Q&A om navneskifte: Kristine Øjkens Brevkasse om numerologi

kristine-oejken-frejamay-novemberVi er så heldige at have fået lov til at låne Kristine's tid lidt (min numerolog), og hun svarer på dine spørgsmål om numerologi, også de skeptiske, nysgerrige og den du tænker man da ikke kan spørge om. Det kan du godt.Kristine og jeg har ingen samarbejdsaftale eller lign, for lige at have det på det rene, jeg får heller ikke procenter hvis du booker en session hos Kristine. Jeg er bare kæmpe-fan, og meget nysgerrig på numerologi, især fordi jeg selv har skiftet navn (as you might have noticed), og jeg synes det er top-nice at hun har lyst til at låne sig selv lidt ud til bloggen her.Det jeg især godt kan lide ved Kristine er at det er meget nede på jorden at snakke om tal og energier med hende. Det bliver ikke sådan noget hyper-mærkeligt noget. Hvis du følger Kristine på Instagram (det bør du gøre hvis numerologi interesserer dig), så poster hun hver dag noget om dagens tal og energier. Hver aften når jeg læser hendes post, tænker jeg "shit, så er det derfor at...sådan og sådan!". Det er vildt interessant at følge med.tumblr_l3oqzpg3cp1qza249o1_400Her har vi samlet nogle af jeres spørgsmål som jeg (Frejamay) ikke kan svare på, men som Kristine kan svare på i søvne:1. Kan et navneskifte have indvirkning på ting som generthed, hukommelsen og temperament?Først og fremmest, så er det utroligt forskelligt, præcis hvordan et navneskifte kommer til udtryk hos den enkelte - der er ganske enkelt ikke én skabelon som alle passer i. Mht. til dit spørgsmål, så vil jeg generelt sige: Ja til generthed og temperament (- jeg tænker også ja til hukommelse, men har ikke direkte erfaring, så den holder jeg mig lige fra).Jeg er selv et levende bevis for genertheden … at jeg er på fb, instagram, har egen hjemmeside med blog og nyhedsbrev og står foran forsamlinger er udelukkende på grund af af den transformation mit navneskifte har medført. Før det arbejdede jeg meget mere bag i kulissen Og det er bestemt også den erfaring jeg har fra mine kunder, og mine kollegaer. "Hvordan det?" - spørger du måske. Det handler om, at man gennem navneskiftet får lov at opleve sig selv, og den verden man har skabt, fra en ny synsvinkel - og det betyder, at man også kan få øje på ens egne kvaliteter og eksistensberettigelse. Med andre ord, bliver du bedre til at vælge til og fra ift. hvad der reelt nærer dig, og dermed oplever du også at finde mere ind til kernen af “hvem er jeg?” og “hvad bidrager jeg med?”.  Når vi oplever at være mere i kontakt med os selv, er vi også tydeligere omkring hvem vi er, når vi sender signaler til omverdenen.Når man arbejder med numerologi, så arbejder man udfra et holistisk præmis - altså at alle vores forskellige dele hænger sammen på kryds og tværs. Dvs. at fysiske, følelsesmæssige og mentale symptomer hænger sammen - og til det også vores energi og vibration. Så ja, de fleste oplever et temperament-mæssigt skifte til at mærke følelserne mere tydeligt end før, og derfor også kunne indrette sig efter det. Fx har man måske haft en tendens til at hjælpe andre udover ens egne grænser - den der altid siger ja til lige at bage kage til hele fodboldholdet, eller ordne de sidste opgaver på job inden weekenden - så kan man fx opleve at blive langt bedre til at sige fra, fordi man simpelthen bedre kan mærke, hvornår ens grænse er nået. (Ikke at man ikke skal hjælpe, hvis man har lyst - det skal bare ikke gå udover ens eget overskud: man kan jo ikke hælde fra en tom kande)988450_10152274967819463_1273963980_n2: Er der nogensinde nogen, som kan beholde deres oprindelige navn?Ja, det sker at man kan beholde sine oprindelige navne ved fx at tilføje andre. Det er dog ikke så tit, men jeg er selv en af dem der både kunne hedde Kristine Øjken før og efter. Mit første navneskifte var til Kristine Øjken Lux Sommer - og var drevet af at jeg rejste meget i udlandet, hvor Øjken virkeligt er en besværlig størrelse. Så jeg ønskede mig et navn jeg kunne benytte internationalt. Jeg har senere skiftet igen - fordi jeg synes det er sjovt at opleve mig selv i flere vibrationer. Men det er på ingen måde nødvendigt - mange skifter én gang, og stopper dér.Frejamay tilføjer: Jeg kunne beholde mit andet efternavn (Jeg har altid haft et navn mere end "Anne Deppe", og det efternavn har jeg beholdt)skaermbillede-2013-12-19-kl-13-37-313: Hvordan forholder det sig, hvis man gerne vil beholde et enkelt eller 2 af sine nuværende navne, eksempelvis hvis man er gift og gerne vil beholde samme efternavn som ægtefællen. Eller fornavnet hvis man bare er sådan “skabs-(nord)jyde” og ikke synes folk skal til at kalde sig noget de ikke er vant til.#3 Når man booker en tid hos mig, så skal man også udfylde et skema med alle de nødvendige informationer - og der kan man angive, om der er et eller flere navne man er særligt knyttet til. Så det forsøger jeg selvfølgeligt at tage højde for. Når det så er sagt, så går jeg ikke på kompromis og leverer mindre gode navnesetups. Det er alfaomega, at navnet skal passe til vibrationerne i dine fødselstal. Hvad du rent faktisk vælger at kalde dig udadtil er fuldstændigt underordnet. Nogle vælger, vedblive at kalde sig det gamle og bare skifte på “papiret”(det er dit cpr.-registrerede navn der tæller), andre vil gerne dele deres nye navn med omverdenen. Så du kan sagtens hedde Kleopatra, men kalde dig Lotte408971_349328531825148_1813427231_n4: Skal man lave et officielt navneskifte når man vælger nyt navn – altså kommer energien kun en til gode hvis man skifter navn i de officielle registre? Og ligeledes – skal man blive kaldt sit nye navn af andre eller er det nok at man bare selv omfavner navnet og tager det til sig?Ja, det er dit officielt registrerede navn der tæller - ikke om du bliver kaldt “Skat”, Stinemus (min fars foretrukne kaldenavn til mig), eller det navn du kalder dig i offentligheden. Fx er der mange offentlige personer der brander sig på deres navn, der ikke ændrer deres navn udadtil. Og så kan man måske synes, at det er mærkeligt, hvorfor det ikke er lige omvendt fx. Men i alle kulturer - uanset om vi taler et rimeligt snedigt system som det danske cpr-register, hvor dit officielle navn tilknyttes og følger dig gennem systemet, eller vi taler om oldtidens ægyptere eller et stammesamfund i amazonas - så er dit officielle navn, det som tæller. Det er det navn du er kendt som, anerkendt og genkendt på af andre. Det er navnet du defineres af overfor omverdenen. Og som ofte er det også det navn, som identificerer dine familiære tilhørsforhold, din klan eller stamme, dit køn og endda din sociale status og rang. Så vores officielle navne er powerfulde størrelser - også selvom vi måske ikke i vores samfund traditionelt tillægger navnet en særlig energi.Har du spørgsmål til Kristine, så smid en kommentar herunder, og så samler vi en brevkasse mere. Tak for kreative og gode spørgsmål, det er spændende at læse Kristines svar (også for mig). Jeg pusher hende også for at holde en foredragsaften snart, så vi kan komme og udfritte hende for hendes viden om de der tal og energier.Er der stemning for det?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe