Jeg er mest glad fordi jeg også lyver, ligesom dig.

IMG_6448"Hvordan formår du altid at være så glad Anne?"What? Det spørgsmål blev jeg stillet af to læsere i sidste uge. De har tydeligvis ikke læst min blog ret meget, for så ville de vide at jeg også er alt andet end glad. Jeg er lidt af det hele, meget endda. Faktisk kan jeg være i 25 forskellige slags humør på en dag, hver dag. Det er ikke fordi jeg fejler noget (alvorligt), det er mere fordi jeg reagerer på mine omgivelser og mit indre, og så kan jeg nå både at være glad og sur og skuffet og overrasket og fyldt med kærlighed og rørt og utålmodig og ked af det og synes noget er vidunderligt.Men gu lyver jeg da. Og jeg lyver mig også gladere end jeg er nogen gange. Ikke fordi formålet er at lyve, men mere fordi det er en lidt tung kampesten at give videre henover agurkerne i Netto :"Nåja og så går det forresten også ad helvedes til... nå men hils derhjemme, ikke? Hej hej"I forbindelse med et DR program jeg medvirker i (det kommer til efteråret), snakkede jeg med tilrettelæggeren om løgn. Fordi det er det udsendelsen handler om. Vi snakkede om hvorfor man lyver og hvorfor jeg lyver og hvorfor det er så svært at sige "jeg lyver forresten også". Jeg lyver hver dag. Et smil kan jo også være en løgn.Skærmbillede 2016-04-07 kl. 14.00.20F.eks bruger jeg løgne aktivt som anker i min hverdag, Hvis jeg f.eks har en hård/svær/lortedag, så tvinger jeg mig selv til at finde den humoristiske vinkel. Det gælder især når jeg blogger om dårlige dage eller skriver om dem på facebook. Fordi det kan jeg lige så godt. For mig svarer det lidt til at kaste et anker et sted hen der er rarere at være end sådan som jeg har det lige nu, og så hjælper humoren eller løgnen mig med at komme det nye sted hen. Men det er stadig løgn.Har du set filmen "The invention of lying?" Ricky Gervais? Den hanler om løgn og sandhed, og hvorfor INGEN mennesker ville trives i en verden hvor man ikke lyver. Jeg er vildt glad for at vi lyver i tude og utide, især fordi løgnen også er en måde at passe på os selv og hinanden på. Det er ikke rart når en løgn er en alvorlig en af slagsen som ødelægger vores liv, og den slags løgn er jeg på ingen måde tilhænger af. Eller den slags løgn hvor vi anklager hinanden for ting der er fundet på. Men det må være op til den enkelte at vurdere hvad vi hver især kan leve med af løgne.Jeg bliver f.eks heller ikke sur når jeg ved mine veninder lyver i deres grund til at aflyse noget. Og jeg behøver heller ikke afsløre dem i det. Nogen gange er det bare lettere at skrive "Åh jeg er kommet til at dobbeltbooke i kalenderen" eller "Det passer ikke så godt alligevel i dag" eller "jeg er blevet syg", end det er at skrive "Hej søde, jeg har været ved at kaste mig selv ud over altanen i nat fordi jeg bare er træt af at være en lortemor, og jeg hader mine børn og min mand og min mor, og jeg gider ikke mit lortearbejde mere og det hele er bare noget fuckerlort, så derfor kan jeg ikke overksue at tage med i biografen og se "nøj vi har det fedt dot com med Sarah Jessica Parker", okay?". Nogen gange skal man bare have sit helvede i fred.Løgne er ikke altid så skrækkelige, og nogen gange tror jeg vi skal  være glade for at de er der. Andre gange, når vi er ovre i bedrag, som f.eks "ups, jeg glemte lige at fortælle at jeg de sidste 3 år vi har været kærester også lige havde en kone og tre børn i en anden by", så er vi ovre i en anden kaliber.Men selvfølgelig lyver jeg da. Både overfor mig selv og overfor andre, gør du ikke det? Deppe+and+the+lost+sock+kommentarfelt+billede+anne+deppe