Stenmaling: en ny måde at lære ord og historiefortælling på

dsc08830Da jeg var barn sejlede vi altid rundt i Danmark sammen med mine forældre i skoleferierne. Alle mine skolekammerater (det føltes som alle dengang) rejste til de varme lande, men vi rejse til Ærø og Sejrø og Anholt og Hundested. Jeg synes det var så strengt. Men i dag ville jeg ikke have været ferierne foruden, livet på en sejlbåd, især som barn, er helt unikt, og under de mange lange sejlture fortalte min paps spejderhistorier, og vi måtte hver vælge en ting der skulle med i historien. Det blev til røver, en haj og en monstertruck. Ofte. Og det har jeg ladet mig inspirere af i dag.dsc08829Jeg ser egentlig ikke mig selv som den store hobbytype, men når jeg tænker over det, så har jeg egentlig altid været ret kreativ og lavet alt muligt selv. Senest er det stenmaling jeg har kastet mig over, og en dag opdagedede jeg at den hobby kunne skabe noget nyt sammen med Emma. Jeg er ikke den mest tålmodige type i verden, så de der kunsteriske smukke sten, der er malet over 18 omgange i dyb meditativ tilstand, det kommer ikke til at ske for mig (respekt til dem der kan). Til gengæld gider jeg godt male mange sten i alle mulige afskygninger. Så det gør jeg. Jeg maler de ord Emma siger meget for tiden, og så snakker vi om stenene og bruger dem i sætninger, det er et kæmpe hit.dsc08831

Sådan her gør jeg:

Jeg har i øvrigt skrevet om stenmaling tidigere her

Jeg finder nogle sten oppe ved Nivå havn (de har gode sten), tager dem med hjem, koger dem og tørrer dem.Så sprayer jeg dem med lak, køb evt lakken her, og lader dem tørreSå går jeg på Pinterest og søger på "stone painting" eller "posca stone" eller bare "posca" og kigger og ser hvad jeg kunne tænke mig at prøve kræfter med. Eller også tager jeg udgangspunkt i Emmas ord, som pt. er "Elefant" og "paraply", og kigger hvilke variationer der allerede ligger derude. Og så kopierer jeg enten direkte eller lader mig inspirere.Så maler jeg, og jeg bruger Posca Pens, denne pakke her. Jeg har også købt en del maling hos panduro hobby, fordi jeg kan se hvor hurtigt jeg får brugt en hvid tusch, hvis jeg skal male underfarven på en sten helt hvid. Så er det billigere med en lille bøtte stenmaling.Pensler har jeg også købt hos panduro, bare de billigste de har og de fungerer helt fint.Så lader jeg stenen tørre, lakker den igen, lader den tørre i et døgns tid og så kommer stenen op i sten-kassen og er klar til at blive leget med.Når Emma bliver lidt større vil jeg bruge stenene til at fortælle historier, ligesom min paps gjorde. Så kan man trække nogle sten fra en fin stofpose, og så kan man vælge hvad der skal være med i historien. Det glæder jeg mig til. Lige nu bruger vi stenene til at øve ord og sætninger og snakke om motivernes universer. F.eks hvor elefanten bor, hvad den spiser og om den har en rød ballon (det har vores, og det er der naturligvis også en stenmaling af).dsc08824dsc08839I går aftes havde jeg en lang liste over ting jeg skulle nå, men efter et par dages dobbelt op på sygdom (både Emma og jeg), en lang puttesceance og nul energi, så åbnede jeg min stenmaling-kuffert og satte lidt tv-serie på, og sad og koblede fra mens jeg tegnede elefanter og paraplyer og balloner og skildpadder. Det var en god prioritering.Hvad er din hobby? skaermbillede-2017-01-09-kl-09-53-53 skaermbillede-2017-01-10-kl-13-08-42