Skal vi så få snakket om tissekonen?

skaermbillede-2017-03-16-kl-10-34-06Her gik jeg og troede at det der med børn og seksualitet, og især snakken om seksualitet, det er noget der ligger laaaaaangt ud i fremtiden. Emma er 2. Men så så jeg en video på min yndlingsside på nettet Ted.com (jeg har selvfølgelig lagt vidoen ind herunder så du ikke skal lede efter den, du er en travlt type ligesom mig, service is highly needed!), og så fik jeg øjnene op for at den snak, den starter allerede nu.Jeg er farvet. Jeg har en historik som overgrebsoffer fra jeg selv var en ganske lille pige. Og så har jeg ellers haft et liv hvor overgreb har været en del af mit liv. Og to voldtægter. Det er efterhånden længe siden (og det føles næsten som om jeg snakker om en andens liv når jeg skriver det, for jeg er ikke offer længere), men jeg er stadig farvet af det. Så Emma og jeg har slet ikke snakket om tissekoner og tissemænd'er endnu. Men det skal vi da. For det starter nu. Hendes kropsbevidsthed vokser fra dag til dag, og navlen ved vi hvad er, men somPeggy siger i videoen, så er det som om at området syd for navlen, det er bare et stort blurry område vi ikke rigtig taler om. Hvorimod drenge har en "pee-pee" de kan sidde og hive i. Se videoen, hun forklarer det bedre.Men altså, jeg kan faktisk mærke jeg har haft lidt berøringsangst. Og jeg har også været i tvivl om hvordan og hvor længe og hvor meget jeg må kigge på mit nøgne barn før det bliver ulovligt eller for meget eller sygt eller skadet eller lignende. Det har jeg kæmpet med siden hun blev født, og jeg har næsten ikke turde kigge fordi jeg følte at det var skamfuldt eller forkert. Især fordi jeg jo selv ved hvordan det er at blive misbrugt seksuelt. Men jeg er bare helt vildt fascineret af hendes lille krop. Af størrelsen, af hvor mobil den er og især af den uvidenhed der er omkring kropstraumer og seksualitet og tabuer og alle de grimme ting der venter derude. Men hvad med nydelsen? Hvad med snakken om seksualitet som ikke kun handler om beskyttelse og sygdomme og uønsket graviditet. Fordi jeg har været så bange og så fokuseret på ikke selv at være blevet et menneske med pædofile tendenser (fordi jeg har en helt naturlig interesse i at kigge på mit lille barn), så har jeg slet ikke tænkt på alt det jeg jo også gerne vil lære Emma, og som jeg selv har lært omkring nøgenhed og nydelse og sex. Ikke fordi vi skal snakke om sex nu, men vi kan sagtens snakke om tissekoner og tissemænd.Jeg ved ikke, jeg er super optaget af denne video og snakken og jeg tror jeg starter med at tage snakken med mig selv. Jeg har, for nyligt, fundet fred med at nej, jeg er altså ikke syg i potten fordi jeg kigger på mit nøgne barn og nyder synet af en spiltterragendekongEmma, der klatrer op på spisebordet og danser Pocoyo dans. Jeg kan godt skille de ting fra hinanden, og fordi jeg blev misbrugt så betyder det ikke noget som helst om Emma. Til gengæld nyder jeg at se hvor meget hun nyder at være nøgen og fri og allerhelst bare vil have alt tøjet af og løbe rundt og hvine af fryd. Det ønsker jeg at hun bevarer indtil hun bliver 100 år gammel.En del af min personlige rejse har været at frigøre mig selv fra offerrollen efter det jeg har været igennem, især fordi jeg ikke vil farve mine børns liv af den frygt jeg selv har levet i og den frygt for mænd jeg havde med mig. Alligevel kan jeg sagtens genkende budskabet i videoen, og jeg er simpelthen så glad for at jeg har set den, fordi jeg kan have en meget mere frigørende og støttende tilgang til mine egne børn og til deres fremtid, som helst gerne skulle involvere nydelse på alle planer, også seksuelt, uanset om de er drenge eller piger.Hvordan snakker I om tissekoner og tissemænd hjemme hos jer? Og hvad hedder de? Og hvilke beslutninger har du taget omkring emnet, eller er det hele bare kommet helt naturligt til dig?Jeg glæder mig til at læse din kommentar :)