Og derfor er jeg nu begyndt at kigge i skraldespande

kigge i skraldespandeMan skal aldrig sige aldrig. Tiden er inde til at jeg fortæller lidt om min nye hobby. Og det er hverken fordi jeg er blevet fattig eller en af de der hippe skraldere, eller noget andet sejt og genbrugsmæssigt. Nope. Så miljøbevidst er jeg desværre slet ikke endnu. Til gengæld har jeg nu et barn der er blevet så godt opdraget, at hun (næsten) har forstået konceptet "skraldespand". Det vil sige at lige så snart Emma har taget et enkelt bid af et æble, så siger lyser hun op som solen og siger, med stolthed i stemmen "skrallspan". Og jeg er ved at lære hende at ja, det er helt rigtigt æblet skal i skraldespanden når vi er færdige med det, men vi skal lige spise alt det der kan bruges før vi smider det ud. Så det er noget med "se, der er mere æble" og til sidst at "nu er æble slut, så må det komme i skraldespand".Men altså... Forleden var vi hjemme hos mine forældre på besøg. Min mor havde lige tømt skraldespanden ude i bryggerset, og pludselig var der stille i huset. Efter 5 minutter kom Emma ud fra bryggerset og ind til os andre, og sagde "så". Min mor gik ud og kiggede, og dette syn mødte hende:kigge i skraldespandeEmma havde tømt alt indhold fra skabet ind i den nye skraldepose. Og inden nogen skyder mig fordi Emma har været i nærheden af kemi, så hav lige tillid til at jeg og vi sagtens kan finde ud af at passe på Emma. Jeg kender hende, hendes styrker og svagheder. Og at skrue låget af vaskemiddel er ikke i nærheden af Emmas styrker endnu. Det er det til gengæld at kravle op i vindueskarmen, og derfor er der styr på sikkerheden omkring det. Jeg er selv vokset op med 3 søskende og 26 børn på vores vej i kombination med en garage med både maling og terpentin (og andre kemikalier). Alle børn overlevede. Emma overlever også. Tak for omsorgen.Til venstre ser du skraldespanden, til højre ser du alt det hun havde puttet ned i. Da vi kom hjem efter en lille weekend-tur her til aften, kom hun løbende med en bananskrald og sagde "skrallspan" og jeg sagde "ja skat, det er rigtigt den skal i skraldespanden". Da jeg havde skiftet hende inden sovetid, gav jeg hende tissebleen og sagde "hvor skal den hen?" og Emma sagde "skrallspan" og jeg sagde "ja, så smid den ud i skraldespanden". Og ved du hvad? Det gjorde hun! Jeg er så stolt. Nu mangler jeg bare at lære hende at lave mad, så er vi godt kørende. Hun kan støvsuge (selvom hun helst bare vil ligge ovenpå støvsugeren og kramme den mens den kører), hun kan vaske gulv (se min video på Instagram hvor hun brillierer med gulvvask og ambulance), hun kan tørre gulv af med et gulvhåndklæde til lyden af "Nede Mette" inklusiv lidt dans, og hun kan tømme opvaskemaskinen - i hvert fald bestikkassen).Jeg ser en masse lækker børnearbejde for mig i nær fremtid! Jeg er så stolt af den lille bandit, det er så dejligt at se hende udvikle sig. Men det betyder samtidig at jeg lige skal tjekke skraldespanden alle de steder vi har været, for hun afkoder lynhurtigt hvor skraldespanden er, og Emmas definition på affald er lige pt. vældig bred, så indtil vi har helt styr på hvad der er skrald og hvad der ikke er, så er jeg sådan en der kigger i skraldespande.Er du også det?