For 30 kroners lykke! (plus lykkemoms)

img_9885Det går simpelthen så godt. Selvom jeg er i en "lorteperiode", så kan man godt samtidig være lykkelig. Og min lorteperiode handler jo bare om at min sjæl lige er i udvikling i express-fart, ikke om at jeg har det dårligt. For det har jeg virkelig ikke. Jeg stor-nyder mit liv med Emma, der er så mange ting der bare går rigtig godt, og vi har en hverdag hvor solen skinner ned på os hver eneste dag.Når jeg ser tilbage på sidste år, så var det en måned siden vi flyttede til dette magiske sted i Lyngby, hvor vi bor nu. For et års tid siden kollapsede jeg på mit gulv og lå i mit eget bræk og kunne ikke bevæge mig efter et møde i statsforvaltningen, hvor jeg havde fundet ud af at jeg blev optaget i skjul. Statsforvaltningens reaktion var at "det jo bare er en engageret far". Nej statsforvaltning, almindelige mennesker optager ikke hinanden i skjul, jeg ved ikke hvilke relationer ansatte i statsforvaltningen har derhjemme, men i mine relationer optager vi ikke hinanden i skjul og sender optagelserne ind til myndighederne.Anyways. Jeg var i totalt stress og overlevelsesmode, og jeg ledte virkelig længe efter de små lysglimt i hverdagen. Der var dage hvor jeg bare ventede på at gå i seng igen, og jeg følte mig som en komplet uduelig mor.I dag ser verden helt anderledes ud. Jeg har overskud, jeg kan trække vejret, min hals er ikke snøret sammen, jeg griner meget mere end jeg har gjort længe, jeg nyder livet, jeg er tibage i mit firma, jeg stornyder hvert eneste sekund med Emma, jeg har ting jeg glæder mig til i fremtiden, jeg kan overskue fremtiden, jeg har drømme, jeg er i gang med projekter, jeg har dejlige venner omkring mig, jeg bor det smukkeste sted i Danmark, jeg har en fin lille dyt, jeg har pænt tøj i mit klædeskab (jo, det er faktisk noget der gør mig rigtig glad også), jeg har mad i køleskabet, jeg har lanceret min youtube kanal igen. Jeg sværger, sidste år troede jeg aldrig jeg ville komme ud af det helvede jeg befandt mig i. I dag har jeg været i haven med Emma, og hun har leget med den paraply jeg købte til hende i Flying Tiger butikken for en uge siden. Hun sidder i den om morgenen, hun har den med i børneren og hun går tur med den i haven. Hun venter på at den letter med hende, fordi hun har set at en paraply kan flyve i tegnefilm, så jeg må agere flyve-vind og løfte hende op af og til. Det er de bedste 30 kroner jeg har givet ud meget længe.img_9883Selvom jeg stadig er bange, og selvom mit hovede gerne vil at alting går meget bedre end min krop lige synes, så har jeg det godt. Jeg er ved at lære, igen igen, at det er min krop der sætter dagsordenen for mit liv, og ikke mit hovede. Det er vigtig læring. Jeg håber jeg kan give den læring videre til Emma en dag.I det hele taget synes jeg Emma får ret meget god læring med hjemmefra. I øjeblikket har vi fokus på følelser og vrede og frustration, måske fordi mama November befinder sig i de følelser pt, og vi snakker om følelserne og at de er okay.Et lille eksempel fra hverdagen er at jeg længe har forsøgt at aflede Emma om morgenen når hun blev ked af at skulle i vuggeren, fordi vi skal sige farvel. For et par uger siden skiftede jeg strategi (efter at have læst Smillas bog) og besluttede at Emma faktisk gerne må være ked af det, JEG er jo også ked af det når vi skal sige farvel.Det virkede. Da Emma fik lov til at føle det hun føler, så ændrede vores morgener sig radikalt. Før bar jeg Emma hen i vuggeren, nu går hun selv. Før var hun ked af det, nu snakker hun om vuggeren hele vejen derover. Før skreg hun sine lunger ud når jeg skulle gå. Nu går hun selv ind og sætter sig ved en pædagog og vinker til mig. Det er en helt helt anden oplevelse.Paraplyen blev lidt et symbol på den foranring, for mig. Jeg købte den den første dag afleveringen gik godt, og nu er den paraply over Emmas følelser. Hun skal have lov til at føle alt det hun vil føle, jeg skal nok hjælpe hende med strategier til at ændre følelserne, for det skal vi også lære, men vi kan kun ændre vores følelser når vi har accepteret at de er der. Ligesom jeg gjorde hele sidste år, selvom det var vildt svært, fordi jeg jo helst bare vil være en mor i overskud og en mor der er glad.img_9878EN paraply kan man også vende på hovedet, og så kan man sejle sig en lille tur i den. Den kan mange ting, sådan en fin lille paraply til 30 kroner :)