Barnets 7 kreative strategier til bekæmpelse af søvn og putning

skaermbillede-2016-10-08-kl-22-12-57Min datter... hun er snu. Hun er begyndt at charme sig til ikke at skulle i seng og sove. Her er 10 strategier hun bruger, som du måske kan genkende hjemme hos dig. Føj gerne flere til i kommentarfeltet, så vi kan rotte os sammen mod de små lømler!

  1. Fugle-finten: Jeg siger "Så skat, nu skal vi ind og putte". Emma Jo begynder at gå rundt som en struds og gentager "put-te put-te pu-te put-te", og så forsvinder hun ind i stuen og kommer ikke tilbage.
  2. Kærligheds-snyderen: "ÅH MOR DU ER SÅÅÅÅÅ SØØØØØD!" Hun siger det ikke ordret (for hun kan ikke fuldføre en hel sætning endnu), men jeg kan se i øjnene på hende at det er det hun siger når hun læner sig ind mod mig og siger "aaaaae aaaae aaaae ae". Det virker nogen gange, men jeg er begyndt at tage hende med i seng alligevel og sige "arrjh hvor er du sød skat, så kan vi ligge og putte og ae hinanden, hvor er det hyggeligt!"
  3. Men-mor-jeg-er-så-klogt-et-barn-jo-finten: vi har en regel om at der ikke er skærme med inde i soveværelset når vi skal sove, så hun ved godt vi ikke skal ligge og se et afsnit Lillefinger eller Postmand Per. Til gengæld har hun luret at mor er stolt over at have en bog-orme-datter. Så Emsen er god til at messe "bog bog bog bog bog bog bog bog" når vi skal putte. Så læser vi en bog eller to, og når hun så messer "bog bog bog bog bog bog" igen, så må jeg være den grufulde onde mor der siger "nej skat, nu har vi læst bog, nu skal vi sove"
  4. Den hovedløse høne-finten. Når overtrætheden træder ind, så forvandler hun sig til en hovedløs høne. Vingerne i vejret og så løber hun ellers en fodboldbane rundt i lejligheden. Og råber "ÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUUÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUÅUUÅU". Så ved vi at det er puttetid.
  5. Anker-finten. Emsen har forstået "hov i mir singer og sig 'kom'" konceptet. Så når hun ved at putte-tiden nærmer sig, så er der ikke grænser for hvad jeg skal med rundt og se. "Kom, mor, du skal se køleskabet" og "kom mor du skal med ind i tipien" og "kom mor, vi skal ligge her på puden sammen og lege at vi sover for så slipper vi måske for at skulle sove rigtigt".
  6. Klatretøsen-finten. Når det så er lykkes at få hende med ind i soveværelse, så er det som om hendes energi-niveau stiger med 200% og pludselig forvandler hun sig til blandingen af en abekat, Spiderman og en mester i parkour. Hun skal klatre på alt. I vindueskarme, på mor, på sengegavle, på væggene (hvis hun kunne). Hun tonser rundt for "SE MOR SE MOR, jeg er I HVERT FALD ikke træt, nej jeg er ej, nå!". Det er som regel (altid) et tegn på at hun har passeret grænsen ind til overtræthed.
  7. Pegefinge-finten: Nu er ALT interessant. "Deeeeeet?" og "Deeeeeeet" og "deeettt?" Det er en lampe skat. Det er også en lampe. Det er din seng. Som du aldrig sover i. Det er en stjerne. Det er mors hår. Det er baba (babser), det er dine tæer, det er din navle, det er væggen, det er dynen, det er puden, det er lampen. Skat, vi skal sove nu.
  8. Human beat boxer. Ja... "google-google-google-google-google-google" og "biggu-biggu-biggu-biggu-biggu" og "putheputheputheputheputhe". Det er virkelig underholdende, og der er fremtid i det for hende hvis det fortsætter, og det er helt trist at skulle afbryde det (de fleste gange får det lov at køre ud til hun lægger sig), men hun falder aldrig i søvn hvis ikke jeg pauser lyden. Så griner vi lidt og så lægger hun sig som regel.
 Jeg kan umuligt være den eneste med et barn der snoer sig udenom putte-rutinen (af og til med held, fordi hun jo bare er skidecharmerende, den lille trold), hvad gør dine unger derhjemme?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe