9 råd til dig der skal sparke røv som single-mor

 _AML1555A 17-5-2015Gravid billeder og fotograf - derfor skal du fotograferes mens du er gravid annamarrie lennings anne deppe deppeandthelostsockEt af de spørgsmål jeg oftest får i min mailbakke fra jer skønne læsere er dette: "Anne, jeg skal være singlemor, har du nogle gode råd til at gøre livet som single-mor lidt lettere?"Og det har jeg da! Her er mine 9 råd til dig der skal sparke røv som single-mor:For det først tillykke! Tillykke med graviditeten og tillykke med at du skal være single-mor. Det at være single-mor kan have et blakket ry, fordi billedet ofte bliver kædet sammen med en mor med tre ustyrlige unger, alle med fedtet hår og med mad op ad væggene. Det var engang. Nu er det nye tider, og single-mødre er ofte seje og ressourcestærke kvinder der både jonglerer job og livet som single-mor uden de store problemer. Der er nogle ting der er hårdere, men der er faktisk også nogle ting der er lettere ved at være alene om tjansen. Og så er der nogle ting du kan gøre for at gøre det endnu mere let for dig selv når nu du skal nyde livet som single-mor.

  1. Hav et solidt netværk omkring dig.  Vær ikke bange for at spørge (og spørge og spørge igen). Husk på at folk er voksne mennesker og godt selv kan finde ud af at sige fra hvis de ikke gider hjælpe dig. Nu har jeg været alene-mor altid, og jeg er overrasket over hvor meget hjælp der ligger klar til mig derude lige så snart jeg bare åbner munden og beder om hjælp. Så hvis du på nogen som helst måde lider af frygt for at spørge om hjælp, så træn dig god i din graviditet. Få venner til at komme med ting, bed om fodmassage og massage, få nogen til at køre dig. Din omgangskreds vil elske at hjælpe dig (fordi vi grundlæggende godt an lide at føle os værdifulde som mennesker, og at hjælpe hinanden er noget af det der står højest på værdifulds-følelses-listen).
  2. Vær ærlig! Jo mere du står ved at det er noget pisse-fuckerlort nogengange, jo lettere er det for dig at rumme. For det er noget pisse-fuckerlort nogengange, og man føler sig sindssyg alene. Og når man ikke har sovet og spist og tisset og skidt og været i bad, og ens unge bare stadig ikke er tilfreds og glad (men skriger din hjerne ud af øret), så er det godt at kunne ringe til nogen, og fortælle at man har lyst til at kyle sit lorteafkom (ja det kan man godt tænke om det barn man normalt elsker helt op til Jupiter) ud ad vinduet. Bare vær ærlig, så går det hurtigt over igen. Det er når du prøver at dække over dine sande følelser at det går galt og du kommer på (endnu mere) overarbejde. Børn kan også være nogle fuckhoveder, I promise you. Og vi elsker dem alligevel (bare ikke hele tiden).
  3. Snak med dine gifte veninder/mødre om familielivet. Ja der er fordele ved at være to, men når du hører de udfordringer de kæmper med derhjemme, så pris dig lykkelig for at dem har du i hvert fald ikke. Jeg har en veninde der ammede sit barn i smug, fordi hendes mand synes det der "langtidsamning" simpelthen var så ulækkert. Phew. Så er jeg alligevel glad for bare at være mig. Jeg kan amme mit barn midt på rådhuspladsen mens kineserne filmer hvis det skulle være, ikke om der er nogen der skal blande sig i hvornår mit barn skal stoppe med at blive ammet. Det bestemmer hun og jeg. _AML1645-2 17-5-2015Gravid billeder og fotograf - derfor skal du fotograferes mens du er gravid annamarrie lennings anne deppe deppeandthelostsock
  4. Find nogle rollemodeller der har trådt stien før dig. Da jeg var gravid var der ingen grænser for hvor mange "bare vent til du har født" bedrevidende løftede pegefingre jeg skulle stå model til. Nærmest med en skadefro undertone. Jeg begyndte at lede efter folk som mig. Folk som har det samme mindset, det samme drive, single-mødre der har klaret det med at få børn og drive virksomhed, for de måtte simpelthen være derude. Og så begyndte jeg at udvide mit netværk og min vennekreds på den konto. Og pludselig følte jeg mig ikke så forkert mere, fordi jeg blev mødt og forstået og snakkede med single-mødre der forstod mig og havde stået i samme situation som mig, OG som havde KLARET den (og ikke givet op).
  5. Se nogle film om single-mor-livet. Det virker som et temmelig ligegyldigt råd, men det kan faktisk godt give styrke og inspiration. Hvis du ikke er til film, så læs nogle blogs eller bøger. Det er altid sundt med et helt andet take på din situation end den du finder i din omgangskreds, det er sundt at grine af sig selv og spejle sig i noget, uanset om det er absurd, sjovt, tragisk eller urealistisk. Se f.eks filmen "bad moms" (læs min anmeldelse her). Jeg er nødt til at eje den, for den er fantastisk sjov og den minder mig om at det at være en dårlig mor ikke er så ringe endda.
  6. "Always wear your invisible crown!" Jeg husker tydeligt den dag jeg besluttede mig for at være en kickass alene-mor. Det var den dag alting kulminerede med min datters far og jeg vidste der ikke var nogen vej tilbage. Den dag gik jeg til mødregruppe, helt rystet over alt det der var sket, men samtidig helt fattet og klar på at nu skulle hver eneste dag med min datter være et eventyr. Jeg har kronen på når vi vasker tøj, når vi handler ind, når vi er i bussen, når vi er derhjemme. Det betyder ikke at jeg er perfekt eller på eller overskudsagtig, det betyder bare at jeg accepterer det energiniveau der er i dag, og så bærer jeg det - så vidt muligt - med stolthed. Single-mødre er kickass, og hvis vi falder, så rejser vi os og retter kronen på plads igen, der hvor den hører til. For mig handler det rigtig meget om at træffe en beslutning om vad "single-mor" skal betyde i mit liv. Og jeg har besluttet at det betyder kickass, så det forsøger jeg at leve hver eneste dag. Også de dage hvor Teletubbies kører på repeat på computeren og jeg er på facebook hele dagen og Emsen passer lidt sig selv. For de dage er der brug for:Anne Deppe_0234
  7. Off-dage er vigtigt. Vi kan ikke vinde hele tiden. Hjemme hos os er Teletubbies og Postmand Per de bedste barnepiger i hverdagen der findes. Hvis det ikke var for Teletubbies og Postmand Per så kom jeg aldrig i bad. Eller fik lavet varm mad. Jeg havde en holdning til små børn og skærme inden jeg blev mor. I dag har jeg en helt anden holdning til det. Jeg bruger det aktivt, og jeg har helt ro i maven omkring det. Min datter er ude i naturen hver eneste dag, sammen med andre børn, trives og er super livsglad, at hun i perioder bliver placeret foran en playliste med børnetime på youtube, det sker der ikke noget ved. Andet end at hun får en lidt mere lækker og overskudsagtig mor.
  8. Få noget sex! Altså helt ærligt. Hvis du ikke har en kæreste, så har du garenteret en John eller en Magnus i telefonbogen som du kan lave lidt Netflix and Chill med. Nogen gange har vi bare haft en hård uge, og det eneste der virker er et godt skrald, hvor kroppen er helt blød og lækker bagefter. Kombiner evt med noget massage. Og der sker intet ved at være ærlig. "Hej Mads, jeg trænger til et ordentligt skrald. Gider du ikke komme og massere mig, kneppe mig og så smutte igen umiddelbart efter?" Det kan man sagtens når ungerne er puttet, og så er resten af ugen reddet :D
  9. Book alene-tid. Jeg har lært at det er sundt at savne mit barn. For os begge to. Det er sundt at komme til frisøren, det er sundt at få løbet en tur eller få en gang massage eller bare ligge på en græsplæne og kige på himlen. Du får fyldt koppen op (og man kan ike hælde fra en tom kop), og fordi du har været god til at få involveret dit netværk så har du også fået skabt nogle tætte omsorgspersoner, som kan passe dit barn en time eller to eller tre. Brug det! Gerne en gang ugentligt, og hvis vi skal være realistiske, så en gang om måneden. Man kan leve meget længe på en omgang alene-tid med lidt selvforkælelse. Lidt shopping måske.
 Der er mange gode råd derude, og dette var mine 9 råd til dig der skal sparke røv som single-mor. Du skal selvfølgelig kun bruge dem der giver mening og vækker genklang hos dig. Hvis du er typen der f.eks hader sex, så skal du ikke ringe til Magnus eller Bo. Og hvis du er typen der insisterer på at klare alting selv og ikke lukke nogen ind, så skal du naturligvis heller ikke det. De råd jeg har listet op her er kun egen erfaring, og det er ikke sikkert de giver mening for andre end mig.Hvad er dine erfaringer single-mor? Hvilket råd ville du selv give videre hvis du blev spurgt?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe