Går du også ind i andres dagligstuer og efterlader en lille lort i en æske?

skaermbillede-2017-04-09-kl-13-46-32Jeg sidder pt. med et temmelig tydeligt bidemærke i min venstre brystvorte. Og jeg kan ikke brilliere med bidemærket brystvorten fulgt op af en historie der involverer en lækker mand (eller kvinde) og noget frækt undertøj eller noget. Nope, det er såmænd bare min ninja på knap 2 år der åbenbarn drømte om at hakke tænderne i et stykke agurk mens hun sov, og så havde hun tilfældigvis mit bryst i munden. Jeg måtte rive min brystvorte langsomt ud mellem hendes sammenbidte tænder for at komme fri. Damer, i ved hvad jeg snakker om!Av.For.SATAN!Denne weekend har på alle fronter været lidt op ad bakke. Det passer meget godt med min "lorteperiode" lige pt, som forhåbentligt snart vender. Jeg har det rigtig godt, der sker bare mange ting og der skal tages mange store beslutninger lige nu, så det er med at holde snuden i sporet. Særligt interessant har det alligevel været på facebook pt., selvom jeg faktisk ikke har været så aktiv, fordi jeg er syg (jeg tror det er noget med forstenet snot fra halsen og op i hjernen og ud i ørerne og næsen). Jeg logger ind, og så læser jeg nederen kommentarer fra folk jeg ikke kender.Åh, jamen tak for kage.Jeg skriver "Vi er syge herhjemme" i en status sammen med et sjovt billede (synes jeg selv).Folk:"armmen det er nok fordi Emma spiser for meget is/lever af is og slik og ikke får vitaminer nok""Børn kan godt blive syge når de bor sammen med skimmelsvamp og fugt"Ej, men kan de mennesker så ikke flytte hjem til os og lære, helt fra bunden, hvad et menneske skal have og spise, og hvordan man finder et hjem der ikke er fyldt med skimmelsvamp og fugt? For jeg er så retarderet, at jeg slet ikke kan regne sådan noget ud selv. Det er godt jeg har kloge mennesker omkring mig til at hjælpe, ellers var den da aldrig gået. Eller, hvis jeg lige skal omformulere mig lidt: luk røven. Vi har ikke skimmelsvamp eller fugt derhjemme. Stop. Emma spiser sund mad. Stop. Emma spiser også is. Stop. Emma spiser også slik. Stop. Selvom hun hellere vil have broccolimos end chokolade. Stop. Stop så. Stop.skaermbillede-2017-04-09-kl-13-46-32 Jeg skriver 1. aprilsnar "har du fulgt med på bloggen om mit projekt baby nummer 2? Nu er jeg gravid"Folk:"Ej, det håber jeg satme ikke er rigtigt!""Jeg er fuldstændig i chok over at du overhovedet kan overveje det efter hvad du lige har været igennem""Du må have valgt ukendt donor til dit barn af økonomiske årsager, fordi det er dyrere at have en kendt donor"and so on.Det er facebook-hverdag at skulle deale med super-intetsigende og -intetbidragende kommentarer som ovenstående. Nedladende kommentarer pakket rigtig godt ind i tandtykt "venlighed". For min fornøjelses skyld? For når bare man sætter en smiley bag sin nedladenhed og sin sarkasme, så ved alle at det bare er ment som kærlighed.Jeg forstår ikke den ytringspligt mange føler på de sociale medier. Jeg forstår ikke behovet for at være nedladende overfor andre, inde på andres (endda fremmedes) profiler. Jeg forstår ikke at man ikke kan læse noget og tænkte "FUCK noget vrøvl!" og så gå videre uden at foretage sig yderligere? Det gør jeg selv talrige gange hver eneste gang jeg logger på de sociale meder. Og det er så dejligt at jeg hverken behøver beskæftige med med andres vrøvl eller gå ind i diskussioner omkring det. Jeg dømmer også alt og alle for alle mulige ting, men når jeg åbner munden, eller bloggen, eller min facebook, så gør jeg det fordi jeg gerne vil bidrage med noget, gøre en forskel for nogen, eller tage en snak om et emne der interesserer mig. Det der med at hoppe ind i andres dagligstuer og lige efterlade en lille lort, det har jeg simpelthen aldrig forstået. Kunne vi ikke tage ansvar for den energi vi lukker ud i det fælles rum vi har? Eller i hvert fald i andres rum? skaermbillede-2017-04-09-kl-13-46-32 Jamen du blogger jo, så du beder selv om det? Nej. Det er en meget udbredt misforståelse at fordi man er blogger/kendt/tv-vært/musiker/politiker eller lignende, at man så ligefrem beder om at blive talt ned til eller svinet til, eller talt grimt til eller om. Det tror jeg faktisk ikke et eneste menneske i verden beder om, jeg ved ikke hvem der har opfundet den idé, men den har ikke noget med virkeligheden at gøre.Den anden version hedder "Jamen det vælger du jo selv når du stiller dig op". Nej, heller ikke rigtigt. Jeg vælger selv at stille mig op, det er det jeg vælger. Men jeg vælger ikke at du derefter skal sætte dig ned ved din Asus computer og skrive dømmende og bizarre kommentarer. Det er faktisk dig der vælger det. Ikke mig. Jeg er helt med på at det er et vilkår, at der sidder folk som dig at vælger at kommunikere og debattere på den måde, vi skal bare sige det som det rigtigt er. At det er dig, og ikke mig der vælger de nedladende kommentarer. Det svarer næsten til at sige at det er kvindens egen skyld at hun blev voldtaget, fordi hun tog en kjole på med en lav kalavérgang, og den er vi da ovre, er vi ikke?Den tredje version hedder "du er jo naiv hvis du forventer at folk bare skal klappe dig på ryggen". Jamen det forventer jeg skam heller ikke. Jeg vil rigtig gerne diskutere nogle relevante emner, jeg deltager selv i mange diskussioner, og jeg elsker at møde mennesker der, på en konstruktiv måde, kan udvide min horisont. Især når det foregår på en respektfuld måde. For mig er der bare enormt stor forskel på at dømme mig som person og min måde at leve på, og så konstruktivt diskutere de emner der kommer op, som f.eks amning, opdragelse eller lign. Stor forskel.Suk.Nå, men heldigvis har jeg en masse skønne læsere og følgere som godt kan finde ud af at bidrage konstruktivt, respektfuldt og kærligt, og det sætter jeg virkelig pris på, det varmer, det er lærerigt og berigende, og en af grundende til at det, trods alt, er så let at fortsætte med at elske blogging og det univers der følger med.Nu vil jeg fortsat pleje min forkølelse og min snotnæse, og ønske alle en rigtig god mandag,