Her er 3 løgne jeg selv har troet på i 15 år. Nu er det slut

IMG_7575Løgn nummer 1: "Jeg kan ikke lave mad"Her ser du billeder af den aftensmad jeg har lavet her til aften. Kyllingedeller med gulerodssalat. Der var engang jeg havde en kæreste der læste til kok. Udover at være en lortekæreste, så gjorde han meget ud af at fortælle mig at jeg ikke var særlig god til noget som helst. Der var en aften jeg havde lavet lasagne, og han hånede mig hele aftenen. Det skete et par gange, og efter noget tod holdt jeg op med at lave mad. Han læste jo også tit kok, så han måte jo vide hvad han snakkede om.Pludselig blev det en sandhed der kom til at vare 15 år. Jeg har fået utrolig meget ros for mine evner i et køkken i tidens løb, men jeg har aldrig hørt efter eller troet på det, for det passede jo ikke til det billede jeg havde af mig selv. Den løgn jeg havde overtaget. Og så hører man ikke efter.Efter Emsen og jeg flyttede ind i vores lejlighed her i Lyngby har jeg nydt at lave mad, hver eneste dag. Selvom jeg mistede alle mine kogebøger, især mine yndlings fra Umahro, så har jeg stået længe i køkkenet næsten hver dag siden vi flyttede ind. Jeg elsker faktisk at lave mad, og i al beskedenhed, så er jeg skidegod til det. Jeg kom bare til at tro på en tåbelig mands mindreværd, og gjorde hans løgnehistorie til min egen - uden nogensinde at stille spørgsmålstegn ved den. Ikke før nu.Så nu er det slut. Jeg er pissehamrende god til at lave mad. Jeg gider ikke lave retter der skal laves over 4-5 etapper, det har jeg ikke tålmodighed til, men jeg gider godt bage og stege og røre og blande og ælte og mikse og anrette. Jeg er god til at lave mad, jeg elsker at have mad i mit køkken og jeg elsker at lave mad til gæster. Det skal jeg til at gøre noget mere (meget mere!). Skærmbillede 2014-05-05 kl. 18.04.03Løgn nummer 2: Jeg griner grimtDer ligger en del videoer på min facebook-side, hvor Emsen og jeg griner. Og jeg griner højt. Men den kæreste jeg nævnte ovenfor fik mig også overbevist om at jeg har et virkelig grimt grin. Endnu en løgn som jeg overtog helt ukritisk. Jeg har ikke holdt mig tilbage med at grine, men jeg har været flov over mit grin. Hold kæft hvor er det dumt. Når jeg griner i dag er jeg vild med mit grin, jeg synes det lyder sjovt og dejligt, og er det ikke også det et grin skal?Det er så vildt hvordan et enkelt menneske kan ændre den måde vi ser os selv på. Både negativt og positivt. Det er værd at huske på, især når vi er forældre og skal lære vores børn at håndtere deres eget spejlbillede, deres grin, deres personlighed, deres evner, deres særprægede detaljer. Children see children do.https://www.youtube.com/watch?v=LOx83o3IlacLøgn nummer 3: Jeg kan ikke danseSidste løgn. Sidste bullshit-historie. Selvsamme kæreste fik også overbevist mig om at det var bedst jeg blev væk fra dansegulvet, han blev pinligt berørt over at følges med mig i byen hvis jeg skulle danse. Så jeg holdt op. Jeg er så småt begyndt at danse igen herhjemme, og jeg har optaget et par videoer, blandt andet den ovenfor, hvor jeg danser. For jeg ELSKER at danse. Og som Postmand Per siger (ja, det er min kilde til kloge ord for tiden): "Alle kan da danse på sin egen måde, hvis alle dansede på samme måde, så ville det være superkedeligt, synes du ikke det?"Heldigvis er det et forhold der sluttede for mange år siden, det er bare skideærgerligt at hans egen utilstrækkelighed blev siddende som forvrængede sandheder i mit spejlbillede så mange år. Men nu er det slut. For:Skærmbillede 2016-03-29 kl. 15.59.27Jeg er god til at lave mad!Jeg elsker at grine og jeg har et dejligt grinogJeg er ekspert i at danse på min egen måde, og jeg er god til at danse. Join me! Hvilke bullshit-historier har du troet på?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe