Vi lever i den fredeligste tid nogensinde

Skærmbillede 2016-07-16 kl. 23.20.03Selvom det ikke føles sådan, så er det (i hvert fald for mig), en vigtig pointe lige at minde os selv om. Mange gode ting er der at sige om de sociale medier, og det gør jeg som regel også, men vi skal også lige huske på at verden, på ekstremt kort tid, pludselig er blevet meget lille, meget rå og meget gennemsigtig. Utøya skete jo faktisk på facebook før det skete i medierne. Jeg havde venner der havde venner i området, der berettede om skud. Jeg så det på facebook før jeg så det andre steder.Der var engang hvor medierne var det eneste filter. Måske er det derfor de ikke bruger filter, og vi skal se de døde børn (som jeg skrev om i mit pik-indlæg i forgårs) og se videoerne af lastbilen. De kan komme tættere på end os andre, så det gør de med fuldt erigeret lem. Vi ser det hele, og der er ingen der sorterer for os længere. Vores forstads-øjne skal pludselig forholde sig til ALLE verdens realiteter på en gang. Og det er temmelig mange realiteter at rumme sådan en søndag eftermiddag hvor man skal til børnefødselsdag hos Louises datter Marie der fylder 2. Og vi har kage med.Så når alle de skrækkelige billeder alligevel rammer, så er det rart, for en kort stund, lige at huske på at der faktisk aldrig har været så meget fred i verden som der er lige nu. Så kan jeg godt scrolle forbi noget forfærdeligt og trække vejret alligevel.Hvordan filtrerer du i nyhederne når du bevæger dig på de sociale medier?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe