Dine børn på de sociale medier

Emsens ønskeliste hjælp min datter bliver et år deppe and the lost sock anne deppeHer til aften så jeg et indslag i aftenshowet med Cana Buttenschøn (læs Cana's indlæg her, jeg er fuldstændig enig med hende) og Joey Moe og deres børn på de sociale medier. Hvilke tanker har de gjort sig om deres børn på de sociale medier, især når børnene ikke selv kan sige til eller fra. Da jeg selv poster en del billeder af Emsen på alle mine medier, tænkte jeg at jeg ville dele min holdning, for jeg har gjort mig mange tanker om det at dele sit barn med andre på nettet.Jeg er så heldig at jeg kender verden både med og uden internet. Mine børn kommer til at vokse op i en verden med internet. Vi er i den spæde start, hvor vi skal skabe en kultur så der er rart for alle at færdes på nettet. Vi har lidt vej igen. Vores børn kender ikke til andet end en verden med internet. I stedet for lade frygt for alt muligt (pædofile, fremmede, hadefulde kommentarer osv) styre mine handlinger på nettet, så følger jeg bare mit hjerte og deler lige præcis det der giver mening for mig at dele.Min blog, mit facebook-univers, min Instagram handler om mit liv. Emsen er en kæmpestor del af mit liv, især nu hvor jeg 100% varetager hendes behov, sikkerhed, tryghed og lægger et fundament for hendes fremtid. En dag bliver hun mere selvstændig og kan i højere grad selv være med til at bestemme hvilke billeder der skal på nettet. Indtil da er det mig der bestemmer.Jeg deler smukke billeder af hende, sjove billeder af hende, sjove billeder af hende og mig, skøre billeder. Jeg viser verden vores liv, hendes liv og mit liv, men jeg gør det med fuld respekt for at Emsen er helt sin egen, og at der ikke ligger et eneste billede hun ville blive ked af det eller krænket over at møde igen eller blive konfronteret med senere. Ingen nøgenbilleder, ingen uhelds-billeder, jeg kunne aldrig drømme om at udstille hende eller skrive/vise noget hun ville blive pinlig over eller ked af.Emsen har mange følgere allerede, og det er vildt dejligt at der er så mange der elsker hende. Nu er jeg jo sådan en urtekusse der tror på energier, og jeg tror den kærlige, sjove og omsorgsfulde energi der altid er omkring de billeder jeg deler af Emsen, den når frem til hende. Jeg tror på hun vokser op i en verden hvor de sociale medier er noget godt, noget nyttigt, noget solidt og noget hvor man kan skabe en hel masse, hvis man bruger dem ordentligt. Den eneste måde jeg kan lære hende det på, er ved at være en god rollemodel og gå forrest med lygten og træde stien. En dag er hun gammel nok til at vælge selv, og så håber jeg at jeg har givet hende et godt social-media-fundament, som gør hende i stand til at træffe sunde beslutninger for sig selv omkring hvad der skal på nettet.Så snart hun kan svare mig vil jeg inddrage hende, og så beslutter vi samme hvad der skal ligge online. Men jeg er sgu ikke så bange for noget, må jeg indrømme. For mig er der ikke den store forskel på online og offline. Min datter bader også nøgen på en strand. Jeg kan ikke gå og pakke hende ind fordi der måske sidder nogen med et sygt sind og stirrer på Emsen eller tager et billede af hende i bar røv. Og jeg vil heller ikke gå og være bange for det. Det er ude af mine hænder.IMG_4113Her er Emsen og Elion (Joey og Zenias søn), fra da vi boede hos dem i starten af året. Elion har 10.000 følgere på Instagram, og har sin egen profil. Se Joey fortælle om hans og Zenias (og Cana og Thomas Buttenschøn) beslutninger omkring deling af billeder i aftenshowet på DR1's hjemmeside. Hvilke tanker har du gjort dig? Hvad er dine personlige guidelines for billeder af dine børn på nettet?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe