En blodig weekend...

Skærmbillede 2016-04-24 kl. 21.27.07Storskærmen viser amerikanske tv-serier, jeg spiser hvide boller med mørk pålægschokolade og Emsen sover. Vi er lige kommet hjem fra en dejlig weekend i Sønderjylland sammen med min familie. Men weekenden var ikke uden drama... Skærmbillede 2016-04-24 kl. 21.26.48Her sidder jeg og nyder "snestormen" ude på terassen i Sønderborg.Emsen har nu to tænder i undermunden og begge fortænder er brudt igennem. Det har været en sej omgang med de to fortænder, men nu ser det ud som om vi er kommet på den anden side af smerten. Lige indtil Emsen skulle puttes i går aftes. Hun har, som sædvanligt, rigtig svært ved at finde ro og falde i søvn, uanset hvornår hun skal sove. I går aftes var ikke nogen undtagelse, og hun fik lov til at mosle det sidste krudt i røven ud, sådan som vi plejer, så hun kan falde til ro. Det virker som regel.I går kravlede hun rundt i sengen, og hun var rigtig træt. På et tidspunkt får hun trådt forkert, eller noget, og hun falder på knæ og slår overmunden ned i sengegærdet (træ betrukket med stof, men alligevel...) og slår sin ene fortand ned i gærdet.Det der øjeblik hvor al lyd og al tid forsvinder, og du ved, at lige om lidt kommer der et GIGANT SKRIG, og dit hjerte holder op med at slå. Lige dér.Emsen trak vejret ind og ind og ind og lagde an til skrig. Men der kom ikke noget. Jeg havde hende i mine arme, hendes krop blev slap og øjnene rullede rundt i hovedet. Jeg blev skidebange. Efter et par sekunder (som føltes som 15 minutter) åbnede hun øjnene igen, og så skreg hun. Det blødte ud fra munden, og det så voldsomt ud, fordi blodet bliver blandet med spyt.Jeg løb ud til min mor med Emsen i armene og bad hende komme ind med det samme, jeg var rædselsslagen fordi hun havde haft et par sekunders blackout, og nu blødte det ud ad munden. Heldigvis er min mor temmelig erfaren, både som mor og som gammel plejepersonale. Hun fik hurtigt beroliget mig mens jeg sad med mit lille grædende barn i armene og vuggede hende.Black-outet skyldtes helt sikkert smerten. De tænder er så ømme og gummerne er ømme, og når man så slår dem ned i noget, så må det simpelthen være så smertefuldt, og så lukker kroppen bare ned et øjeblik, Hun slog jo ikke hovedet. Heldigvis. Og det stoppede med at bløde efter et par minutter. Og hun faldt til ro, og hun faldt i søvn i mine arme. Og jeg lå og holdt om hende resten af aftenen og natten. Jeg havde så ondt i hjertet, og det er voldsomt at se sit barn bløde første gang.Med det mod og den frygtløshed Emsen ligger for dagen er jeg godt klar over at det langt fra er sidste gang jeg ser blod. Jeg kommer også helt sikkert både på skadestuen, til lægen og op på rektors kontor med hende, men det skal stadig ikke forhindre mig i at have mor-omsorg for mit barn og have lyst til at knuge hende ind til mig og tage det smertefulde fra hende.Bum.Heldigvis vågnede hun glad igen, og i dag har vi spist jordbær. Tænderne fejler ingenting, Emsen har haft en rigtig god dag, og hun har opdaget at jordbær ikke er så ringe endda.Skærmbillede 2016-04-24 kl. 21.26.35 Nyd smilet!Hvad har du lavet i weekenden? Og har du prøvet en lignende situation? Og hvordan tacklede du det?Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe