En dejlig dag på den Blå Planet - som sluttede med at Emma blev en fisk selv

dsc08527Bil-tjekket, det er jeg ikke. Jeg skraber mine bilruder med et gammelt Oyster-card til undergrunden i London. Jeg har ingen is-skraber. Efter i morges har jeg besluttet at det kommer til at ændre sig. Livet er for kort. Men altså, afsted kom vi, Emma og jeg. 65 km/t hele vejen på motorvejen til Den Blå planet, hvor vi skulle mødes med Emmas far. Det blev bare en superhyggelig dag sammen. Se selv:dsc08521dsc08560Det er jo stadig rigtig nyt for os, det der med at tage på tur sammen, Emmas far og mig. For få måneder siden havde vi begge to hjertebanken og ondt i maven over at sidde alene i et lokale sammen (det er lidt lettere når Emma er der). Men efter vores U-turn så går det så godt at jeg i dag tilbød at vi kørte ham hjem efter turen i Den Blå Planet, og det endte med at vi havde en rigtig god snak i bilen på vej til Hellerup.dsc08546Oplevelsen i Den Blå Planet i dag var et monsterhit for Emma. Hvem havde regnet ud af hun elsker fisk? Som i KNUSELSKER! Hun kan ikke så fisk, så hun siger MESK, og hun har ikke siddet stille mere end et par minutter (af pommes frites-mæssige årsager) i dag, for der er jo bare fisk overalt derude. Vi kunne sagtens få tiden til at gå, og alle akvarierne blev bare ved med at være spændende og nye for hende. Det var en sand fornøjelse at opleve og der var tilpas få/mange mennesker til at det hele bare blev en rigtig dejlig oplevelse.Lille tip: spis frokost tidligt. Før alle andre. Så kan I nå at få bord. Det gjorde vi og det var så dejligt at maden kom med det samme og der var rigeligt med plads. Da vi (jeg, fortæller hvorfor om lidt) var færdig med at spise var der ingen siddepladser tilbage, og folk måte stå og vente på at komme til at få plads til at få mad (også folk med børn, øvs).dsc08567I dag skete der nemlig noget sjovt. Vi sad alle tre og spiste frokost, men efter 6 pommes frites, så kunne Emma simpelthen ikke undvære fiskene længere, og eftersom det jo egentligt er fars samvær vi er på, så er han også hjertens velkommen til at tage hende med ud og se på fisk mens jeg (for en meget sjælden gangs skyld) får nydt min mad færdig og får siddet (!) et øjeblik, og bare sidde. Efter 20 minutter kom far tilbage med Emma på armen og med et "Så!, nu bliver det dejligt at sidde og spise for jeg er godt nok sulten"-blik i øjnene. Men Emma var slet slet ikke færdig med at se på fisk, så han måtte afsted igen, og jeg sad der med min tomme tallerken og kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet. Welcome to parenthood, my dear :DEfter yderligere et kvarter spurgte han pænt om jeg måske ville gå med Emma lidt, og det ville jeg rigtig gerne. Og det var superfedt at vi kunne hjælpe hinanden, og Emma havde både mor og far med.dsc08559dsc08531Den Blå Planet er et superhit, og jeg er helt sikker på at vi kommer tilbage igen snart. Der er god plads i gangene, der er aktiviteter i løbet af dagen, hvor man kan vælge at tage med hvis man har børn der vil nyde at se når odderne bliver fodret. Eller man kan, som vi gjorde, vælge at gå hen i den modsatte ende af aktiviteten og nyde at have akvarierne for os selv lidt, mens de andre kigger på oddere. Afhængig af hvor gamle ens børn er selvfølgelig.Maden var top-lækker, stedet er top-lækkert, der var god stemning blandt gæsterne (det var ikke på noget tidspunkt et børnehelvede, oplevede vi), og der var masser af spændende dyr og variation. Det eneste minus er at parkeringen er rocker-dyr. Vi gav 50 kroner for to timer ude på Amager, det synes jyden i mig er temmelig pebret. Men udover det, ingen klager herfra, kun liv og glade dage.Og da vi så kom hjem havde Emma hentet så meget inspiration fra havets verden, at det her skete: Hvor er du glad for at tage hen med dine børn når I skal opleve noget sammen? Jeg søger mere inspiration og tips, for vi skal på mange flere eventyr alle tredeppeandthelostsockkommentarfeltbilledeannedeppe