EKSKLUSIVT INTERVIEV MED EN LANGTIDSAMMER: Så vildt er det!

IMG_6401Jeg har i dag, helt eksklusivt, fået lov til at interviewe mig selv, da der er sket noget vildt. Eftersom Emsen er fyldt 1 år (se festen og læs om dagen her), er jeg trådt ind i gruppen af de her lidt sære, mærkelige spelt-mødre der insisterer på stadig at amme ungerne (sense the tone). Det tænkte jeg at jeg lige ville fejre med dette interview, som naturligvis er helt eksklusivt, det er kun mig der har fået lov til at interviewe mig (eller også er der ikke andre der har spurgt).Interviewer: Anne, du er nu trådt ind i gruppen af danske mødre som langtidsammer, synes du ikke selv det er lidt mærkeligt at amme så længe (1 år red.)?Næ Skærmbillede 2016-06-17 kl. 20.15.09Jamen har du ikke forståelse for at der er folk i det offentlige rum der kan blive stødt af at du ammer så stort et barn?Er det ikke ved at være mors behov snarere end Emsens?Var det et spørgsmål eller en konstatering? Men jo, det er mit behov at mit barn bliver næret, ikke bare med mad, men også med masser af tryghed og kærlighed. Det får hun gennem amning.Skærmbillede 2016-06-17 kl. 20.14.50Jamen fastholder du hende ikke i en baby-rolle når du langtidsammer?Det vidste jeg slet ikke at man kunne med et 1 år gammelt barn? Altså fastholde babyen/barnet i en baby-rolle. Gad vide hvordan mon det foregår? Altså hun går også stadig med ble, men med alt det friblødning er det måske også at fastholde hende (som i med tvang) i en babyrolle at hun skal have ble på? Med gaffe-tape und alles. Jeg glæder mig til næste spørgsmål.Skærmbillede 2016-06-17 kl. 20.13.57Hvad så når hun en dag skal i dagpleje eller børnehave eller vuggestue? Så kan du jo ikke pakke brysterne ned i madpakken?Nej, det er rigtigt, de kan ikke være der. Heller ikke i en stor madpakke. Mine bryster er gigantiske. Heldigvis er naturen meget klogere end dig og mig, så mælken regulerer helt sig selv og børn kan som regel sagtens finde ud af at administrere hvad der er hjemme hos mor og hvad der er dagtilbud, sådan set fra et amme-mæssigt synspunkt.Emsen, du skal da vidst have din mor til at lave noget ordentligt mad til dig, hva?Emsen er her ikke Skærmbillede 2016-06-17 kl. 20.11.06Men nu er du vel også ved at løbe tør for mælk, her efter et år?Ja det er korrekt at når en mor føder, så fødes hun med en stor beholder inde i kroppen, hvor der er den mælk der er, og så produceres der ikke mere. Det er derfor hårene falder af og nybagte mødre har folder under øjnene, det er fordi mælken opbevares i alle hudfolder for at den kan være der indtil der ikke er mere. Som typisk er efter et år, så er beholderen tom og mødrene har fået glat hud igen.Skærmbillede 2016-06-17 kl. 20.11.37Glæder du dig ikke til at få din krop tilbage?Mjoeh? Eller? Altså min krop er jo lige her, jeg har hele tiden haft den på mig.Skærmbillede 2016-06-17 kl. 20.14.19Er det ikke megabøvlet at amme? Altså i modsætning til at vaske flasker op? Bruge en masse penge på erstatning? Altid skulle huske at tage flaske og indhold med, og skulle befinde sig et sted hvor man skal varme op? Jo. Det at hive op i blusen og lade barnet tage fat er superbøvlet. Man skal jo bevæge enten højre eller venstre arm lidt og have en bluse på som man kan hive op eller ned i. Phew, jeg bliver helt forpustet bare af at skrive det ned... Tusind tak for interviewet, Anne og held og lykke med amningen af dit 1årige barn.Selv tak Anne, du var rigtig god til at stille relevante og ikke-dømmende spørgsmål, ligesom dem vi møder ude i virkeligheden fra folk der har glemt at de stikker næsen i andres business på en lidt øretæveindbydende måde. Godt gået.Note (fra mig):Hvorfor hedder det "langtidsamning" når barnet kun er et år gammelt? Er det fordi vi kollektivt synes at 12 måneder er lang tid, og i stedet for at sige "hvor er du sej du har ammet i lang tid!, så er det bare blevet kortet ned til "langtidsammer". Ligesom når man klasker en etikette på en dåse majs "nedsat. dato". Langtidsammer. Jeg ammer bare, og det bliver jeg ved med indtil det ikke giver mening for Ems og mig selv længere. Og det er ingens business udover vores egen.God weekend :) Er du mor, og søger du støtte til amning og råd og vejledning, kan jeg kraftigt anbefale dig denne skønne gruppe på FB (link til facebook)Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe