Lege inspiration med Baby Clementoni: 5 sjove lege med din toddler

Sponsoreret indlæg

img_5452

Du har nok ingen problemer med det, men nogen du kender kan måske genkende det her scenarie: Du kommer hjem fra arbejde, du vil gerne have lidt kvalitets-tid med dit barn (eller børn), men kreativitet er ikke lige din stærke side, og du kommer lige fra et møde fyldt med excel-ark og grafer ingen forstår, så det vildeste du lige kan komme på, er at snakke om hvad I har lavet i dag, og spørge om barnet måske har en idé til hvad vi skal lege. Det kender jeg i hvert fald. Derfor har jeg samlet 5 lege som Emma og jeg har udviklet sammen med vores Baby Clementoni Gravko (brandbil), som virkelig er et hit her hos os. 
  1. Rumpedansen
Vores Gravko (brandbil) synger sange når den kører (og nogen gange når den står). Jeg tror den har en liste den kører sådan lidt random, og det Emma og jeg har gjort, er at vi har koblet en dans på når der kommer en sang. Så når gravko (brandbil) synger "det brænder det brænder vi må passe på-å, ja det skal nok gå", så vralter vi begge to rundt om os selv som en rap-and. I starten var det mig der viste an hver gang, men nu ved Emma at denne sang betyder dans, så når vi leger de andre lege og sangen pludselig kommer op, så danser vi sammen.img_54612. NavneøverenEn sjov leg er at køre gravkoen (brandbilen) mellem os med større og større afstand. Udover at det øver motorikken og retningssansen (Emma er efterhånden bedre end jeg er til at ramme), så øver vi også "mor" og "Emma". Så er det "Mor tur" og så er det "Emma tur". Vi øver at skiftes, og for at bryde legen lidt nogen gange, så kan jeg finde på at skuffe gravkoen (brandbilen) hen til Emma og sige "Emma tur", og så selv løbe hen og sige "Nej mor tur" - det synes hun er hylemorsomt, og hun skriger af grin. Så vi kan godt drille lidt med det der med turene. 3. TrykkelegenEmma er vild med at trykke på gravko's (brandbil) knapper. Hun er også begyndt at gentage nogle af de ord den siger når hun trykker på knapperne. En leg er at jeg siger "1" og så skal hun trykke på "1", "2" og så trykker hun på "2" og resten kender du. Selvom hun ikke helt har forstået tallene, så kan hun udenadslære, og også her twister vi med at jeg verfer hendes hånd væk og siger "Nej du må ikke trykke" og så trykker Emma alligevel og så er hun en rigtig rebel. Det er supersjovt og dejligt at have legen sammen, og gravko er forbundet med kvalitetstid, også for Emma - det vender jeg tilbage til i slutningen af dette indlæg.img_41864. GemmelegEn af de ting der er super ved at gravko (brandbil) siger lyde, er at når vi leger gemme med brandbil, så kan den på en måde selv sige "kuk kuk, jeg er i den her retning". Så jeg kan finde på, hvis jeg eksempelvis skal i bad og Emma skal underholdes (mest fordi jeg ikke gider have hende ud i bruseren om morgenen og skal tørre både hende og mig), at gemme gravko et sted i stuen, under et tæppe eller oppe i lænestolen med et tørklæde over, og så skal Emma finde gravko (brandbil). Hun elsker det, og hver gang hun er på vej ud i badet til mig, så kan jeg sige "hvor er gravko henne?" og nogen gange er jeg heldig at den siger en lyd, og så kan vi sige "shys! Hvad var det? Var det gravko?", og en enkelt gang skulle vi rumpedanse mens jeg var i bad og Emma begyndte at vrikke med rumpen fordi gemte gravko (brandbil) begyndte at synge henne i tipien. Den kan både leges med super-nærvær hvor i leder sammen eller som afledningsmanøvre hvis du f.eks skal i bad. 5. Den forbudte madlegEj, jeg ved godt man ikke må lege med maden, men hjemme hos os, i weekenden når vi spiser brunch, så må gravko altså gerne servere blåbær til Emma. Og hun har også et par gange fået serveret peanuts i kranen inde i stuen og så kører hun rundt med gravkoen eller sidder umenneskeligt længe på hug foran gravkoen (brandbilen) og hapser små peanuts. Det er en hyggelig lille serveringsleg, hvor hun kommer også siger til hvis der ikke er mere. Vi øver også "mor tur" og "Emma tur" under denne leg, og på denne måde har vi lært at det er godt at dele og godt at give til andre også. Mit næste skridt er at vi skal lege denne leg når vi har gæster, så Emma kan få lov til at dele ud af blåbær eller peanuts. Jeg gør kranen helt rent hver gang så vi ikke får problemer med fødevarekontrollen hvis de skulle dukke op en dag, men legen den er sød og sjov, og jeg tænker at det ikke skader Emmas kreative sans at se at kranen også kan bruges til andre sjove ting, end at stoppe grise og dukker ned i. img_5465Bonus:Well, fordi vi har koblet så mange lege op på Emma's yndlings-legetøj pt. så er der kommet en sidegevinst som jeg i hvert fald ikke var klog nok til at udtænke selv, og det er at gravko er blevet Emma's sprog for at få sagt "mor, du er ikke nærværende, gider du lige komme og være sammen med mig og lege, jeg trænger til at du lægger telefonen/computeren/bogen/dine stenmalinger fra dig og er sammen med mig". Så Emma kan finde på at komme hen til mig i sofaen/køkkenet/ved bordet, trække mig i fingeren og sige "gravko", og begynde at trykke på knapperne, og så ved jeg præcis hvad klokken har slået og så må alt andet vente. Hun kan ikke sige den lange sætning jeg skrev for et par linjer siden, men hun kan sige "gravko", og fordi hun er så øvet i de 5 lege, så er det meget nemt for hende at sige "kom her og lav rumpedans med mig", uden at hun behøver sige et ord. Hun kan bare trække mig med hen til gravko og vrikke med numsen, og så ved hun jeg er helt med på hvad planen er. Jeg er så stolt at hende, af hendes non-verbale sprog og at hun selv er nået frem til at det er en måde at fange min opmærksomhed på, uden at vi skal ud i skrig og skrål. Hun får også en kæmpe krammer hver gang. Og så skal gravko også have et kram.Som jeg har nævnt i tidligere indlæg, så er denne brandbil et alletiders legetøj til lige netop denne alder (Emma er 17 måneder gammel). Du kan læse meget mere om Baby Clementoni på deres facebookside lige her og hente mere inspiration og information om Baby Clementoni på deres hjemmeside lige her.Sidste gang jeg skrev om dem glemte jeg at lægge et link op til hvor i alverden man kan købe brandbilen henne, og det beklager jeg, linket kommer her. Send det evt lige til bedsteforældrene til julegaveshopping :) Kom gerne med dine lege-ideer, lege inspiration og lege-tips. Der sidder faktisk nogle (af os) derude, som ikke har den store kreativitet når det kommer til at udvikle nye lege med de små. Det betyder ikke at vi ikke elsker dem, det betyder bare at vi er kickass forældre der tør bede om hjælp der hvor vi har lidt brug for den.deppeandthelostsockkommentarfeltbilledeannedeppe