10 ting jeg knuselsker ved at have menstruation (oder was?)

skaermbillede-2016-11-22-kl-22-32-06Der er simpelthen sket det helt eminent lykkelige at min menstruation er vendt tilbage, efter lidt over to år uden. Og i al den tid hvor jeg har været uden det månedlige besøge af tante rød eller kommunister i lysthuset eller rødstrømper i fødekanalen eller hvad man siger i dag, er der jo sket meget menstruations-mæssigt. Den har fået sin egen bog, sin egen debat og den er blevet sat fri al alle fribløderne. Og så var det jeg tænkte at hvordan kan du på nogen måde fortsætte dit liv uden at vide at min menstruation er vendt tilbage. Og skal vi ikke hylde den tid på måneden endnu mere med et YAY-indlæg om hvor lækkert og dejligt det er sådan og gå rundt og bløde? For vi skal jo snakke om det, ikke? HØJT! Ellers skammer vi os. Vi kan ikke bare være almindeligt uinteresserede i at dele vores menstruationsbind, med kødsiden opad, med resten af verden. Ellers skal vi jo til læge eller psykolog og snakke om vores barndom.Nå, men jeg kunne ikke lige komme på en eneste ting jeg knuselsker ved at have menstruation. Jeg er ikke en af de der "åh, så bliver jeg lige mindet om hvor meget kvinde jeg er" en gang om måneden -typer. Det behøver jeg ikke. Jeg ved godt, hver eneste dag at jeg er kvinde. Og at jeg har et underliv. Så her er 10 ting jeg ikke har savnet ved at have menstruation.skaermbillede-2016-11-22-kl-22-33-15

  1. Urenheder i huden. Hej hej teenage-hud. 3 røde knopper på hagen. Det behøver jeg ikke i mit liv.
  2. Dagen inden menstruationen melder sin ankomst så får jeg noget der minder om båndsalat i hjernen. Det fik jeg også i går, og i dag, knock knock, who's there? Det er så dejligt igen at være Hulken med kurver en gang månedligt. Tak for det Gud.skaermbillede-2016-11-22-kl-22-29-10
  3. Det lugter jo herligt. Næste punkt.
  4. Bind og tampax. Jeg ved godt vi skal bruge den der organic-cup, men kom så d'damer, er den så sikker? Er der virkelig ikke nogen der har stået i en hvid kjole, og så er koppen fuld og bægeret flød over?
  5. Det gør ondt. Kramper og sammentrækninger i en hel uge. Et underliv der har valgt at gå til intern crossfit. Kunne du måske overveje yoga eller mindfullness i stedet? Det ville bare være så lækkert for mig med lidt ro i stueetagen den uge.skaermbillede-2016-11-22-kl-22-33-00
  6. Følelsen af at være beskidt. Jeg ved godt vi skal elske den tid og alt det jazz, men det gør jeg bare ikke. Og hvor blev ligestillingen af? Man må kunne lave en pille til mænd så de også får det. Både hormonerne og blødningerne. Vi skal jo være ens, så må det også gælde den her tid på måneden.
  7.  Gennemblødninger. Den der ene dag hvor man bare tampon-mæssigt ikke kan gøre noget rigtigt, fordi de der 40 dages regn og oversvømmelse har besluttet sig for at melde sin ankomst i mit underliv i en speed-version der tager 3 timer. Jeg kunne lige så godt sætte mig på toilettet den dag og bare få det overstået. Det er ikke rart at sidde eller eksistere nogen som helst andre steder end alene ude på et toilet udstyret med en god bog eller en billedgoogling af hvordan kendte mennesker i virkeligheden ser ud på en dårlig dag. Ahhh!skaermbillede-2016-11-22-kl-22-30-08
  8. Det kommer igen! Hvis det så bare var ligesom jul, den der ene gang årligt hvor man lækker. Ikke ER lækker, men bare lækker. Næh nej. 28 dage du. Og efter 19 års erfaring burde jeg nok lige sætte en alarm. Men det gør jeg ikke. Det skal være en overraskelse hver gang. Så jeg ikke begynder at få nederen på når kalenderen siger at der kun er 9 dage til nu. Så vil jeg hellere opdage en bums på hagen og tænke "nå, så er der tre dage til". Så spilder jeg ikke for mange dage på at leve i vished.
  9. Har jeg sagt at det lugter herligt?
  10. Man er nødt til at have en sektion i undertøjsskuffen til den uge. Og det er ikke de fine blonder der ligger i det hjørne. Det er ikke de trusser hvor du tænker "Ej okay, jeg ligner totalt meget kampagne modellen fra Change i de her trusser?!?". Det er mere sådan "Havde min morfar ikke sådan et par på engang?"
Kom frisk! Du må have en tilføjelse eller to til listen. Med mindre du er den der type der danser en lille vals hver gang det er den tid på måneden. Så ikke kom frisk alligevel :Ddeppeandthelostsockkommentarfeltbilledeannedeppe