Tilbagekaldelse: Lykken har fået falsk varedeklaration

skaermbillede-2016-11-15-kl-11-38-21Hvorfor er det at vi har taget en følelse, ud af alle de følelser vi er født med at kunne administrere, og så har vi gjort den ene følelse til topmålet for alt hvad vi foretager os i livet? Hvem har besluttet det? Jeg var i hvert fald ikke inviteret med til det møde, for så havde jeg nedlagt veto. Hvad er det for en latterlig regel at vedtage at vi allesammen skal rende rundt og være lykkelige? Det er der da ikke nogen der er.Både i min omgangskreds og i mit arbejdsliv som coach møder jeg den her illusion om lykken. Om at når vi har gået til coach 12 gange, så holder al ulykke op, og så er vi, det man på godt dansk efterhånden kalder "enlightend beings". Eller når vi har taget det her kursus, så kan vi nu udnytte vores FULDE (ikke halvfulde, men fulde) potentiale. Det kunne vi nemlig ikke før. Og alle ved jo hvad vores fulde potentiale egentlig er. I hvert fald når vi har været på kursus. Så ved vi det. Eller underviseren ved det i hvert fald. Måske. Eller.Da vi slog lykken op som "den eneste rigtige livstilstand at befinde sig i, ellers er dit liv noget lort", så gjorde vi en hel masse mennesker meget kede af det. For vi solgte dem en løgn. Selv dem der sælger løgnen er slave af den. Jeg er f.eks ikke lykkelig 99% af tiden. Ikke hvis lykken er den der topfølelse af at alt er godt og dejligt og smager af chokoladekage. Sådan er mit liv meget sjældent. Men jeg har evnen til at finde ro og have det godt, selv når livet stejler og alt er kaos. Fordi sådan er meget af mit liv. Hvis jeg skulle bruge al min tid på at opnå den der ene procent lykke, og prøve at få den ene procent til at fylde lidt mere, så ville jeg simpelthen få en depression eller ende med at tage billetten. Den kamp kunne jeg aldrig vinde.En af de gode ting ved at have været igennem temmelig meget lort i sit liv. Eller udfordringer, hvis vi skal blive i coachverdenens termonoligier. En af de gode ting er at jeg er blevet god til at navigere og bevare min styrke selvom tingene er meget hårde. Jeg er ikke så nem at vælte af pinden. Og det vil jeg gerne slå et slag for at vi begynder at sælge lidt mere af. Sådan bliver du god til lort i livet. For hvis du kan finde et truthorn frem når det hele brænder på, så har du noget der er langt bedre end den opreklamerede lykkefølelse. Så har du grundstyrke. Og den kan bruges uanset hvordan du har det. Ikke kun i lykken eller lorten.Grunden til at jeg overhovedet nævner lort og lykke i dag, er fordi min veninde fortalte mig om sit indre mørke i går. Om hvor let det er at blive blændet af illusionen om det lykkelige liv og alle andres lykke. Hun var f.eks ret lykkelig over at hun ikke er typen der bager brød og boller. Hun gider det ikke. Og fordi hun ikke gider det, så har hun fået lavet en historie om at man kun er god nok som menneske hvis man er sådan en der bager boller og kager. Hun var ked af at hun ikke var "på toppen" og kunne "se de positive ting" ved den situation hun befinder sig i lige nu. Og så snakkede vi om det og endte med at grine og have en god dag, fordi vi besluttede os for at blive siddende i den der lorte-tilstand og invitere grin og latter derind, i stedet for at flygte fra den.Og så blev det atter en god dag.Jeg ved ikke, jeg har ingen slutning på dette skriv. Jeg kom bare til at tænke på det. Lykken er en fuser, men livet kan være helt fantastisk hvis vi kan grine der hvor det gør ondt. Så er der pludselig rart at være alle steder.deppeandthelostsockkommentarfeltbilledeannedeppe