Test dig selv: Kan du se på mig at jeg er ramt af stress?

Sponsoreret indlæg

Det var valget mellem agurk og squash der fik bægeret til at flyde over...Først kiggede jeg til højre. Ingen biler. Så kiggede jeg til venstre. Ingen biler. Så kiggede jeg til højre igen. Ingen biler. Så kiggede jeg til venstre igen. Så begyndte mit hjerte at hamre. For jeg vidste ikke om det var rigtigt der ingen biler var. Om jeg kunne stole på det jeg lige havde set. Så kiggede jeg ned i jorden. Mit hjerte hamrede. Så kiggede jeg over på tankstationen på den anden side af Søborg hovedgade. Så begyndte min krop at ryste. Så vendte jeg om og gik hjem igen. Uden at krydse vejen. Uden mine cigaretter.Det er snart 10 år siden i dag. Men følelsen glemmer jeg aldrig. Den sidder i kroppen som en alarmknap, og den reagerer lige så snart min krop bliver overbelastet og jeg glemmer at lytte. Jeg var 23 år gammel da jeg gik ned med stress. Jeg var salgschef for en tysk skokæde, chef for knap 60 ansatte, det gik godt, vi lavede gode tal og jeg havde arbejdet nonstop i 3 år. Der kom en ny direktør og fra den ene dag til den anden blev jeg kylet ud. Han havde sit eget team med. Hele min identitet var væk. Fra at være en succesfuld (ung) leder for 60 ansatte kunne jeg nu pludselig ikke krydse en vej for at hente smøger (jeg røg dengang).Det tog mig næsten to år at komme tilbage igen. Og jeg troede faktisk aldrig nogensinde jeg ville komme tilbage til arbejdsmarkedet. 23 år og så var det slut. Men min psykolog hjalp og så hjalp Krifa mig. De første par måneder fik jeg stadig hjertebanken hvis blot der var 1 (!) aftale i min kalender, for mit system kunne ikke håndtere at stå til ansvar overfor noget eller nogen. Men jeg arbejdede mig langsomt tilbage igen. Og i dag er den eneste følge jeg har af stressen en uhyre bevidsthed om min krop og mit system. Jeg ved præcis hvad jeg skal lytte til og hvornår jeg skal reagere. Derfor ved alle (stort set) i min omgangskreds hvad der sker når jeg aflyser alle aftaler. Det er for at tage begyndende stress i opløbet. Det er heldigvis sjældent det sker, men jeg har virkelig lært noget om mig selv af mit møde med stress. En lektion jeg aldrig nogensinde glemmer igen.Derfor var det meget let at sige ja til at dele denne video, som Krifa lancerer i deres arbejde for at hjælpe danskere der er ramt af stress. Se videoen, den minder om en du har set før, især hvis du har taget en opmærksomhedstest før, men du bliver overrasket alligevel. Det gjorde jeg: