Q&A Med Emsen og Depsen vol. 1 om livet som ene(stående) mor

IMG_9175Da vi rundede 3000 følgere på Instagram lovede jeg en Q&A (question and answers) video. Video er det ikke blevet til, men til gengæld kommer spørgsmålene i blogform i stedet. Håber du tilgiver mig :) Jeg har fået gode spørgsmål, og jeg vil svare så ærligt jeg kan. Tusind tak fordi du følger med og tak for de dejlige spørgsmål:Skærmbillede 2016-04-25 kl. 20.53.11Skærmbillede 2016-04-25 kl. 20.52.23Skærmbillede 2016-04-25 kl. 20.51.59#1 Hvad laver du egentlig når du ikke blogger og er på barsel?Jeg har skrevet den lange version i et blogindlæg her. Du får den korte version, så du ikke skal læse en roman i dette blogindlæg. Til daglig er jeg erhvervscoach og foredragsholder, primært for detailbranchen. Jeg underviser i salg, ledelse og adfærdsforandringer, coacher virksomheder og private og laver sjove projekter som er relateret til de emner jeg arbejder i. Og så får jeg fly til at synge og såhn (se her). Efter sommerferien kommer jeg til at holde en del åbne foredrag, både om bloggen, om at finde glæden når alting er svært og om at være mor, og stå fast i sine holdninger. Jeg skal nok sige til når billetsalget åbner her om ikke så længe.IMG_0513#2 Hvad vil du gerne lære Emsen?Det vigtigste jeg kan lære Emsen, det er at tro på sig selv og at hun er god nok og værdifuld som hun er. Hvis kernen er på plads, så skal resten nok komme. Jeg kan ikke tage livet fra hende (og det vil jeg heller ikke), hun kommer til at bestige sine egne bjerge og falde i sine egne dale, og jeg kan kun støtte hende bedst ved at vise hvordan man bruger styrke uanset om man er oppe eller nede. Og vigtigst af alt, at uanset om du har alt eller intet, så er du lige meget værd som menneske, og altid værd at elske. Jeg ønsker at hun vide at lykken findes, selv i det dybeste mørke. Også der kan man grine.Og så vil jeg lære hende en hel masse andre ting, blandt andet at bygge sig et stort og værdifuldt netværk. Hvis hun skal rejse hurtigt skal hun rejse alene, men hvis hun skal rejse langt, skal hun rejse i en flok. Og Emsen skal langt.IMG_0182#3 Hvad er det vigtigste for dig i rollen som forældre?Det vigtigste for mig er at jeg kan være mig selv. Emsen vil alligevel ikke lære noget af påtaget perfekthed eller falsk overskud. Hvis jeg viser Emsen hvordan jeg er mig selv, så er der stor chance for at hun også lærer at være sig selv. Vi skal lære at leve og acceptere alle følelser, og det gør vi kun ved at være dem. Emsen har ikke valgt en perfekt overskudsagtig "soccer-mom", hun har valgt en utjekket mor der roder og bander og er pinlig og og skør, og det må hun lære at leve med. Jeg skal nok give tilskud til terapi-timer senere i livet hvis det bliver nødvendigt.12659774_1504798799826670_1495238525_n#4 Hvordan oplever du hverdagen som enlig mor og selvstændig?Det er svært at svare på, for så meget hverdag har jeg ikke haft endnu. Jeg har arbejdet siden Emsen blev 6 uger gammel, og det er gået fint, men sådan rigtig hverdag, det kommer først når min barsel slutter om en måneds tid. Det er gået rigtig godt med at have hende med rundt, og få hende passet de få gange det har været nødvendigt. Jeg nyder at være selvstændig, og selv bestemme hvordan vores hverdag skal strikkes sammen.Skærmbillede 2015-09-27 kl. 21.45.51#5 Du virker altid til at have kæmpe overskud Anne, jeg er selv enlig mor, og jeg har ikke engang firma ved siden af, hvordan bærer du dig ad?Det er ikke rigtigt at jeg altid har et kæmpe overskud. men jeg har stort set altid humor, også selvom jeg ligger ned, og det kan man godt forveksle med overskud. Faktisk har det sidste halvandet år været den periode i mit liv hvor jeg muligvis har haft mindst overskud. Når det så er sagt, så kender jeg mig selv ret godt, og jeg får hurtigt fjernet eller ændret de ting i mit liv der dræner og stjæler min energi. Livet er simpelthen for kort til energi-tyveri. Udover det er jeg god til at spørge om hjælp. Ikke god nok, men jeg arbejder på sagen. Jeg har tillid til at folk selv kan finde ud af at sige nej hvis de ikke har tid/lyst til at hjælpe. Men jeg spørger mange mennesker om hjælp mange gange og igen og igen, og rigtig mange vil faktisk rigtig gerne hjælpe. Jeg tror i det hele taget vi kvinder (især) her et stort udviklingspotentiale når det kommer til at spørge om hjælp. Og hvis ikke vi opper os og går forrest, hvordan skal vores døtre (og sønner) så lære det?we shut up#6 Er der ting du ikke vil skrive om?Som udgangspunkt så er det kun mit kærlighedsliv jeg ikke skriver om. Det kommer ikke rigtig nogen ved, men man skal aldrig sige aldrig. For 14 dage siden snakkede jeg med et produktionsselskab i en anden sammenhæng, og hun spurgte, off the record, ind til mit kælighedsliv. Hun blev meget nysgerrig og spurgte om jeg havde lyst til at fortælle om det på TV. Jeg sagde jeg ville tænke over det. What a cliffhanger. Og jeg tænker stadig.Og så skriver jeg ikke om Emsens far/underboen og hvad der sker der. Jeg gider ikke bruge min taletid på det. Igen, jeg har et standpunkt til jeg blogger et nyt, så der kommer muligvis en dag hvor jeg fortæller historien. Who knows? Min tommelfinger-regel er at det skal give mening for mine læsere det jeg skriver. Der skal være en sammenhæng eller en eller andet form for formål, ellers giver det ikke mening for mig.Det var de første spørgsmål. Har du flere, så svarer jeg gerne, send dit spørgsmål i kommentarfeltet eller i en mail på anne@annedeppe.com, så tager jeg det med i næste Q&A blogindlæg.Tak fordi du læser med, hav en skøn dag :)Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe