyngby helt vildt. Det føler jeg slet ikke jeg gør. Her er ikke utrygt at være, der var lige en enkelt episode med noget bandeopgør der havde forvildet sig til Lyngby, men jeg er stadig 100% tryg ved at sende Emma alene afsted når hun bliver større, og jeg tænker hverken over terror eller kriminalitet i min hverdag i Lyngby, til gengæld nyder jeg bare at bo her, handle her og møde nye mennesker her.Noget jeg godt kan savne lidt mere, er sådan noget "nu kommer vi allesammen ud og kommer hinanden ved" arrangementer, ligesom når der er større arrangementer i fælledparken i København, men måske har jeg bare ikke boet her længe nok til at opdage af der også er den slags arrangementer. Eller også er det bare meningen af jeg skal opfinde sådan en slags arrangement i Lyngby en dag. Lyngby festival, eller noget.flyt til lyngby livet i lyngbyCafé-livetDet vilde natteliv finder du ikke i Lyngby, til gengæld er der masser af fortovscafeer og mulighed for at sidde og arbejde på en café, hvis du nu er selvstændig ligesom jeg er. Jeg kan mærke når jeg har været inde i København en hel dag, så er det rart at stilheden rammer, når jeg nærmer mig Lyngby, og derefter Brede. Her er så smukt og roligt, og der er ænder og folk der går ture med hunden, og her er så børnevenligt og rart. Folk snakker sammen i bussen og selv buschaufførerne har overskud, en af dem laver endda tur-guides over højttalerne når han kører sine runder i Lyngby, det er simpelthen så dejligt.Så hvis du leder efter det absolut bedste provins-sted uden at skulle slippe Chanel helt og blive gårdejer, så kan du altså finde præcis det du søger efter i Lyngby. Der er gode motorvejsforbindelser til både Hvidovre. fyn, Jylland og Rødby, her er roligt, rart og dejligt, her er overskud og plads til alle. Hvis du til gengæld er draget af Københavns puls, nerve og alle de aktiviteter der popper op henover sommeren, distortion, samba, pride osv, så er Lyngby ikke det rigtige sted at slå dig ned, du kommer til at kede dig herude. Men hvis du gerne vil have alle de fede optog og aktiviteter som tilvalg, men gerne vil have en grund-ro og et liv med lidt mere fuglepip, så bosæt dig i Lyngby og tag S-toget når der er noget inde i København der trækker. Efter min mening er det den perfekte løsning.Der er så mange dejlige steder i Danmark, Lyngby er absolut et af dem. Kør en tur gennem Lyngby og rundt ved Sorgenfri, Brede, Lundtofte, Hjortekær og Virum, og mærk stemningen, eller tag en tur med Grisen og se hvem der hopper af og på.God fornøjelse med bolig-drømmene,