I dag skulle der komme noget rigtig fedt til dig, i stedet kommer der noget rigtig nederen, værsgod

skaermbillede-2017-01-15-kl-20-28-14I min serie om seje mammas der lever drømmene ud, er vi nu nået til nummer 2, som jeg glæder mig til at dele. Det hele er næsten klar, men jeg kan simpelthen ikke nå det i aften (du ved hvorfor lige om lidt), så du må vente på interview to til i morgen. Så kan jeg nemlig nå at gøre det lækkert til dig. Med billeder og alt muligt, yir!Til gengæld får du en lille hverdagshistore fra penthousen for rockerfrøer. Måske har du engang mødt et menneske et sted, måske på en rejse i det fjerne østen for mange mange år siden, som havde hørt om en mor i et land i det fjerne, som havde oplevet det samme som det jeg fortæller dig nu.I går tog det 2 timer og putte Emma. Og det var ikke de der hyggelige "ej vi tager lige en Rasmus Klump bog mere" eller "skal du lige have en flyvetur mere skat? Ih, hvor vi altså bare hygger her inden puttetid". Det var det ikke. Det var faktisk så langt fra som det overhovedet kunne være. Jeg har stadig en meget insisterende ringen for mit højre øre i dag, spændte muskler og en virkelig ikke særlig charmerende irritation siddende i hele kroppen. Emma var overtræt, og i forvejen har Emma og søvn været et kapitel for sig. Lige pt nægter hun at sove om dagen, og nu nægter hun også at overgive sig om dagen. Hun VIL ikke, verden er alt alt for spændende. Og det kan jeg virkelig også godt forstå, det synes jeg også (for det meste), men det er bare sådan at hendes hjerne har så hårdt brug for et par breaks, især fordi hun tager verden meget ind, og hvis hun ikke får de pauser om dagen, så sker der mareridt og night-terror om aftenen. Derfor holder jeg ret hårdt på at hun får sovet et minium i hvert fald.Så Emma skreg. Og skreg, og så skreg hun endnu højere, og så vred hun sig og kastede sig til højre og venstre, bankede hovedet ind i væggen, hylede og skreg endnu mere, kiggede på mig som om jeg lige havde tævet hende gul og blå og hun havde mistet al tillid til mig (og hvis der sidder nogen fra kommunen eller foreningen far eller noget, så er dette ikke et udtryk for at jeg er voldelig mod mit barn, men blot en måde at beskrive et særligt blik på. red.), hulkede, sagde "ikk sove" og "nej nej nej nej", og jo flere minutter der gik, jo mere af mit overskud og mit bedste pædagogiske og anerkendende forældrehood forsvandt fra mit system og til sidst skulle jeg bare fokusere på at trække vejret og ikke kyle hende ud af vinduet. At jeg ikke råbte af hende føler jeg faktisk næsten jeg skulle have en medalje for, for det var den hidtil hårdeste prøve i selvkontrol jeg har været ude for. Tror jeg. Jeg har nok lykkelig fortængt de andre.Hold kæft hvor var det hårdt. Til sidst holdt jeg hende tæt ind til mig (trods nul velvilje og 100% modvilje fra en helt kørt op i en spids Emma), og sang "solen er så rød mor" på repeat. Jeg kunne ikke engang huske teksten, så der kom både noget med en giraf og dragen Puf og en lastbil med i sangen. Da hun endelig slappede nok af i kroppen til at jeg kunne placere os begge på madrassen, skiftede jeg til "lille Peter edderkop" og så sang jeg hendes øjne helt tunge og så sov hun. Og min krop var så spændt op at jeg er ret sikker på jeg ville have vundet et værthshus-slagsmål hvis jeg havde kastet mig ud i et i går.  Der sidder stadig rester i kroppen i dag.Så jeg er træt. Dagen i dag har været hård også. Og ja, jeg ved også godt at det der enlightend halløj med at det er viljealder og de har brug for støtte og omsorg, og ved du hvad? Det får Emma ogå 99% af tiden. Men jeg er ikke lavet af superhelt. Jeg er blot en mor. Ingen superheltekræfter. Og jeg er vild med hvad min skønne kusine skrev til mig da jeg luftede min aften på facebook for et par timer siden:"Du er på ingen måde den eneste. Da vores var på Emma's alder var vi også igennem maaaaaaasnge meget lange og opslidende putninger! Nogle taklede forældrene fint, andre taklede forældrene med de flotteste dumpe-karakterer."Og så væltede det ind med 40 lige så dejlige kommentarer. For vi ved allesammen godt når vi ikke lever op til idealet. Og vi ved allesammen godt når vi råber for højt eller tager for hårdt fat eller mister besindelsen. Ingen behøver fortælle hvad det "rigtige" er at gøre, for det ved vi godt. Og ingen mor (eller far) vokser af at få at vide "nøj, det gjorde du godt nok dårligt det der", selvom der nok ikke findes nogen værre dommer ude på ydersiden, der når dommeren på indersiden til sokkeholderne.SÅ ja. Jeg er også sådan en mor. Sådan en der fejler og fucker op og har lyst til at forære mit barn væk på Gul og Gratis. Inklusiv levering.Og nu drikker jeg et glas vin og venter med at dele endnu en sej kvinde med dig til i morgen. Vi kan være med det. Rigtig god aften! skaermbillede-2017-01-09-kl-09-53-53skaermbillede-2017-01-10-kl-13-08-42