Aftenrutiner med baby - this is how we party!

aftenrutiner med baby skaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-32skaermbillede-2017-01-08-kl-21-15-11 Aftenrutiner med baby er vel lige så forskellige fra bar til barn, som det er fra voksen til voksen. Herhjemme praktiserer vi totalt leverpostej-rutine. Det samme hver eneste aften, og det virker for for os. Så ved Emma præcis hvad hun kan forvente og jeg kan slappe af fordi jeg også ved præcis hvad jeg kan forvente. Jeg kan faktisk godt blive lidt stresset på forhånd hvis jeg kan se at programmet tilter eller vi kommer for sent hjem. De aftenrutiner vi har herhjemme fungerer bare rigtig godt, og når de bliver brudt kan det have konsekvenser helt ind i næste dag, og det er ikke alle i omgangskredsen der kan forstå det. Især ikke dem der ikke har børn og ikke forstår at "bare en time længere" kan have en alt for høj pris. skaermbillede-2017-02-03-kl-12-25-41 

Annoncelink: Morgenkåbe fra Cellbes //  Nattøj fra Hust & Claire // Weleda olie //  Sengelampe fra Numero74 // Jellycat Elefant // Sengetøj her //

Derfor har vi gjort meget ud af en nem aftenrutine som både Emma og jeg kan hvile i, og den værner jeg rigtig meget om. Og så må jeg være den kedelige type der tager tidligt hjem, men hellere den kedelige glade type med et barn i ro og forudsigelighed frem for uro og skæve sengetider. Det virker bare ikke her i penthousen for rockerfrøerne.dsc08701

Så sådan her ser det ud hos os:

17.00 Jeg sørger for at "komme hjem fra dagen" (hvis vi er ude), så vi er hjemme senest klokken 17. Hvis vi er hjemme, så går jeg i gang med aften rutinen her.17:30 Vi spiser. Emma har som regel været med i køkkenet og lavet mad, eller i hvert fald spist noget mad, og nu er maden klar, og jeg sætter mig og spiser sammen med hende.17:50 Emma løber lidt til og fra bordet, men er stadig i gang med at spise (jeg har ikke en regel om at hun skal sidde og spise alle 20 minutter), jeg begynder at rydde væk, og gøre bad klar. Emma kommer hen og siger "tøj af" og så skal alt tøjet af. Det plejer at være sådan at så snart hun har bleen af, så skal hun lige tise på gulve et sted.18:00 Badet er klar, Emma hopper i bad. Mens hun bader, gør jeg køkkenet rent og pludrer og holder lidt øje med Emma. Når jeg er færdig plasker jeg lidt med vand sammen med hende eller henter sæbeboblerne og laver sæbebobbel-bad med Emma. Det er superhyggeligt.18:15 Vandet er koldt, Emma gider ikke op, men tænderne klaprer, så jeg putter hende i morgenkåben, som hun elsker (især fordi der er søde trolde på), og så løber hun rundt inde i stuen og leger gemmeleg under morgenkåbe-hatten. Cykler og tuller lidt rundt. Jeg smører lidt olie på hendes krop, putter hende i nattøj, børster hendes tænder og så siger jeg "nu skal vi i seng, hvem skal med ind og put'-sove?"  og Emma siger "BIII!", så finder vi bi og Emma hjælper med at slukke lys, og vi går ind i soveværelset.18:30 Emma tænder selv lyset ved sengen, hopper ned under dynen og siger "baba" (jeg vil have bryst), og så synger vi lidt og hun rejser sig lidt og jeg lægger hende igen, og så sover hun ca 18:45 (i øjeblikket i hvert fald).Og det er sådan vores aftenrutiner med baby ser ud lige pt.Hvordan foregår det hjemme hos dig?dsc08492 skaermbillede-2017-01-09-kl-09-53-53 æretbøffer