I Danmark må man gerne få en abort, med mindre man er Fie Laursen...

fie-laursen_facebook2-1-610x305De fleste der læser Se og Hør har en mening om Fie Laursen. Især den seneste uges tid, hvor Fie (som er en kendt, uærlig og ærlig blogger og Youtuber), offentligt fortæller at hun har valgt at få en abort. Noget af det der får mange til at reagere, er at Fie (også) offentligt har fortalt hvor meget hun er imod abort og hvor lidt hun kan sætte sig ind i hvordan man overhovedet kan komme dertil hvor abort er et valg man træffer.Der er flere ting der får mig til at reagere på denne sag. Den første ting er kommentarerne. Det er helt vildt så hårde folk er i deres retorik overfor en 20årig pige, som tager et valg som rigtig mange har måtte tage i deres liv. Her er et uddrag: 

Aage skriver: Egoistiske morder! Jeg håber sku’ at du aldrig bliver gravid igen!

Stefan skriver: Nej Fie Laursen. Du skulle have været en abort.

Kenneth skriver: Det er intet andet end pinligt at den billige sæk vil gå så langt bare for en smule opmærksomhed.

Trine topper lige: Hvor kan jeg dog blive sur på den fucking medieluder!! Hold det dog for dig selv!! Hun er i mod abort!! Ja flot så stop dog med at sprede gafler vis du ikke kan tage ansvar!! Tænk dog på alle dem der sidder og deres største ønske i hele verden er at ku få et barn!! Og du smider bare rundt med børn uden at fucking ku tage ansvar!!

Inden nogen smider et "Jamen hun er selv ude om det for hun er offentlig!" efter mig, så nej. Bare nej. Hun er faktisk ikke selv ude om det. Aage og Stefan og Kenneth og Trine er selv ude om det. Det er dem der sidder hjemme i stuen og går amok. Fie skriver bare sine tanker ned på sin egen blog som INGEN behøver læse, dele eller beskæftige sig med. Dem der skriver kommentarer er dem der er ansvarlige for de kommentarer. Ikke Fie. Trine kunne også have siddet hjemme i sin stue og tænkt "FUCK EN MEDIELUDER" og så lad den blive der. Men hun valgte at gøre noget andet. Og det er Trine ude om. Ikke Fie. Så stop det der. Jeg er så træt af at høre kommentartuderi om at "de beder selv om det". Ingen beder dig ørle ned i Facebooks kommentarspor. Ingen. Det er ene og alene din beslutning.Og så er der en anden sjov tanke. Noget som flere af Fie's egne læsere også roser Fie for. Fie står ved sin, sindssyg markante, meningsændring. Hold kæft hvor er der mange der ikke ville turde gå så stik imod sin egen mening offentligt. Men det gør Fie. Jeg sidder ofte og håber at det sker for folk, især når jeg læser flygtningedebatten eller ser udtalelser fra Donald Trumps heppekor. Når folk bliver konfronteret med deres egen uvidenhed, så er de alt for stolte til at sige "okay, jeg kan godt se der måske var en årsag til at nogle mennesker alligevel vælger en abort. Jeg æder min gamle hat". Det er jo det hun har gjort, Fie. Og det kræver some balls, for det er der eddermame mange mennesker der ikke kan finde ud af. Tænk hvis vores, ja hvad ved jeg, politikere turde gøre sådan? "Hej, jeg troede virkelig at det var rigtigt at der ikke var fattige i Danmark, men så prøvede jeg at tage en tur ud til nogle familier, og så opdagede jeg at der VAR fattige i Danmark, så nu laver vi lige nogle ting om". Det er da ikke dobbelt-moral, det er da bare en positiv udvikling og ny erfaring. Du ved, det der læring.Jeg har selv haft et par aha-oplevelser (eller et utal) efter jeg er blevet mor. Der VAR ting jeg ikke ville høre inden jeg blev mor, og da jeg så blev mor, og stod med lorten selv, så var der bare noget jeg forstod meget bedre. Det er da sådan vi lærer noget her i livet, er det ikke? Men det hedder så dobbelt-moral? Hvis det er tilfældet så tager jeg gerne dobbelt-moralen med i min rygsæk fremadrettet. Masser af det. Dobbelt-moral en masse.Det er tankevækkende at vi voksne mennesker sidder og selvretfærdiggør sætninger og ord, der er langt mere ondskabsfulde end det der fik os op ad stolen til at begynde med, og slipper afsted med det, fordi det ikke lige er os der "er den". Engang gik vi efter "de rigtigt onde", virksomheder der snød og bedragede og sådan. I dag er vores ytringspligt blevet en fribillet til at rive hvem som helst fra hinanden. "For jeg siger jo bare min mening". Lad mig afslutte dette skriv med et klogt citat:

"Det fantastiske ved de sociale medier er, at de gav en stemme til mennesker, der ikke plejede at have en, men nu er vi ved at skabe et overvågningssamfund, hvor den bedste måde at overleve på, er igen ikke at have nogen stemme.

Lad os lade være med det. Mange tak."

Citat Jon Ronson (Se hans tedtalk om dette emne her)

Og hvis du kun har ørl, så lad være med at kommentere. Ingen gider læse det. Uenighed er velkommen, ørl er ikke. Namaste og hakuna matata.

Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe