Her er mine 5 gode madvaner (fra Jane Faerber) + en let og spirituel bonus madvane!

IMG_0921 Efter at have købt (og anmeldt - læs her) Jane Faerbers bog "Madglad", er jeg simpelthen ikke til at stoppe i et køkken. Jeg bager og bager og koger og seger og ovner og snitter og hakker. Jeg er simpelthen så glad for den bog, og Emsen spiser lystigt af alt lige fra stegt hvidkål i kokosmælk og karry til røræg og bananmuffins uden sukker og mel.IMG_0855Sammen med vores nye madglæde har jeg indført nogle af Jane's madvaner. De kommer her:

  1. Bordet skal være ryddet og maden serveres i fine skåle og pæne tallerkner.
  2. Vi bliver begge to (også vores gæster) siddende til alle er startet og sluttet med maden.
  3. Ingen TV eller Iphones mens vi spiser. Vi skal være nærværende.
  4. Vi siger tak for mad.
  5. Vi spiser det der bliver serveret. Ingen børn er døde af at gå fra bordet og ikke have spist ret meget.
Der hvor jeg kommer fra var aftensmads-tiden hellig. Vi spiste stort set altid sammen, vi blev siddende, vi sagde "tak for mad" og vi ryddede af bordet. Vi spiste det der blev serveret, og det fungerede altid. Det vil jeg gerne bringe med videre i mit og Emsens liv, derfor er jeg glad for at blive mindet om det i Janes bog.IMG_0906En sidste madvane jeg gerne vil tilføje, og som er sjov at bruge sammen med børn, er en vane jeg lærte i Thailand. Inden vi spiser, så lukker vi lige øjnene et øjeblik og takker maden for at den kunne være her i dag. Tænk på hvad der ligger på din tallerken og hvor lang en rejse den mad har skulle igennem for at lande lige netop på din tallerken. Et riskorn, en agurk, et stykke laks. Rejsen fra fødsel til høst eller slagtning til transport og pakning og supermarked og hjem i dit køleskab og bo. Det er en rigtig god nærværsøvelse, og det får faktisk maden til at smage bedre.Hvilke madvaner har I hjemme hos jer?PS: Janes bog kan købes lige her (annoncelink)PPS: Billederne er taget af noget af det mad jeg har lavet ud fra Janes bog de seneste dageDeppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe